header social work deeltijd

Ben jij de social worker die het verschil maakt?

Deeltijd Hbo Bachelor
Enschede  Enschede (maandag 15.45 - 21.45 uur)
Circa 20 uren per week

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. De meeste mensen zijn prima in staat deze 'zorgvraag' in te vullen. Het wordt anders wanneer iemand de regie over zijn leven verliest. Hoe krijg je dan weer grip op de situatie? Na de opleiding Social Work (SW) begeleid je mensen van alle leeftijden die voor korte of langere periode hulp nodig hebben. Samen met vrienden, familie en de omgeving help je mensen om hun leven weer op de rails te krijgen. Ben jij de social worker die het verschil maakt?

Wat kun je straks?

  • Je kunt werken in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg, reclassering of crisisopvang.
  • Je kunt ook aan de slag bij gemeenten, in ziekenhuizen, justitiële inrichtingen of centra voor jeugd en gezin.
  • Je kan ook de keuze maken voor een eigen onderneming, zoals zorgboerderijen of educatieve activiteiten.

Sneller je deeltijddiploma halen?

Ontdek wat jouw kennis en werkervaring waard zijn
Social work deeltijd

Tijdens je studie

De branche is volop in beweging: gemeenten en zorginstellingen krijgen steeds meer verantwoordelijkheden en zelfredzaamheid van burgers wordt steeds belangrijker. Dat betekent dat mensen meer dan ooit verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven. Jij moet als social worker daarom goed aanvoelen wat de maatschappelijke ontwikkelingen zijn. Tijdens de opleiding Social Work word je opgeleid tot sleutelfiguur die mensen vooruit helpt!

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Social Work, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2018-2019 voor de deeltijdopleiding Social Work bedraagt € 2.060.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen

Mensen zijn steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun eigen leven. Een social worker zorgt niet meer automatisch vóór cliënten, maar zorgt ervoor dat de hulpvraag samen met familie of vrijwilligers wordt opgelost. Wanneer dat niet lukt, kijk je welke professionele hulp nodig is. Je bent de sleutelfiguur in iemands leven.

Afhankelijk van je keuze voor een uitstroomprofiel kun je onder meer gaan werken in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg, reclassering of crisisopvang. Daarnaast zijn social workers te vinden in gemeenten, ziekenhuizen, justitiële inrichtingen of centra voor jeugd en gezin. Ook zie je steeds meer social workers die kiezen voor een eigen onderneming, zoals zorgboerderijen of educatieve activiteiten.

Doorstuderen? Ga voor de masteropleiding Health Care & Social Work!

Na het behalen van je bachelor in Social Work, wil je je misschien verder verdiepen in de wereld van de gezondheidszorg en social work. Dat kan door het volgen van de master Health Care & Social Work bij Saxion. Ook kun je ervoor kiezen om de studieroute binnen deze master, 'Technology & Innovation', te volgen.