Master International Supply Chain Management

De sleutel tot logistiek succes

Deeltijd University Master
Enschede  1x per 2 weken op vr-middag- en avond en zaterdag in Enschede/Osnabrück/Münster
Circa 20 uren per week

Ben je een logistiek of bedrijfskundig manager en wil je extra kennis opdoen op het gebied van logistiek? Dan is de master International Supply Chain Management iets voor jou! Na deze masteropleiding ben je in staat om de logistiek, die wordt gekenmerkt door toegenomen complexiteit en kwaliteitseisen, weer tot een beslissende succesfactor te maken. Deze master wordt aangeboden in samenwerking met Hochschule Osnabrück en Fachhochschule Münster.

Wat kun je straks?

  • Bedrijfsprocessen en logistiek efficiënter maken.
  • De kwaliteit van een productielijn binnen een fabriekverbeteren.
  • Zowel bedrijfskundige als technische oplossingen aandragen voor een probleem.
  • Medewerkers aansturenen motiveren.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!

Tijdens je studie

De master International Supply Chain Management duurt 3 jaar (6 semesters à 120 ECTS). Je kunt de semesterprogramma's apart volgen, of stapelen tot een complete mastergraad. In het studieprogramma ligt de focus op procesoptimalisatie en supply chain en werk je in teams aan de hand van action learning aan een oplossing voor een (organisatie)probleem.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdmaster International Supply Chain Management (ISCM) moet je aan de toelatingseisen voldoen. Kijk hieronder welke vooropleiding, relevante werkervaring en taalkennis je nodig hebt om toegelaten te worden tot de master.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Het instellingscollegegeld voor 2017-2018 voor de deeltijdmaster International Supply Chain Management bedraagt € 5.300,-. Het is ook mogelijk een semesterprogramma of losse module te volgen. De kosten hiervan vind je hieronder.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen

Na afronding van de master International Supply Chain management kun je aan de slag in het management of middenkader van technische organisaties. Je bent een bruggenbouwer en vormt de schakel tussen bijvoorbeeld de directie en productieafdelingen. Ook ben je in staat grote projecten onder je hoede te nemen en veranderingen door te voeren.

Werkgevers variëren van oliemaatschappijen tot overheidsinstanties zoals gemeenten. Doordat je allround wordt opgeleid kun je in alle sectoren van een bedrijf aan het werk, zoals planning, inkoop, productie, verkoop en distributie. Voorbeelden van beroepen zijn: bedrijfsleider, projectleider, adviseur, consultant, kwaliteitsmanager, logistiekmanager, hoofd in- of verkoop, planner, marketingmanager, productontwikkelaar en technisch accountmanager.  

Grote vraag naar supply chain managers

Uit een onderzoek van Yacht (juli 2016) is gebleken dat er een groot tekort is aan supply chain managers. De vraag is in het tweede kwartiel van 2016 met 63% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. Ga naar het artikel van Yacht  

Met een Master of Science degree ben je een interessantere kandidaat voor functies in grote en internationaal georiënteerde organisaties. Je kunt sneller doorgroeien naar hogere niveaus en bent beter gekwalificeerd voor complexere projecten en functies.