AD Small Business & Retail Management

Deeltijdstudenten buigen zich over ondernemingsplan

Voor diegene die zijn ondernemerscompetenties verder wil ontwikkelen

Deeltijd Hbo Associate degree
Enschede, Deventer  Maandag (Enschede) of dinsdag (Deventer), 16:00 - 21:30 uur
Circa 20 uren per week

Droom jij ervan om shopmanager, vestigingsmanager, bedrijfsleider of filiaalmanager te worden? Of wil jij als ondernemend manager met een commerciële instelling én met creativiteit functies vervullen bij diverse bedrijven in de retailbranche? Dan is de associate degree (Ad) Small Business & Retail Management iets voor jou! Je werkt al enkele jaren in de retailbranche en hebt iets extra’s nodig om je bedrijf of organisatie verder te ontwikkelen. Mogelijk wil je jezelf verder ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van leidinggeven. De Ad Small Business & Retail Management is ideaal om jouw organisatorische en leidinggevende vaardigheden en kennis op hbo-niveau (verder) te ontwikkelen. De Ad is zó ingericht dat je het geleerde direct kunt toepassen in jouw werk. De Ad is een relatief nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs; een zelfstandige hbo-opleiding met een eigen graad en praktisch van aard en opzet. Met een Ad-diploma op zak kun je ook doorstromen naar de hbo-bachelor. De inhoud van een Ad is nauw afgestemd op de behoeften van het bedrijfsleven en de brancheorganisaties. Een Ad biedt jou dus goede arbeidsmarktperspectieven en perfect voor ambitieuze mbo'ers die wel verder willen studeren, maar vier jaar net iets te lang vinden.

Wat kun je straks?

• Met het diploma associate degree Small Business & Retail Management (niveau 5):
  • ben je (beter) in staat om als ondernemend manager functies te vervullen bij uiteenlopende bedrijven in de retailbranche
  • kun je op passende wijze leidinggeven aan organisatieonderdelen
  • ben je in staat om gerichte plannen op te stellen waardoor organisatieonderdelen effectiever en efficiënter functioneren.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!
Jonge ondernemer

Tijdens je studie

Je komt volop in aanraking met wat er speelt in de retailbranche; nú en in de toekomst. Dat wat je leert tijdens je studie pas je direct toe in je werk en je ontwikkelt vaardigheden om optimaal te functioneren in deze dynamisch wereld. Dit betekent dat je je verdiept in strategisch en commercieel management en dit toepast in je beroepspraktijk. Je bestudeert retailconcepten en ontwikkelt kennis en vaardigheden om dagelijks een retailorganisatie aan te sturen. Dit doe je op operationeel, financieel en leidinggevend niveau.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de associate degree-opleiding Small Business & Retail Management Saxion Parttime School, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Ook moet je beschikken over een relevante praktijkomgeving.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2018-2019 voor de Ad SBRM bedraagt € 2.060,=.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen als ondernemer / retailmanager

Met je associate degree-diploma Small Business & Retail Management (niveau 5) kun je:

• als ondernemend manager werken bij diverse bedrijven in de retailbranche. Dat doe je op creatieve wijze en met een commerciële instelling. Denk bijvoorbeeld aan functies als shopmanager, vestigingsmanager, bedrijfsleider of een filiaalmanager
  • op passende wijze leidinggeven aan organisatieonderdelen en stelt plannen op waardoor de verschillende organisatieonderdelen effectiever en efficiënter functioneren.