Master Educational Leadership

Verbeter je eigen onderwijspraktijk

Deeltijd Hbo Master
Deventer  Om de donderdag
Circa 20 Uren per week

De functie van leidinggevende binnen onderwijsorganisaties is altijd in beweging. Meer dan ooit wordt verwacht dat je in staat bent een lerende organisatie te ontwikkelen en onderwijsvernieuwingen te stimuleren. De master Educational Leadership leidt je op tot een excellent onderwijskundig leider en heeft als doel om directeuren, coördinatoren en teamleiders verder te professionaliseren op het gebied van ondernemerschap, innovatiemanagement en bedrijfsvoering.

Wat kun je straks

  • Je stimuleert onderwijsvernieuwing en neemt je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het werk van leraren/docenten
  • Je hebt een goed vermogen tot zelfsturing en weet problemen op te lossen.
  • Je bent ondernemend in de ontwikkeling van je eigen school.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!
Master Educational Leadership, Saxion

Tijdens je studie

Een groot deel van de leeractiviteiten wordt in de eigen school uitgevoerd. Zo integreer je de dagelijkse praktijk direct in de opleiding. Tevens bestaat de groep uit professionals uit het po, so, vo, mbo en hbo. Zo krijg je de mogelijkheid om van verschillende onderwijsvormen en van elkaar te leren.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

De master Educational Leadership is speciaal ontwikkeld voor directeuren, afdelingsleiders, teamleiders en coördinatoren binnen het onderwijs. Tevens dien je te beschikken over minimaal een bachelorgraad.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Het collegeld voor 2018-2019 bedraagt €7.100,-. De eenmalige inschrijfkosten bedragen €150,-. Houd daarnaast rekening met uitgaven voor literatuur. Tip: bekijk de lerarenbeurs en speciale subsidieregeling tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders primair onderwijs op duo.nl

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Wat levert het op?

Naast dat je het verschil kunt maken voor zowel leerlingen/studenten als personeel, krijg je ook een graad Master of Arts. Voor schoolleiders in het primair onderwijs geldt dat zij een basisregistratie krijgen in het Schoolleiders register.


Diploma

Deze master is geaccrediteerd door de NVAO. Na afronding van deze professionele master aan Saxion Hogeschool behaal je dan ook de graad Master of Arts (MA), net als bij een universitaire master.