Sociaal Juridische Dienstverlening

Twee klanten in gesprek met juridisch medewerker

Voor diegene die anderen op weg helpt in complexe wet- en regelgeving

Deeltijd Hbo Bachelor
Deventer  Dinsdag 16.00 - 21.30 uur
Circa 20 Uren per week

Ben je werkzaam in de sociaal juridische dienstverlening en wil je groeien in je functie of heb je de ambitie om aan de slag in dit maatschappelijke werkveld? Bij de deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening leer je hoe je mensen kunt helpen om een weg te vinden in de complexe wet- en regelgeving. Middels opdrachten, (gast)colleges en trainingen raak je vertrouwd met het beroep en groei je uit tot deskundige om mensen te ondersteunen bij sociaal juridische problematiek. Deze hbo-opleiding sluit aan bij actuele maatschappelijke thema’s en een deel van docenten is werkzaam in het werkveld. Hierdoor ervaar je een nauwe aansluiting van de theorie op de praktijk. Je hebt na het behalen van je Bachelor of Laws volop carri√®rekeuze in een breed maatschappelijke werkveld.

Wat kun je straks

  • Je adviseert, bemiddelt en helpt mensen een weg te vinden in de ingewikkelde wereld van Nederlandse regels en wetten.
  • Je kunt met de titel Bachelor of Laws (LL.B)  werken als reclasseringsbeambte en re-integratieconsulent.
  • Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij de gemeente in een wijkteam, bij de backoffice of als onderdeel van hun team leerplicht.
  • Je kunt aan de slag als medewerker bij een organisatie op het gebied van schuldhulpverlening.
  • Je kunt  aan de slag gaan bij een bureau voor bewindvoering of bij een woningbouwvereniging.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!
Mannelijke en vrouwelijke studenten krijgen les in het Nederlandse recht

Tijdens je studie

Werk je graag met mensen en wil je hen helpen met sociaal juridische problematiek? Bij de hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening Parttime School (deeltijd) van Saxion word je klaargestoomd tot een professional met een stevige juridische basis.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening Parttime School, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hieronder welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt voor je toelating. Ook moet je beschikken over een relevante praktijkomgeving.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2018-2019 voor de deeltijdopleiding SJD bedraagt € 2.060.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen als sociaal juridische dienstverlener

Onze juridische wereld vraagt om steeds meer deskundige dienstverleners die mensen wegwijs maken in de complexe wet- en regelgeving van Nederland. Met de titel Bachelor of Laws (LL.B) kun je werken als reclasseringsbeambte en re-integratieconsulent. Ook kun je bijvoorbeeld aan de slag bij de gemeente in een wijkteam, bij de backoffice of als onderdeel van hun team leerplicht. Medewerker bij een organisatie op het gebied van schuldhulpverlening is ook een optie, evenals aan de slag gaan bij een bureau voor bewindvoering of bij een woningbouwvereniging.