Industriële productieprocessen sneller, goedkoper en beter maken

Deeltijd Hbo Bachelor
  Enschede, maandag 14.00-21.30
Circa 20 uren per week

Je bent werkzaam in een technische omgeving en wilt groeien in je functie. Je hebt de ambitie om alles te leren over bedrijfsprocessen en strategisch management in organisaties. Dan is de opleiding Technische Bedrijfskunde van Saxion voor jou de kans om bedrijfskundig ingenieur te worden. In deze praktijkgerichte opleiding op het snijvlak van techniek en bedrijfskunde maak je doorlopend gebruik van projecten die je voor je eigen organisatie kunt uitvoeren.

Wat kun je straks?

  • Je verkrijgt commerciële, bedrijfskundige en technische kennis om bedrijven een stap verder te helpen.
  • Je leert hoe je bedrijfsprocessen moet ontwerpen en verbeteren.
  • Je leert knelpunten te herkennen.
  • Je verkrijgt de vaardigheid om advies te geven tot verbetering en lead te nemen om product- en procesinnovaties te realiseren.

Tijdens je studie

Tijdens deze brede opleiding verkrijg je de commerciële, bedrijfskundige en technische kennis om bedrijven een stap verder te helpen. Want processen kunnen altijd sneller, slimmer en efficiënter. Aan het einde van je studie herken je de knelpunten, geef je advies tot verbetering en neem je de lead om product- en procesinnovaties te realiseren.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde (TBK), moet je aan de toelatingseisen voldoen. Voor TBK deeltijd geldt de eis dat je een relevante werkkring hebt. Meer informatie vind je onder het kopje Overige toelatingsbepalingen.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Hoeveel collegegeld je moet voldoen hangt af van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2017-2018 voor de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde bedraagt € 2.006,-.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen

Met je technisch inzicht en bedrijfskundige kennis help je bedrijven met het innoveren, verbeteren en managen van de organisatie en haar processen. Je kunt aan de slag in de technische branche, waaronder de industriële productie, logistiek en supply chain management. Ook kun je werken in de dienstensector bij ziekenhuizen en (technische) adviesbureaus.

Beroepsmogelijkheden

Met je ingenieursdiploma op zak, zeker in combinatie met werkervaring, maak je veel meer kans op uitdagende managementfuncties. Zo zijn er beroepsmogelijkheden als productiemanager, projectleider, consultant procesoptimalisatie, logistiek planner, supply chain analist, bedrijfskundig adviseur, medewerker kwaliteitszorg.