Facility Management

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Facility Management. Meer informatie is te vinden onder het tabje 'Studiekeuzecheck'.

Lesrooster

Jouw eerste lesweek start op maandag 3 september 2018. Het lesrooster voor kwartiel 1 wordt in de week van 27 t/m 31 augustus 2018 gepubliceerd op 'MijnSaxion'. Ga naar MijnSaxion.nl en log in met je studentnummer en wachtwoord. Klik vervolgens op Mijn studie > Lessen en vind daar informatie over je lesrooster, roosterwijzigingen en roosterinformatie. Je klas staat hier al aangegeven en de verschillende lesweken kun je aanklikken.

Iedere vrijdag om 08.00 uur is het lesrooster voor de daaropvolgende week definitief. Bij onvermijdelijke spontane wijzigingen (bijvoorbeeld door ziekte) ontvang je van ons een e-mail.

Lukt het je niet om in te loggen op MijnSaxion, neem dan contact op met de studentenbalie in Deventer via telefoonnummer (088)-019 3773.

Let op: je ontvangt jouw klascode bij de ontvangst van de introductie op maandag 27 augustus.

Studieboeken

De boekenlijst vind je op de website van Studystore. Studenten van Saxion ontvangen 5% korting bij een bestelling van twee of meer verschillende Nederlandstalige studieboeken en 10% korting op buitenlandse boeken. Voor overige kortingen en de exacte voorwaarden verwijzen wij je naar de website van de Studystore.

Lukt het niet om je boeken te bestellen of heb je vragen over de website, neem dan contact op met de klantenservice van Studystore.

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Facility Management. Meer informatie is te vinden onder het tabje 'Studiekeuzecheck'.

Welkom bij de Saxion Hospitality Business School!

Na de zomer begin je met de opleiding Facility Management (FM) bij de Hospitality Business School (HBS) van Saxion. De HBS nodigt je van harte uit voor de Saxion introductieweek van 27 t/m 30 augustus. Maandag en dinsdag maak je kennis met je klas, de opleiding Facility Management en de academie HBS. Tijdens de HOI 2018 (woensdag en donderdag) leer je je medestudenten van Saxion en het studentenleven van Deventer op een ontspannen manier kennen.

Vragen?

Heb je vragen over de introductie of over de opleiding Facility Management in het algemeen? Het antwoord op jouw vraag staat misschien wel in de FAQ (veelgestelde vragen). Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de Front Office van de HBS. Dit kan via telefoonnummer (088)-019 3400 of door een mailtje te sturen naar hbsfrontoffice@saxion.nl.

In verband met de vakantie is de HBS Front Office gesloten van maandag 23 juli t/m vrijdag 10 augustus. Wij wensen je een fijne vakantie en wij zien je graag op maandag 27 augustus bij Saxion in Deventer!

Programma introductie Facility Management

De introductieweek begint op maandag 27 augustus om 10.00 uur in de centrale hal van Saxion in Deventer.

Maandag 27 augustus 2018

10.00 – 10.30 uur Ontvangst voor de introductie Facility Management, centrale hal van Saxion in Deventer
10.30 – 10.45 uur Opening programma
10.45 – 12.45 uur Kennismaking met je klas en studieloopbaanbegeleider (slb’er)
12.45 – 13.30 uur Lunch (wordt door opleiding verzorgd)
13.30 – 14.30 uur Voorbereiding kennismaking ouderejaars FM-studenten samen met je klas en slb’er. Ook wordt het programma van dinsdag doorgenomen en ontvang je belangrijke informatie over de eerste lesweek.
14.30 – 15.30 uur Samen met je klas en slb’er ga je in gesprek met ouderejaars FM-studenten over hun ervaringen.
15.30 – 17.30 uur Feestelijke afsluiting

  
Dinsdag 28 augustus 2018

10.00 – 11.00 uur Ontvangst door slb’er in lokaal voor uitleg opdracht
11.00 – 14.30 uur In groepjes werken aan de opdracht
14.30 – 16.00 uur Presenteren opdracht aan klasgenoten


Saxionbrede introductie: HOI - woensdag 29 augustus en donderdag 30 augustus

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet! Tijdens het gevarieerde programma op woensdag 29 en donderdag 30 augustus ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Ouderejaarsstudenten nemen jou en je groep op sleeptouw. Meedoen aan de HOI is niet verplicht maar wel heel leuk.

>> Check hier alle informatie over de Saxionbrede introductie: de HOI

Kleding bij zakelijke gelegenheden

Er representatief uitzien staat hoog in het vaandel in onze branche. Het is belangrijk voor studenten Facility Management om de kledingetiquette te kennen. In de startweek krijg je instructie over een pak dat je voor de opleiding moet aanschaffen. Tevens krijg je instructie over het dragen van representatieve kleding en over de verschillende momenten waarop dit pak gedragen moet worden (toetsmomenten, excursies en evenementen).

Het is dus verplicht om gedurende de eerste weken van de opleiding zelf een pak aan te schaffen dat voldoet aan de gestelde voorwaarden, aan je eigen smaak, je pasvorm en je budget. Tevens wordt collectief een herkenbare accessoire aangeschaft in de groene Saxion-kleur, denk aan een sjaaltje/stropdas. 

Overige kosten

Bekijk het overzicht van extra kosten die je kunt verwachten tijdens het eerste jaar van je opleiding bij de HBS. Denk hierbij aan kosten voor bijvoorbeeld de studiereis en excursies. De bedragen in dit overzicht zijn een richtlijn. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb je je aangemeld voor de opleiding Facility Management? Voor deze opleiding geldt dat de studiekeuzecheck een verplicht onderdeel van de aanmeldprocedure is. De studiekeuzecheck bestaat uit het maken van een assessment waarbij je je CV en motivatiebrief uploadt, en een adviesgesprek (met een docent) en studentgesprek bij Saxion. Binnen vijf werkdagen na de studiekeuzecheck ontvang je een persoonlijk studieadvies. Welk studieadvies je krijgt, is afhankelijk van jouw datum van inschrijving.

  1. Heb jij je vóór 1 mei 2018 aangemeld? Dan blijft het advies een advies. Je kunt ook bij een negatief advies besluiten om met de opleiding te beginnen.
  2. Heb jij je ná 1 mei 2018 aangemeld? Dan is een negatief advies bindend en mag je niet met de opleiding starten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je hier. Daarnaast kun je alleen starten met de opleiding als je aan alle inschrijfvoorwaarden van Saxion hebt voldaan.

Let op! De informatie op deze website is alleen bedoeld voor studenten die definitief zijn toegelaten tot de opleiding Facility Management. Meer informatie is te vinden onder het tabje 'Studiekeuzecheck'.

Contactgegevens HBS Front Office

Telefoon: 088-019 3400
E-mail: hbsfrontoffice@saxion.nl

In verband met de vakantie is de HBS Front Office gesloten van maandag 23 juli t/m vrijdag 10 augustus.

Heb je vragen over de introductie of over de opleiding Facility Management in het algemeen? Het antwoord op jouw vraag staat misschien wel in de FAQ (veelgestelde vragen). Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de Front Office van de HBS.