Jong meisje zit in een lichte ruimte op groene kussens. In haar hand heeft ze een leesboek. Ze kijkt lachend naar de camera.

DaltonDeventer biedt uiteenlopende certificaten, van basisopleiding Dalton tot leidinggevende, evenals maatwerk en begeleiding van uw school richting Dalton-onderwijs.

Wij zijn in onze begeleiding sterk gericht op het vergroten van de opbrengsten van het onderwijs. Rendement en effectiviteit zijn belangrijk. Dit betreft dan zowel leeropbrengsten als de voor dalton belangrijke persoonlijkheidsontwikkeling.

We zijn er trots op dat we in nauw overleg met de school en ons team maatwerk unnen leveren.

NDV-certificering

De Nederlandse Dalton Vereniging (NDV) heeft een licentie verleend aan DaltonDeventer op basis waarvan alle cursussen voor alle bestaande certificaten verzorgd mogen worden. Dit houdt in dat de NDV achter de inhoud van de cursussen staat en dat DaltonDeventer ook gerechtigd is cursussen te verzorgen die leiden tot het officiële Dalton-certificaat. Er wordt met de NDV gewerkt aan een officiële certificering voor Daltonvisiteurs.

De Academie Pedagogiek en Onderwijs is lid van de Nederlandse Dalton Vereniging en is 'member of Dalton International'.


Potloden

7 november: Internationaal Daltoncongres

In samenwerking met Dalton International organiseert de Nederlandse Dalton Vereniging een internationaal daltoncongres, waarbij ook daltonscholen uit België, Duitsland, Polen, Oostenrijk en China aanwezig zijn. Het belooft een inspirerende dag te worden met lezingen, workshops en meet-ups.

Meer informatie

Aanbod van DaltonDeventer

Wij verzorgen nascholing en begeleidings- en coachingstrajecten in het primair en voortgezet onderwijs in de vorm van cursussen. Ook bieden wij een master aan met een unieke track waarbij je je kunt specialiseren in Dalton-onderwijs.

Lees meer over de scholing van DaltonDeventer
Een leerkracht en drie jonge kinderen zitten op een blauwe bank in een schoolklas. De leraar heeft een vel papier in zijn handen en geeft hier uitleg over. De kinderen luisteren.

De afgelopen jaren ontwikkelde DaltonDeventer in samenwerking met de Nederlandse Dalton Vereniging (NDV) scholingstrajecten voor het certificaat Dalton pedagogisch medewerker en Daltonlicentie kinderopvang, bso.

Lees meer over de NVD-certificaten van DaltonDeventer

De kracht van DaltonDeventer ligt in het op maat begeleiden van po-scholen naar Dalton of naar 'meer Dalton'. We maken graag een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Inhoudelijke vragen

Hans Wolthuis
088 019 3085
h.j.a.m.wolthuis@saxion.nl

Praktische vragen

Anita Schenkeveld
088 019 3184
m.j.h.schenkeveld@saxion.nl

Meer informatie over het maatwerkaanbod van DaltonDeventer

Lees meer over het maatwerkaanbod van DaltonDeventer
Twee jonge kinderen zijn met papier en potlood aan het werk in een schoolklas.

DaltonDeventer deelt graag haar kennis op het gebied van onderwijs met iedereen. Wij bieden informatie over good practices, reflectie, 21st century skills en Dalton-roosters.

Bekijk onze Dalton-kennispagina

Contact

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Front Office Enschede
088 - 019 6500
secretariaat.apoe@saxion.nl

Front Office Deventer
088 - 019 3658
j.w.schoemaker@saxion.nl