Ontwikkel de stad en jezelf

Deeltijd Hbo Master
  Utrecht, donderdagmiddag en -avond
Circa 16 uren per week

De Master of Urban & Area Development (MUAD) is een tweejarige (deeltijd)masteropleiding, ontwikkeld door Hogeschool Utrecht en Saxion. Ervaren docenten en onderzoekers van deze instellingen verzorgen het onderwijs. Samen met een scala aan gastdocenten uit de praktijk en seniors die hun sporen hebben verdiend bij complexe transformatieprocessen van bestaand stedelijk gebied.

Wat kun je straks?

  • Je houdt rekening met de belangen van verschillende partijen en vertaalt deze naar waarde, risico's en rendement
  • Je bekijkt ontwikkelopgaves integraal en met een helicopterview
  • Je kunt werken op verschillende schaalniveaus en gebiedstypen (regio, wijk,  werklocatie, stadsrand)
  • Je beschikt over intense en compacte praktijkervaring en -kennis

Tijdens je studie

De masteropleiding is opgebouwd uit zes masterclasses met elk een eigen thema. Sommige thema’s keren in elke masterclass terug, zoals samenwerken en financiën. Waardecreatie is een rode draad in de hele MUAD-opleiding.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de master dient u een afgeronde hbo- of wo-opleiding te hebben en te beschikken over relevante werkervaring.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Kosten voor deze master zijn afhankelijk van je situatie. Heb je nog geen master-of doctoraaldiploma, dan betaal je € 1.811 per jaar. Heb je al een master- of doctoraaldiploma behaald in Nederland, dan betaal je € 7.305 per jaar. Dit is ex. literatuur, catering, internationale excursie en verblijfskosten tijdens de praktijkprojecten.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie