Organisaties verbeteren met slimme technologie

Deeltijd Hbo Bachelor
Enschede  Enschede: maandag 15.45 - 21.45 uur.
Circa 20 Uren per week

Heb je de ambitie om bedrijfskundige te worden? En gelijktijdig een specialist te zijn voor bedrijven in de maak- of procesindustrie? Bij Saxion leer je de verbinding te leggen tussen de markt, afnemers, leveranciers en jouw organisatie. Je zet technologie op slimme manieren in om processen en bedrijfsvoering op een innovatieve manier te optimaliseren. Het  resultaat: producten en diensten die van waarde zijn voor de afnemer en de organisatie.

Wat kun je straks

  • Je weet als geen ander dat organisaties en processen voortdurend veranderen.
  • Je kunt processen: ontwerpen, herontwerpern, invoeren en optimaliseren.
  • Je begrijpt de context van de maak- en procesindustrie.
  • Je bent een goede gesprekspartner zowel op de werkvloer, als voor het management. en je kunt schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.
  • Je kunt analytisch denken en vormt de schakel bij technische, technologische en procesgerichte organisaties tussen de buitenwereld (omgeving en  afnemers) en binnenwereld (organisatie en processen).

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!

Tijdens je studie

Tijdens deze brede opleiding verkrijg je de commerciële, bedrijfskundige en technische kennis om bedrijven een stap verder te helpen. Want processen kunnen altijd sneller, slimmer en efficiënter. Aan het einde van je studie herken je de knelpunten, geef je advies tot verbetering en neem je de lead om product- en procesinnovaties te realiseren.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de opleiding Technische Bedrijfskunde Parttime School, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2019-2020 voor de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde bedraagt € 2.083.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen

Met je technisch inzicht en bedrijfskundige kennis help je bedrijven met het innoveren, verbeteren en managen van de organisatie en haar processen. Je kunt aan de slag in de technische branche, waaronder de industriële productie, logistiek en supply chain management. Ook kun je werken in de dienstensector bij ziekenhuizen en (technische) adviesbureaus.

Beroepsmogelijkheden

Met je ingenieursdiploma op zak, zeker in combinatie met werkervaring, maak je veel meer kans op uitdagende managementfuncties. Zo zijn er beroepsmogelijkheden als productiemanager, projectleider, consultant procesoptimalisatie, logistiek planner, supply chain analist, bedrijfskundig adviseur, medewerker kwaliteitszorg.