Studenten avondopleiding Elektrotechniek in het lab

Leg de basis voor de energienetwerken van de toekomst

Deeltijd Hbo Bachelor
Enschede  Maandag van 15.45 - 21.45 uur
Circa 20 Uren per week

In de deeltijdopleiding Elektrotechniek richt jij je op het ontwerpen en bedenken van energienetwerken van de toekomst. Met deze opleiding kun je aan de slag in de energie, automatisering en industriebranche. De focus ligt op het ontwerpen van systemen en producten van de toekomst met bijbehorend toegepast onderzoek en advies. Daarnaast is er veel aandacht voor de competenties die je nodig hebt om door te groeien.

Wat kun je straks

  • Je weet straks alles over elektrische energietechniek, aandrijvingen en bijbehorende technische automatisering, embedded systems, elektronica en datatransport.
  • Je leert hoe je fundamentele principes kunt toepassen in moderne applicaties.
  • Je leert programmeren op zowel micro-elektronica, als binnen de technische automatisering.
  • Je weet straks veel over regeltechniek inclusief digitale signaalverwerking in diverse toepassingen, want dit is een belangrijk thema in de opleiding.

Deeltijd studeren: hoe betaal ik dat?

Bekijk hier diverse financieringsmogelijkheden
Student avondopleiding Elektrotechniek in één van de Saxion-labs

Tijdens je studie

De lessen voor de deeltijdopleiding Elektrotechniek vinden plaats op maandag 15.45 tot 21.45 uur. Het studieprogramma is opgebouwd uit vijf blokken.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Elektrotechniek, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2019-2020 voor de deeltijdopleiding Elektrotechniek bedraagt € 2.083.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Na succesvolle afronding van deze opleiding mag je de titel Bachelor of Science voeren.

Met een hbo-getuigschrift Elektrotechniek wordt het aantal functies waarvoor je in aanmerking komt bijna te groot om op te noemen. Je komt al snel in aanmerking voor een leidinggevende functie, zoals technisch groepsleider, project- of bedrijfsleider of afdelingshoofd. En uiteraard alle functies op jouw vakgebied, zoals systeemontwerper, (toegepast) onderzoeker, ontwerper elektronica, ontwikkelaar micro- en nanotechnieken, software-ontwikkelaar, embedded ontwerper, automatiseringdeskundige, hoogspanningstechnicus, duurzame energie technicus, productieplanner, technisch producttester. Ook meer commerciële functies zijn mogelijk, zoals technisch commercieel adviseur of technisch verkoper/vertegenwoordiger.