Onbewust was ik al vroeg met Vastgoed en Makelaardij bezig

"Hi! Ik ben Suzanne Wassenaar, 21 lentes jong en ik woon in het gezellige 'Enske'. Ik volg sinds september 2017 de studie Vastgoed en Makelaardij.

Onbewust was ik al vroeg met Vastgoed en Makelaardij bezig: bouwen met Lego en huizen ontwerpen bij Techniek op de middelbare school

Suzanne Wassenaar
Suzanne Wassenaar, Student

Nu zul je misschien denken: 21 jaar en nog maar in het eerste jaar van haar studie?! Ik heb hiervoor twee jaar Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente gestudeerd, waar ik het ook erg naar mijn zin had. Echter, ik bleek meer een doener dan een denker en daarom heb ik besloten na twee jaar Technische Bedrijfskunde toch de keuze te maken voor een andere studie. En tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Sterker nog, ik ga elke collegedag met veel plezier naar school!"

Aan het begin van mijn studie wist ik niet goed wat ik kon verwachten qua vakken. Want zoveel komt er toch niet kijken bij huizen verkopen? Echt wel! Van Bouwkunde, Marketing, Rekenen tot Recht. Je hebt met ontzettend veel aspecten te maken. Elk kwartiel heb je drie vakken, waardoor je diep op de stof in kan gaan. Zo weet je aan het eind van elk kwartiel veel over die vakken. De meeste vakken worden in andere kwartielen vervolgd, zoals recht. In het eerste kwartiel heb je Inleiding Recht, wat je de basis van het Nederlandse Recht uitlegt. Dit wordt in het derde kwartiel vervolgd met Privaatrecht. De combinatie van al deze vakken maakt je tot een echte vastgoedexpert, dat vind ik erg leuk!

Mensen leren kennen
"Het leuke aan Saxion en de opleiding vind ik de kleinschaligheid. Alle docenten kennen je en als er iets is, dan loop je zo even naar ze toe. Naast mijn studie heb ik me ingeschreven bij Trias Loci, de studievereniging van deze opleiding. Bij Trias Loci kun je meedoen aan verschillende activiteiten, zoals een binnenlandse of buitenlands excursie, een bedrijvendag of een gezellige borrel. Op deze activiteiten kom je in aanraking met studenten uit andere klassen en leerjaren en dat vind ik persoonlijk erg leuk! Als we afgestudeerd zijn, zullen de meeste van ons in de vastgoedwereld terechtkomen en het is erg handig als je al wat mensen kent! Daarom zou ik adviseren je ook in te schrijven bij een studievereniging (welke studie je ook wilt doen!).
 

 

Twijfel jij over je studiekeuze? Doe waar je hart ligt, dat houd je het langste vol!