Verbeter direct je eigen onderwijspraktijk

Deeltijd Hbo Master
Deventer  Om de donderdag in Deventer
Circa 20 uren per week

Onder leiding van bezielende docenten en met een stevig onderwijskundige inslag word je opgeleid tot een excellente schoolleider en verbeter je direct jouw eigen onderwijspraktijk. Binnen de tweejarige Master Educational Leadership van Saxion wordt veel nadruk gelegd op een ondernemende en onderzoekende houding. De leerstof is direct toepasbaar binnen je eigen school.

Wat kun je straks?

  • Je neemt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van leer- en schoolopbrengsten, de kwaliteit van het werk van leraren en onderwijsvernieuwing.
  • Je hebt een goed vermogen tot zelfsturing en weet problemen op te lossen.
  • Je bent ondernemend in de ontwikkeling van je eigen school.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!
Master Educational Leadership, Saxion

Tijdens je studie

Je integreert de dagelijkse praktijk in de opleiding doordat een aanzienlijk deel van de leeractiviteiten in de eigen school wordt uitgevoerd. De groep bestaat uit professionals uit het PO, SO, VO, mbo en hbo. Zo krijg je de mogelijkheid om over de muren heen te kijken en van elkaar te leren.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Deze master is ontwikkeld voor directeuren, afdelingsleiders en teamleiders in het primair -, speciaal - en voortgezet onderwijs, het mbo en hbo. De opleiding is ook toegankelijk voor leraren met de ambitie en bewezen potentie om schoolleider te worden.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Het collegegeld voor 2018-2019 bedraagt € 7.100,-. De eenmalige inschrijfkosten bedragen € 150,-. Daarnaast dien je rekening te houden met uitgaven voor literatuur.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Wat levert het op?

Door het volgen van deze opleiding ontwikkel je een goed vermogen tot zelfsturing, kun je problemen oplossen en ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs. Je bent in staat verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit van leer- en schoolopbrengsten, en voor de kwaliteit van het werk van leraren en voor onderwijsvernieuwing. Je hebt een onderzoekende houding aangenomen en kunt op school een leercultuur voor iedereen ontwikkelen. Daardoor maak je het verschil voor zowel leerlingen, als personeel. 

Diploma

Je behaalt bij afstuderen de titel Master of Arts (MA).