Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Voor de professional die mensen wil sturen en verbinden

Deeltijd Hbo Bachelor
Deventer  Dinsdag 16.00 - 21.30 uur
Circa 20 Uren per week

Ben je geïnteresseerd in de besluitvormingsprocessen in de samenleving en wil je maatschappelijke en stedelijke vraagstukken onderzoeken? Bij de hbo-opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement (deeltijd) word je opgeleid voor een beleidsfunctie in het publieke domein. Deze opleiding is voor professionals die graag groeien in hun (bestuurskundige) rol of juist aan de slag willen gaan in een nieuw beroepenveld. Je leert beleid te ontwikkelen in interactie met belanghebbenden. Daarbij richt je je op maatschappelijke en stedelijke vraagstukken in en rond steden, op zowel fysiek-ruimtelijk als sociaal-economisch en sociaal-cultureel gebied. Ook volg je colleges op het gebied van recht, politicologie, economie, sociologie en beleidskunde. De samenleving heeft behoefte aan mensen die kunnen sturen en verbinden en daarom biedt deze deeltijdopleiding veel kansen op de arbeidsmarkt. Je wordt breed opgeleid en ervaart direct terugkoppeling naar de praktijk.

Wat kun je straks

  • Je wordt opgeleid voor een beleidsfunctie in het publieke domein.
  • Je kunt mensen "sturen en verbinden" in de samenleving.
  • Je kunt beleid ontwikkelen in interactie met belanghebbenden.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!
Mensen buigen zich over bestuurskundig vraagstuk

Tijdens je studie

Ben je geïnteresseerd in de besluitvormingsprocessen in de samenleving en wil je maatschappelijke en stedelijke vraagstukken onderzoeken? Bij de hbo-opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement (deeltijd) word je opgeleid voor een beleidsfunctie in het publieke domein.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion moet je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2018-2019 voor de deeltijdopleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement bedraagt € 2.060.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Met de titel Bachelor of Arts kun je aan het werk in diverse sectoren en functies. Je bent een ‘public manager’ die zich thuis voelt op plekken waar mensen zich bezig houden met maatschappelijke vraagstukken, beleidsprocessen, afweging van belangen, besluitvorming en bestuurlijk functioneren. Dat kan bij een publieke, private of maatschappelijke organisatie. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als beleidsadviseur, projectleider of programmamanager.