Rechter hamert een dossier af.

Voor de professional die wil groeien in zijn juridische rol

Deeltijd Hbo Bachelor
Enschede  Maandag 15.45 – 21:45 uur
Circa 20 Uren per week

Wil je je specialiseren in de dynamische wereld van het recht of een begin maken aan een nieuwe carrière om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten? Gedurende de opleiding HBO - Rechten kom je in aanraking met veel juridische aspecten, zoals publiek en privaat, zakelijk en burgerlijk. Ook ga je de grens over: naast het Nederlands recht verdiep je je in veel internationale thema’s. De mondige burger van tegenwoordig kan wel wat hulp gebruiken van juridische specialisten. Tijdens de deeltijdstudie HBO -Rechten ervaar je veel terugkoppeling naar de dagelijkse praktijk, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van het werkveld.

Wat kun je straks

  • Je bent sociaal vaardig en kunt zowel zelfstandig als in teamverband aande slag.
  • Je zet je als hbo-jurist in voor een balans tussen rechten en plichten.Doordat je analytisch bent ingesteld, kun je zaken goed uitzoeken.
  • Je kunt aan het werk in elke branche, organisatie of functie waarin recht een rol speelt.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!
Afbeelding van vrouwe Justitia, de personificatie van het recht.

Tijdens je studie

Zoek jij graag tot de bodem uit hoe de wet- en regelgeving in elkaar steekt en wil je dat graag in de praktijk brengen? Bij de deeltijdopleiding HBO-Rechten Parttime School maak je kennis met aspecten van het recht.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding HBO-Rechten, moet je voldoen aan de toelatingseisen van deze opleiding. Kijk hieronder welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden. Je moet ook beschikken over een relevante praktijkomgeving, zie 'Overige toelatingsbepalingen'.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion moet je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2019-2020 voor de deeltijdopleiding HBO-Rechten bedraagt € 2.083.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen in het werkveld van HBO - Rechten

Na het afronden van deze deeltijdstudie kun je diverse functies uitvoeren bij uiteenlopende organisaties. In elke branche, organisatie of functie waar recht een rol speelt, kun jij aan het werk. Denk hierbij aan de functie van juridisch medewerker, schadebehandelaar of medewerker kredietverlening. Dit kan bij zowel een overheidsinstelling als bij een notariskantoor, bank of verzekeraar.