Saxion studenten en docent overleggen

Collega's vertellen. Bekijk hun ervaringsverhaal

Als je bij Saxion komt werken, krijg je er ruim 2.800 collega's bij. Maak hieronder kennis met een aantal van hen. Zo krijg je een goede indruk van hun werkzaamheden, lees je wat zij leuk vinden aan hun baan en hoe zij bijdragen aan uitstekend en inspirerend onderwijs!

Alle ervaringen

Dick-Mulder-1560x600.jpg

Docent Werktuigbouwkunde

Dick Mulder is docent Werktuigbouwkunde. Wat vindt hij nou zo mooi aan zijn baan bij Saxion? 

Marco Strijks

Business Developer

Hoe is het om te werken bij Saxion? Business developer Marco vertelt.

Anastasia Juritsjeva

Docent Tourism Management

Anastasia Juritsjeva werkt bij Saxion als docent Tourism Management. Hoe werd zij docent bij Saxion?

Ben den Tuinder

Docent Recht

Ben den Tuinder werkt bij Saxion als docent Recht. Hoe bereid hij studenten voor op de toekomst? En hoe blijft hij zelf leren?

Linda Visscher

HRM-adviseur

Linda Visscher werkt bij Saxion als HRM-adviseur. Hoe ervaart zij het werken bij Saxion?

Carien van Horne.png

Carien is Continu Verbeteren-coach: 'Ik voel me overal thuis binnen Saxion

Als iemand Saxion goed kent, is het beslist Carien van Horne. Ze werkte op allerlei plekken in de hogeschool: onder meer als docent, projectleider en adviseur. De laatste jaren is ze Continu Verbeteren-coach. “Saxion is altijd een erg goede werkgever voor me geweest,” vertelt Carien. “Als je ruimte en vertrouwen krijgt, gaat groeien vanzelf.”

Helen Meijrink werd docent verpleegkunde bij Saxion (Marcel Bonte)

Helen werd docent verpleegkunde bij Saxion: 'Het idee wie of wat ik als docent moest zijn, heb ik losgelaten.

Helen Meijrink was verpleegkundige, maar werd tien jaar geleden docent verpleegkunde in het hbo. Inmiddels werkt ze ruim drie jaar bij Saxion. “In het begin zag ik mezelf nog als verpleegkundige. Dat ben en blijf ik ook, maar sinds kort noem ik me ook echt docent. En eigenlijk geef ik die rol zelf vorm. Vooral door wie ik ben als mens.”

Sander Kattenpoel Oude Heerink

Van het Mediapark naar Saxion. Sander: 'Voor mij is door werken in het onderwijs een nieuwe wereld opengegaan

Ik ga geen leraar worden hoor,” zei Sander Kattenpoel Oude Heerink toen hij bij Saxion solliciteerde als docent Audiovisuele Producten bij de Academie Creatieve Technologie (ACT). Het antwoord dat hij kreeg, verraste hem. Sander kwam in februari in dienst en vertelt over zijn overstap van de televisiewereld naar Saxion: “Ik wist niet eens dat dit soort vacatures in het hbo bestonden.”

Sara Hanna.jpeg

Sara is docent Ruimtelijke Ontwikkeling bij Saxion 'Ik krijg veel energie van het Stadslab'

Sara Hanna kwam als beleidsadviseur en projectleider regelmatig in aanraking met het onderwijs. Drie jaar geleden maakte ze de overstap naar een docentfunctie bij Saxion. "Er zit bij mij een stukje rentmeesterschap: we moeten er voor zorgen dat we de aarde in goede handen achterlaten en dat kinderen het goed hebben" Deze mindset staat bij haar centraal in het onderwijs. Meer weten, check dan de video.

Stefan Kok

Stefan is docent Verpleegkunde bij Saxion: 'Ik heb een passie voor het ontwikkelen van mensen'

Stefan Kok heeft altijd al passie gehad voor het ontwikkelen van mensen én voor techniek en zo kwam hij zeven jaar geleden als docent terecht bij de Academie Gezondheidszorg. Hier geeft hij les over zorginnovatie en ondernemerschap, begeleidt hij studenten en zit hij in de projectgroep Onderwijsvernieuwing. "Wij geloven erin dat studenten mét elkaar en ván elkaar leren."

Abeje Mersha

Abeje is professor Unmanned Robotic Systems bij Saxion en wil met zijn onderzoek echt impact maken

“Ik vind het werken met jonge en enthousiaste talenten het allerleukst aan mijn werk,” vertelt Abeje Mersha. Als professor Unmanned Robotic Systems bij Saxion maakt hij met zijn team “echt het verschil voor urgente maatschappelijke uitdagingen.”

William Sanchez-min.jpg

'Saxion is geen eiland. We zijn juist verbonden met de regio, met de wereld'

Hij werd geboren op de Filipijnen, studeerde en werkte in de Randstad en streek uiteindelijk neer in het Twentse Delden. Sinds 2013 is William Sanchez in dienst bij Saxion. Eerst als projectleider International Office en nu ook als Diversity Officer: “Voor mij gaat ambitie over de drive om je persoonlijk en inhoudelijk te willen ontwikkelen. Niet per se om hoger op de hiërarchische ladder te komen.”

Lisan van Bolhuis

'Door het geven van online onderwijs kon ik juist groeien als docent'

Wanneer je voelt dat het onderwijs trekt, maar je geen ervaring hebt met lesgeven in het hbo: wat doe je dan? Lisan van Bolhuis aarzelde maar kort en solliciteerde bij Saxion. Nu geeft ze les bij Security Management in Apeldoorn en is ze studieloopbaanbegeleider. “Het doet me goed dat ik veel concreter iets voor anderen kan betekenen.”

Profielfoto Linda Visscher

Saxion maakt werk van inclusiviteit door ieders talent te benutten

Saxion wil diversiteit, talenten en vermogens op de arbeidsmarkt optimaal inzetten: nu en in de toekomst. Vanuit haar ambities voor een inclusieve en diverse organisatie, voert Saxion actief beleid om medewerkers met een (arbeids-)beperking in te zetten op allerlei functies binnen de organisatie die passen bij hun talenten en ambities. In dit artikel delen Linda Visscher, Adviseur HR en haar leidinggevende Marije Oosterhof-de Brouwer hun ervaringen.