Student avondopleiding Werktuigbouwkunde Saxion in het lab

Haal in de avonduren je hbo-diploma Werktuigbouwkunde

Voltijd avondopleiding Hbo Bachelor
  Enschede maandag en donderdag van 18.15-21.45 uur
Circa 21 uren per week

Ben jij werkzaam is in een werktuigbouwkundige omgeving, maar wil je een stapje hogerop? Dan is de vierjarige avondopleiding Werktuigbouwkunde iets voor jou. Deze opleiding leidt op tot het hbo-getuigschrift (Bachelor of Science).

Wat kun je straks?

  • Een scala aan functies ligt voor je open. Werktuigbouwkundigen kom je immers overal tegen. In machinefabrieken, de chemie, energievoorziening, off-shore, bouw, transportsector en medische wereld.

Deeltijd studeren: hoe betaal ik dat?

Bekijk hier diverse financieringsmogelijkheden

Tijdens je studie

Het curriculum zoals dat in de diverse modulen wordt aangeboden sluit nauw aan bij de praktijk van het bedrijfsleven en de huidige stand van de techniek. In de opleiding Werktuigbouwkunde (WB) leer je alles over het ontwerpen en produceren en technisch verbeteren van producten, machines en constructies. Je gaat vanaf nul bedenken, berekenen en uitwerken van een ontwerp. Daarna volgt het visualiseren ervan in 3D-tekenpaketten, de test- en productiefase en uiteindelijk het resultaat.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Met een mbo-4 of havo/vwo diploma ben je toelaatbaar tot de opleiding. Heb je dit niet? Lees dan verder wat de mogelijkheden zijn.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2017-2018 voor de deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde bedraagt € 2.006,-.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Als je de opleiding Werktuigbouwkunde succesvol afrondt mag je de titel Bachelor of Science voeren. Een scala aan functies ligt voor je open. Werktuigbouwkundigen kom je immers overal tegen. In machinefabrieken, in de chemie, in de energie-voorziening, de off-shore, bouw, transportsector en in de medische wereld.