Toegepaste Psychologie Saxion

Het brein als jouw domein

Deeltijd Hbo Bachelor
Deventer  Deventer, dinsdag (15.45 - 21.45 uur)
Circa 20 Uren per week

Je bent werkzaam binnen het werkveld van de psychologie en je wilt groeien in je functie. Of je wilt juist aan de slag in dit fascinerende gebied. Je vindt het gedrag van mensen interessant en je wilt weten hoe de psychologie dat gedrag verklaart en probeert te beïnvloeden. Verder heb je interesse in de invloed van technologie op het gedrag van mensen. Kies dan voor de opleiding Toegepaste Psychologie van Saxion met als hoofdstroom 'Gedrag & Technologie' of 'Arbeid en Organisatie Psychologie', eventueel in combinatie met de minor 'Gezondheidspsychologie'. Je leert hoe je psychologische kennis kunt toepassen, met als doel mensen te ondersteunen bij het zelfstandig functioneren in het dagelijks leven.

Wat kun je straks

  • Jij bent klaar bent voor de toekomst! Je leert werken met e-health, games, social media of andere vormen van technologie.
  • Je hebt dankzij je opleiding veel kennis en praktijkervaring opgedaan. Je leert gedrag beoordelen en beïnvloeden, bijvoorbeeld door het coachen van een cliënt of het geven van een training.
  • Je voert diagnostisch onderzoek uit, waarbij je gebruikmaakt van je psychologische kennis en je bent in staat alle faciliteiten van ons bureau Psychodiagnostiek te benutten.
  • Instroom en doorstroom van medewerkers wordt jouw domein.
  • Je kunt medewerkers begeleiden bij de re-integratie op de werkplek na ziekte of je kunt aan de slag als loopbaancoach.

Sneller je deeltijddiploma halen?

Ontdek wat jouw kennis en werkervaring waard zijn
Toegepaste Psychologie

Tijdens je studie

Toegepaste Psychologie van Saxion richt zich op vraagstukken en problemen van mensen met diverse leeftijden. Deze brede opzet biedt de mogelijkheid je te verdiepen in gedragsproblematiek van de diverse leeftijdsfasen. Je leert hoe je psychologische kennis kunt toepassen in de praktijk, met als doel mensen te ondersteunen bij het zelfstandig en optimaal functioneren in het dagelijks leven en tijdens studie en werk.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2019-2020 voor de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie bedraagt € 2.083.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen

Als afgestudeerde van de opleiding Toegepaste Psychologie van Saxion kun je aan het werk als toegepast psycholoog bij verschillende instellingen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg (ziekenhuizen, GGZ-instellingen) of bij werving en selectiebureaus. 

Daarnaast is het mogelijk om aan de slag te gaan op het snijvlak van mens en techniek. Zoals ondersteuning bij de ontwikkeling van apps en tools waarbij je onderzoek doet naar de werking van het brein en zoek je daarbij een passende functionaliteit. Zoals intermediair zijn tussen de ontwikkelaar en de eindgebruiker van technologie of techniek gebruiken bij de coaching en beïnvloeding van mensen.

Ook kun je aan de slag als psychologisch medewerker, trainer (zoals cognitief strategietrainer vaardigheden), preventiewerker, begeleider (bijvoorbeeld van lotgenoten en mantelzorgers), adviseur (bijvoorbeeld op het gebied van studie of loopbaan), re-integratiemedewerker en toegepast onderzoeker.