HTRO Saxion Parttime School

Vertaal wensen van mensen naar succesvolle toeristische hotspots

Deeltijd Hbo Bachelor
Deventer  Dinsdag 15.45 - 21.45 uur
Circa 20 Uren per week

Je wilt je verder ontwikkelen in de dynamische wereld van toerisme of bent benieuwd naar je kansen binnen deze branche. Bij de deeltijdopleiding Tourism Management (voorheen Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs) krijg je de mogelijkheid om – in combinatie met een baan – je Bachelor of Arts (BA) te behalen. Je leert om bestemmingen in de markt te zetten, ontwikkelt producten die zowel commercieel als ethisch verantwoord zijn en herkent nieuwe economieën. Daarnaast leer je gebruik te maken van technologische innovaties. Tijdens deze hbo-studie woon je diverse symposia en workshops bij en volg je colleges van docenten met veel werkervaring. Op deze manier leer je met en van elkaar.

Wat kun je straks

  • Jij leert om bestemmingen in de markt te zetten of producten te ontwikkelen die zowel commercieel als ethisch verantwoord zijn.
  • Je herkent nieuwe economieën en het gedrag van reizigers en maakt daarbij gebruik van technologische innovaties.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!
Zakenvrouw voor de gate voor vertrek met een vliegtuig

Tijdens je studie

Wil je de wensen van mensen vertalen naar succesvolle toeristische hotspots en attracties? Bij de deeltijdopleiding Tourism Management (voorheen Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs) van de Parttime School leer je je communicatie- en organisatievaardigheden in te zetten om deze wensen uit te verwezenlijken.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de opleiding Tourism Management Parttime School, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hieronder welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt voor je toelating. Ook moet je beschikken over een relevante praktijkomgeving.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2018-2019 voor de deeltijdopleiding Tourism Management (voorheen Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs) bedraagt € 2.006,-. Additionele kosten voor lesmaterialen worden tijdens het intakegesprek besproken.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen in de toerismebranche

De internationale branche van toerisme en recreatie is volop in ontwikkeling: traditionele beroepen verdwijnen, nieuwe functies ontstaan. Als toeristisch professional kun je daarom bij vele functies, in diverse bedrijfstakken aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan rollen als ondernemer, dataminer of regisseur bij een reisorganisatie, adviesbureau, touroperator, evenementenbureau of de overheid.