Oriëntatietraject 'Maak werk van je talent!'

Zoek je een nieuwe uitdaging in je werk, wil je jezelf verder ontwikkelen, maar weet je nog niet goed wat bij je past en hoe je de beste keuze maakt voor jouw volgende stap? Na dit oriëntatietraject weet je het wel!

Wie ben je, wat wil je, wat kun je?

In deze praktische en persoonlijke training van 10 wekelijkse bijeenkomsten leer je meer over jezelf: over jouw drijfveren en talenten, persoonlijke kenmerken, eigenschappen en mogelijkheden Je gaat zowel individueel als in de groep aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, om af te kunnen sluiten met een beter (toekomst)beeld van jezelf.

Lees hieronder verder of bekijk de video als je wat meer tijd hebt.

Wat weet je straks over jezelf?

Na dit oriëntatietraject weet jij veel beter wat jouw drijfveren en talenten zijn, waar je energie van krijgt en wat voor soort baan of hbo-studie bij je past. Maar ook je eventuele valkuilen en aandachtspunten komen aan bod en worden zichtbaar. Met als resultaat dat jij beter kunt beslissen of je verder wilt in het vakgebied waarin je nu werkt, een carrièreswitch wilt maken of misschien wel een sabbatical gaat nemen om hele andere dingen te doen.

Hoe gaat het in z'n werk?

Na een gezamenlijke kick-off start je met het traject, met een groep van 12-14 personen. De 10 weken zijn opgedeeld in drie blokken, met de volgende thema's:
* Ken jezelf: 'Wie ben ik?'
* Vind je talent: 'Wat kan ik?'
* Kies je weg: 'Wat wil ik?

Naast online activiteiten, individuele gesprekken met je coach, opdrachten en testen kom je met de groep elke week een dagdeel bij elkaar. Die dagdelen worden wisselend ingevuld, met trainingen, gastcolleges en intervisie. Je monitort én registreert je eigen ontwikkeling met het online instrument van Talent & Succes. Het traject sluit je af met jouw eigen loopbaanportfolio. Hierin heb je jouw persoonlijke én professionele profiel beschreven en jouw ontwikkelpad, zoals je dat hebt uitgewerkt in de training. Dit geeft waardevolle input voor het afsluitende persoonlijk adviesgesprek met jouw coach, om duidelijk te krijgen wat jouw volgende stap gaat worden!

Wat vonden deelnemers ervan?

"Ik deed mee omdat ik al langere tijd op dezelfde plek werk en ik graag wilde ontdekken of dit nog bij mij past. Door het traject heb ik ontdekt waarom ik van bepaalde aspecten van mijn werk energie krijg en van andere niet. Door heel concrete testen en workshops leerde ik wat mijn kracht is en wat ik nog wil ontwikkelen. Soms was dat een bevestiging van wat ik al wist maar waar ik nog nooit concreet woorden aan had gegeven. Soms was de uitslag juist verrassend. Gastsprekers die zelf een cariereswitch hadden gemaakt kwamen hier inspirerend over vertellen, waardoor ik ook weer aan het denken werd gezet. Wat is er allemaal mogelijk? De coachgesprekken waren verhelderend en persoonlijk. De groep was heel divers en het was leuk te ontdekken hoe we verschillend waren. Ook van elkaar leerden we weer veel. We kregen handvatten mee om onszelf (nog) beter of juist van een andere kant te leren kennen.” Tanja Dijkstra-Tibbe

"Ik vond het een ontzettend leuke en goede training.  De ene les werk je interactief met elkaar, een andere keer krijg je informatie van de ervaren en vakgerichte trainer of coach. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in wie ik ben. Vooral de capaciteitentoets en de persoonlijkheidstest hebben mij erg geholpen. Daardoor durf ik nu te kiezen voor iets dat me ontzettend leuk lijkt. Ik kan het zeker aanbevelen bij anderen!” Johana Santos

Een greep uit andere reacties:
"Dat het ‘m niet meer zou worden in mijn huidig baan wist ik eigenlijk al. Door dit traject kreeg ik de bevestiging dat het tijd is voor iets anders."
"Ik wou dat ik dit jaren eerder had gedaan, het heeft me bevrijd."
"Dit traject geeft me rust; ik weet nu weer waarom ik mijn werk niet meer leuk vind en waar ik het plezier wél uit kan halen."
"Ik kom erachter dat ik niet wil omscholen, maar meer tijd voor mezelf en andere wil nemen."
"Iets betekenen in de maatschappij: dat is wat ik wil. Misschien ga ik wel vrijwilligerswerk doen naast mijn baan."   
"Belangrijkste wat ik van de cursus heb gekregen? Heel veel energie!"

Wat ga je leren?

Met een persoonstypetest (MBTI), competentiescans, feedbackmodule, ontwikkelplan en beroepentest maak jij je eigen loopbaanportfolio compleet. Ook krijg je inzicht in je ontwikkelpunten gerelateerd aan werken en studeren op hbo-niveau. Daarnaast ga je aan de slag met zaken als je planningsvaardigheden en persoonlijke effectiviteit.

Wat leert de praktijk jou?


Diverse ervaringsdeskundigen geven duidelijkheid over de inhoud van hun werk en de vereiste kwaliteiten. Uiteindelijk kies én motiveer jij jouw toekomstplan. Je weet welke baan of branche bij jou past. En je weet wat je hiervoor nodig hebt én wat je al in huis hebt!

Praktisch

• Start: 15 februari 2018 (bekijk hier de lesdagen)
• Tijd: 13.00 — 17.00 uur
• Locatie: in Deventer en/of Enschede (ntb op basis van aanmeldingen)
• 3 onderdelen: Ken jezelf, Vind je talent en Kies je weg
• Groepsgrootte: 12-14 personen
• Intervisiebijeenkomsten van 4 personen
• Online opdrachten en wekelijkse bijeenkomst
• Individuele coachingsgesprekken
• Studieresultaat: loopbaanportfolio en adviesgesprek
• De kosten bedragen € 1.150,- voor het standaardtraject inclusief 2 individuele gesprekken (intake- en adviesgesprek)
Optioneel: intelligentietest Psychodiagnostisch bureau Saxion

2 Kolommen tekst ankeilers naast elkaar

Display portlet menu