MijnSaxion Help

.Het ontwerp van MijnSaxion is volledig gebaseerd op input en de zogenaamde ‘toptaken’ van studenten en collega’s. Iedere doelgroep heeft een eigen portaal: voltijdstudenten, deeltijdstudenten, docenten en medewerkers.

Heb je vragen? Of wil je weten waar je bepaalde functionaliteiten kunt vinden? Kijk dan eens bij onderstaande meestgestelde vragen of bekijk de instructievideo. Hopelijk helpen deze antwoorden je op weg!

Wachtwoord vergeten of wijzigen

Ben je je wachtwoord vergeten of wil je deze wijzigen? Dat kan via account.saxion.nl

Download hier de handleidingen:

- Ik wil mijn wachtwoord wijzigen
- Ik ben mijn wachtwoord vergeten

 

Studenten (Veelgestelde vragen)

Gebruikersprofiel MijnSaxion instellen

Het instellen van je gebruikersprofiel is van groot belang op MijnSaxion. De informatie die getoond wordt is namelijk afhankelijk van de opleidingen en de taal die je in je profiel instelt.
De eerste keer dat je inlogt in MijnSaxion word je gevraagd om je profiel in te stellen.
- Selecteer je academie en klik op [verder]
- Selecteer je opleiding en klik op [verder]
- Selecteer je lesprofiel en klik op [verder]

Als je later je profiel wilt wijzigen (bijvoorbeeld omdat je van opleiding verandert of omdat je ook informatie van een andere opleiding of je minor wilt zien) dan kun je dit doen door op het rondje (foto) in de linkerbovenhoek te klikken of door in het linkermenu op MijnSaxion en daarna op "Mijn profiel bewerken" te klikken. Klik achter Mijn lesprofielen op [Lesprofiel toevoegen] en volg dan bovengenoemde stappen.

Set your preferences for MySaxion

www.mysaxion.nl is our university’s private network for sharing information. Important announcements will be communicated via MySaxion, but you will also need to register for exams via intranet.
  Logging in: 
- Start your internet browser and surf to www.mysaxion.nl.
- Log in: Gebruikersnaam (username): your student number. 
- Wachtwoord (password): your password. 

First time users:
If you log in to the intranet for the first time, you will be asked to set your preferences. 
As Dutch is the default language, we are first going to change the preferred language to English. 
After that you can select the school, programme and class you are in. 
Choose your preferred language: ‘Voorkeurstaal’ – ‘Engels’. 
Select your class: Click ‘Extra lesprofielen toevoegen’ 
Select your school Select your programme Select your class

Ik zie mijn toetsrooster niet

Je toetsrooster moet zichtbaar zijn onder het blok Mijn Studie-toetsen-toetsroosters. Is het niet zichtbaar dan kunnen er een aantal oorzaken zijn.
- Je profiel is niet goed ingesteld (heb je je keuze bevestigd met het vinkje?), zie voor meer informatie: profiel instellen
- Je volgt een engelstalig opleiding maar je voorkeurstaal staat op nederlands. Bij je engelstalige opleiding wordt je toetsrooster in de engelstalig versie gepresenteerd, stel dan in je profiel je voorkeurstaal in op engels (of switch met het taalvlaggetje bovenin).
- Je bent van opleiding veranderd. Wanneer je van opleiding verandert, moet je ook je profiel in MijnSaxion aanpassen. -Kijk eens onder Toetsen, daar vind je meer informatie over de toetsroosters.

Ik zie mijn lesrooster niet

Je lesrooster moet zichtbaar zijn op het dashboard van MijnSaxion aan de rechterkant bij rooster. Het kan zijn dat je rooster nog niet beschikbaar is. In de introductieweek worden de roosters bekendgemaakt. De dag waarop kan per academie verschillen.

Ik ben van opleiding veranderd maar ik zie mijn oude lesrooster

Neem hiervoor contact op met je eigen academie, zij moeten je aan je nieuwe klas koppelen in Bison. Wanneer dat doorgevoerd is zie je op je dashboard je goede rooster. 
Weet je al wel je nieuwe klasnaam? Dan kan je je rooster ook zelf opzoeken via het linkermenu, ga dan naar Mijn Studie -> Lessen en typ bij Rooster je klasnaam in. Het lesrooster verschijnt daarna.

Hoe kan ik mijn wachtwoord voor MijnSaxion wijzigen?

MijnSaxion maakt gebruik van dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord combinatie als o.a. de mailomgeving van Saxion. Je kunt je wachtwoord wijzigen bij mijn profiel "wachtwoord wijzigen". Het wachtwoord voor MijnSaxion en voor de mailomgeving wordt nu gewijzigd. Je kunt ook via account.saxion.nl je wachtwoord wijzigen.

Mijn klassenlijst is niet goed

Is je klassenlijst niet juist, neem dan contact op met je eigen academie, zij moeten dit in Bison corrigeren. Wijzigingen die in Bison worden doorgevoerd zijn pas een dag later in de portlet Klassenlijst (Mijn Studie -> Lessen -> Klassenlijst) zichtbaar.

 

 

Medewerkers (Veelgestelde vragen)

Hoe kom in de studentenversie van MijnSaxion?

