Art impression

Sustainable Development Goals in ons onderzoek

De wereld om ons heen is constant in beweging. Onderzoekers, docenten en studenten bij Saxion werken aan de slimme wereld van morgen. De Sustainable Development Goals (SDG’s) komen terug in onze onderzoeksgebieden.

Onze onderzoeksgebieden

  • Areas & Living

Onderzoek binnen Areas & Living gaat over wonen, werken en leven in Smart Cities. Het draait daarbij om intelligentie in samenleven, en de relatie tot duurzaam gebruik van water, energie en grondstoffen. De onderzoeken richten zich hierbij op Buildtech, CleanTech en MediaTech.

  • Health & Wellbeing

Het onderzoeksgebied Health & Wellbeing focust op vitaliteit en zelfmanagement. Het belangrijkste doel is om mensen zo lang mogelijk maatschappelijk en economisch te laten participeren. Daar waar dit niet lukt, kan technologie ondersteunen. 

  • Smart Industry

Smart Industry focust op onderzoek naar High Tech Systemen & Materialen waaronder nanotechnologie, mechatronica, smart materials en ambient ICT. Daarnaast wordt kennis ontwikkeld op de gebieden design, recycling, moderne media en productietechnieken.

Saxion en de Cleantech Regio

Samen naar een schone toekomst. Dat is het doel van de Cleantech Regio. De gemeenten in de Stedendriehoek - Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen - werken met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een duurzame samenleving. Saxion doet onderzoek binnen het thema Cleantech en leidt professionals op die zich bezighouden met klimaatvraagstukken.

Gerelateerd nieuws