Master Health Care and Social Work studieroute Technology & Innovation

Innovation & technology

Technologie en innovatie binnen zorg en welzijn

Master Deeltijd Hbo, University Master
Enschede  Twee vrijdagen of donderdagen per maand (09.30 - 16.30 uur)
Circa 20 Uren per week

Technologie valt niet meer weg te denken uit onze samenleving. Online begeleiding, domotica, robotica en andere technologische ondersteuning is overal terug te vinden: ook binnen de gezondheidszorg en social work. Daarom is er in de toekomst steeds meer behoefte aan professionals met een breed profiel die buiten de gebaande paden denken; aan generalistische specialisten met oog voor technologie, die weten wat er binnen zorg en welzijn speelt. De studieroute Technology & Innovation haalt de technologische innovator in je naar boven. De studieroute is onderdeel van de Master Health Care & Social Work. Zo’n 50% van de studieroute is gelijk aan het reguliere masterprogramma. De overige 50% richt zich op technologie en innovatie binnen het zorg en welzijnsdomein. Vanaf 2019 is het mogelijk direct na het behalen van een relevante bachelor door te stromen naar de studieroute Technology en Innovation of de master Health Care & Social Work.

Wat kun je straks

  • Je ontwikkelt beleid en denkt daarbij onafhankelijk, kritisch en overstijgend
  • Je kijkt met een helikopter-view naar de technologische ontwikkelingen en grotere samenhang in zorg- en welzijnsland
  • Je hebt uitgebreide kennis van de rol die technologie speelt binnen jouw domein en je vervult daarbij een brugfunctie tussen theorie en praktijk
  • Je neemt een voortrekkersrol op je, door technologische ontwikkelingen binnen jouw organisatie te implementeren. Dit kun je dankzij jouw inzicht in de manier waarop collega’s zich het gebruik van technologie eigen maken.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!
Innovation and technologie, studieroute master health care & social work

Tijdens je studie

Welke rol speelt technologie binnen zorg en welzijn? Dat ontdek je tijdens deze studieroute. Je kijkt hoe acceptatie en verdere ontwikkeling van technologie tot stand kan komen en welke effecten dit heeft op zowel individuele professionals en hun organisaties, als binnen het bredere domein van gezondheidszorg en welzijn.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om aan deze studieroute te kunnen beginnen moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen

Binnen zorg en welzijn zijn er veel kansen voor professionals die verbindingen kunnen leggen tussen mensen, zorg en de zich razendsnel ontwikkelende technologie. Welzijn en zorg vormen steeds minder gescheiden werelden, waardoor er behoefte is aan mensen die vanuit hun eigen beroepspraktijk met een helikopterview kunnen kijken naar de grotere samenhangen binnen het domein. Hierdoor kun jij zowel in de gezondheidszorg als in social work aan de slag.

Master Health Care & Social Work

Ben jij de innovatieve, grensverleggende, onderzoekende, internationaal-georiënteerde maar ook kritische maatschappelijk betrokken pionier waar het werkveld behoefte aan heeft? Kies dan voor de studieroute Technology & Innovation. Je krijgt na het volgen van de studieroute de titel ‘Master of Arts’. Uiteraard wordt deze studieroute als extra aantekening op je diploma vermeld.