Gebruik hiervoor de portalswitch. Deze vind je door links op je dashboard op MijnSaxion te klikken en vervolgens de Portalswitch te kiezen. Bovenin je scherm verschijnt een balk waardoor je naar de studentomgeving kunt switchen en weer terug. Let op: wanneer je in MijnSaxion als medewerker staat heb je geen lesprofielen in je gebruikersprofiel. Hierdoor zie je geen content bijvoorbeeld onder Mijn Studie. Stel hiervoor je profiel opnieuw in en geef aan dat je docent bent. Zo heb je de mogelijkheid om lesprofielen aan te maken.

Mijn sessie in MijnSaxion wordt beëindigd

Je krijgt de volgende melding: “Uw sessie is beëindigd als gevolg van inactiviteit. Meld u aan om een nieuwe sessie te starten.” Dit betekent dat je meer dan vier uur niet actief bent geweest in MijnSaxion. Vanwege de privacywetgeving wordt je hierdoor automatisch uitgelogd. Dit geld ook voor je mail, wanneer je deze via MijnSaxion hebt geopend. Wanneer je bent uitgelogd, klik dan op het Saxionlogo om weer in te loggen.

Hoe schakel ik van taal in MijnSaxion?

Gebruik hiervoor de taalswitch. Deze vind je door links op je dashboard op MijnSaxion te klikken en vervolgens te kiezen voor ‘Taal tijdelijk aanpassen’.
Om in de studentenversie van MijnSaxion te komen klik je bovendien op de portalswitch. Deze vind je door links op je dashboard op MijnSaxion te klikken en vervolgens de Portalswitch te kiezen. Bovenin je scherm verschijnt een balk waardoor je naar de studentomgeving kunt switchen en weer terug. Let op: wanneer je in MijnSaxion als medewerker staat heb je geen lesprofielen in je gebruikersprofiel. Hierdoor zie je geen content bijvoorbeeld onder Mijn Studie. Stel hiervoor je profiel opnieuw in en geef aan dat je docent bent. Zo heb je de mogelijkheid om lesprofielen aan te maken.

Wanneer op een zoekresultaat klik kom ik op een blanco pagina uit

Dit klopt helaas. De zoekmachine toont resultaten uit een omgeving waar jij geen rechten voor hebt. Wanneer je klikt op een link die niet toegankelijk is met jouw lesprofiel of die specifiek voor de student- of medewerkersomgeving geldt, dan krijg je een blanco pagina te zien. Er wordt hard gewerkt om dit probleem op te lossen.

Ik zie Nederlandse termen in de Engelstalige versie van MijnSaxion.

Dit klopt helaas. Er wordt hard aan gewerkt om dit probleem te verhelpen.

Hoe ga ik snel terug naar mijn dashboard?

Je gaat terug naar je dashboard door op het Saxionlogo te klikken of (indien zichtbaar) in het linkermenu voor dashboard te kiezen.

Hoe zoek ik in de wie-is-wie?

Typ de naam van de persoon die je zoekt in de zoekbalk bovenin MijnSaxion. Open filter en selecteer wie-is-wie.

Wie-is-wie: mijn zoekresultaat staat laag in de ranking

Wanneer je zoekt op een persoon dan vind je helaas nog veel personen die op een bepaalde manier een link hebben met de persoon die je zoekt. Het kan zelfs zijn dat deze personen hoger in de resultatenlijst staan. Dit probleem is bekend bij ons en we zijn op zoek naar een oplossing.

De vijf laatste mailtjes op mijn dashboard zijn niet actueel

Dit probleem is bekend en hier wordt aan gewerkt.

Waar kan ik zoeken op afdeling?

Deze functionaliteit is helaas nog niet beschikbaar in het nieuwe ontwerp van MijnSaxion. Hier wordt aan gewerkt.

Waar vind ik interne vacatures?

Kies in het linkermenu voor Mijn Service en selecteer meestgevraagd of open de tab services op je dashboard. Op beide plekken vind je een button ‘Interne vacatures’.

Hoe stel ik mijn eigen favorieten in?

Je maakt een overzicht van jouw favoriete webpagina’s door in het linkermenu te kiezen voor Applicaties en vervolgens voor Favorieten. Hier kun je door op Personaliseren te klikken favorieten toevoegen.

Hoe kom ik zo snel mogelijk in mijn Webmail?

Kies in het linkermenu voor applicaties en klik op Webmail of klik op je dashboard op Webmail en klik op ‘Ga naar Webmail’.

De MijnSaxion app werkt niet

De app werkt wanneer je een update uitvoert via de Google Play Store/App Store.

Hoe log ik weer in wanneer mijn sessie beëindigd wordt?

Klik op het Saxionlogo.

 

Vraag of melding?

Is jouw vraag of storing niet beantwoord met bovenstaand overzicht? Dan horen we dit graag van je! Stuur ons een mail met een zo specifiek mogelijke omschrijving: in welke browser werk je? Op welke pagina zit je? Wat werkt er precies niet? Je melding is welkom op mijnsaxion@saxion.nl. Voorzie indien mogelijk je melding van een screenshot. Functioneel beheer van MijnSaxion monitort continu alle meldingen die er binnen komen, ook al krijg je misschien niet direct antwoord.

Auteurs MijnSaxion

Ben je auteur op MijnSaxion en heb je een vraag over het CMS? Bekijk dan de updates en wiki’s met handleidingen in Connect.