Jouw toekomst

Als vastgoeddeskundige heb je verstand van wetten en regels, gebiedsontwikkeling, bouwkunde, economie en strategisch gebouwbeheer. Kortom, je bent breed opgeleid én expert in jouw vakgebied!

Beroepen in de vastgoedsector

Na je studie ben je economisch, juridisch én bouwkundig geschoold en heb je verstand van alles wat met vastgoed te maken heeft. Je toekomstmogelijkheden zijn gevarieerd: naast het goed vormgeven en leiden van projecten, weet je wat er komt kijken bij vastgoedmanagement en hoe je belegt in vastgoed. Je overlegt onder andere met planologen, bouwkundigen en juristen, bent communicatief vaardig en neemt verantwoordelijkheid voor je keuzes.

Als projectontwikkelaar ontwikkel je vastgoed dat past bij de toekomstige gebruikers. Het kan dan gaan om bestaande, leegstaande of nieuwe gebouwen. Je bent als projectontwikkelaar een spin in het web en brengt partijen bij elkaar om tot het beste eindproduct te komen.

Als vastgoedbelegger stel je een vastgoedportefeuille samen. Dit houdt in, dat je onder andere adviseert over de mogelijkheden, de hoeveelheid en het onderhoud van panden die in het bezit zijn van het bedrijf. Je probeert met het vastgoed zoveel mogelijk maatschappelijke en financiële winst te behalen.

Als woning- of bedrijfsmakelaar bemiddel je bij de aan- of verkoop van woningen of bedrijfsmatig onroerend goed. Naast koop adviseer je ook over de huurmogelijkheden.

Als vastgoedadviseur geef je klanten advies over vraagstukken die met vastgoed te maken hebben. Vastgoedadviseurs vind je overal in de vastgoedsector.

Een oud-student aan het woord

Bij welke bedrijven en organisaties kun je werken?

Je gaat als vastgoedexpert aan de slag bij bijvoorbeeld projectontwikkelaars, makelaars, vastgoedmanagementbedrijven, woningcorporaties met vastgoedafdelingen of beleggers in vastgoed, zoals banken, pensioen- en verzekeringsmaatschappijen. Bedrijven waar je aan kunt denken zijn:

vastgoed professional aan het werk

Baankans

​Vastgoed en Makelaardij 90%
​Bouwkunde 93%

Doorstuderen

Wil je doorstuderen na de studie Vastgoed en Makelaardij? Dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden om masters te volgen in Nederland. Je bachelordiploma biedt je toegang tot deze masters. Een voorbeeld hiervan is de master Real Estate Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.