Master Health Care and Social Work studieroute Technology & Innovation

Studie-inhoud

Welke rol speelt technologie binnen zorg en welzijn? Dat ontdek je tijdens deze studieroute. Je kijkt hoe acceptatie en verdere ontwikkeling van technologie tot stand kan komen en welke effecten dit heeft op zowel individuele professionals en hun organisaties, als binnen het bredere domein van gezondheidszorg en welzijn.

Enschede Twee vrijdagen of donderdagen per maand (09.30 - 16.30 uur)

(reguliere route) 2 uur / Zelfstudie uur
Hbo, University Master diploma (60 EC)

Studieopbouw

Tijdens de studieroute Technology & Innovation ligt er een sterke focus op hoe jij als masteropgeleide professional binnen het werkveld een voortrekkersrol op je kunt nemen door technologische ontwikkelingen in de organisatie te implementeren. Tijdens de studieroute kom je actief in aanraking met dit soort ontwikkelingen, zodat je inzicht kunt verwerven in het gehele proces van adoptie, implementatie, gebruik en de effecten van technologie. Hierdoor kun je als professional een actieve rol spelen in het initiƫren en begeleiden van dit soort processen binnen jouw eigen werkveld.

Innovation and technologie, studieroute master health care & social work

Studieadvies op maat

Ben je benieuwd of de studieroute Technology & Innovation bij je past? Dan kun je een studieadvies op maat aanvragen. Tijdens dit gesprek kijken we samen of er een juiste match is tussen jou en de opleiding en hoe we je zo goed mogelijk van start kunnen laten gaan.

Master|

Studieprogramma

function_prototype:hasYear

Over de studieroute

De opleiding wordt verzorgd door de Academie Mens en Maatschappij. De aan deze academie verbonden lectoraten  Social Work en Technology, Health & Care leveren inhoudelijke inbreng. Daarnaast wordt samengewerkt met het Lectoraat Verpleegkunde van de Academie Gezondheidszorg.

De opleiding wordt als deeltijdopleiding aangeboden, duurt twee jaar en is opgebouwd uit modules. De studiebelasting is ca. 20 uur per week. Er zijn gemiddeld 2 contactdagen per maand. De opleiding beslaat in totaal 1.680 studiebelastingsuren (SBU).

>> Bekijk de factsheet (PDF)

Modulaire opbouw


Dit is een studieroute van de Master Health Care & Social Work. Het studieprogramma van de studieroute Technology & Innovation komt voor 50% overeen met de Master Health Care & Social Work en focust zich voor 50% op technologie en innovatie binnen het domein zorg en welzijn.

Beroepspraktijk centraal

De beroepspraktijk staat tijdens de opleiding centraal. Je leert jouw eigen ontwikkeling te sturen en er wordt op jouw leervragen ingespeeld. Er is dus echt sprake van vraaggestuurd onderwijs.

Modulaire opbouw

De opleiding is modulair opgebouwd. De modules van de studieroute zijn:  
  • Inleiding in toegepast onderzoek
  • Maatschappelijke context van de praktijk van zorg & welzijn (waaronder deelname internationaal seminar)
  • Technologie in beleid en organisatie
  • Adoptie van technologie
  • Onderzoeksopties
  • Innovation and Technology in Health & Care (verdieping)
  • De meesterproef.
Dummy afbeelding