Master Leren & Innoveren - Teacher Leader

Wil jij een voortrekkersrol in onderwijsvernieuwing?

Deeltijd Hbo Master
Enschede  Donderdag 9.00 - 16.15 uur, Enschede
Circa 20 uren per week

Wil je de competenties daarvoor ontwikkelen samen met collega’s van andere scholen, zodat je ook van elkaar leert en inspiratie opdoet? Bij deze variant van de Master Leren & Innoveren in Enschede ligt het accent ook op het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten. Zo ben je straks als geen ander in staat om vanuit de rol van teacher leader onderwijsvernieuwing te initiëren en te realiseren op jouw school of opleiding.

Wat kun je straks?

  • Je weet hoe je de rol van voortrekker op het gebied van onderwijsvernieuwing op een constructieve manier vormgeeft.
  • Je leert vernieuwingen ontwikkelen en te onderbouwen met wetenschappelijke argumenten.
  • Je kunt adequaat communiceren met verschillende doelgroepen over vernieuwingsprojecten.
  • Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor vernieuwingen binnen jouw school of opleiding.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!
Master Leren & Innoveren, Saxion

Tijdens je studie

Het programma is gecentreerd rond ontwerp- en onderzoeksopdrachten. Dit zorgt voor inhoudelijke samenhang. In de ontwerp- en onderzoeksopdrachten gaat het niet alleen om het leren toepassen van methoden en technieken, maar leggen we ook nadrukkelijk de verbinding met theoretische concepten.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Deze master richt zich op ervaren docenten in het primair of voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie of, hoger beroepsonderwijs, met de ambitie om zich te ontwikkelen tot teacher leader op het gebied van onderwijsvernieuwing.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Het collegegeld voor 2018-2019 bedraagt € 2.060. Houd rekening met bijkomende kosten voor materialen à € 500 per jaar. De eenmalige inschrijfkosten bedragen € 150.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Als afgestudeerd masterdocent vervul jij de rol van teacher leader in jouw school!

Met deze master ontwikkel je jezelf tot teacher leader. Zo ben jij op jouw school straks de voortrekker die onderwijsvernieuwing op een constructieve manier vormgeeft. Je neemt verantwoordelijkheid voor vernieuwingen en het planmatig en resultaatgericht inrichten van veranderingen. Je communiceert adequaat met verschillende doelgroepen over de opzet, werkwijze en resultaten van vernieuwingsprojecten.

Als teacher leader weet jij vernieuwingen te ontwikkelen en te onderbouwen met wetenschappelijke argumenten. Daarbij hanteer je de methodiek van ontwerponderzoek.