HOI-studenten aan lange tafels, aan de maaltijd

De HOI-week in Enschede

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet!

De HOI-week en het coronavirus

Door het Coronavirus is er grote onzekerheid over de opzet van de HOI-week. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het uitwerken van een plan hoe we elkaar gaan ontmoeten aan het begin van jullie studiejaar. Hoe dit eruit zal gaan zien is nog even spannend, maar reken erop dat wij jullie gaan verrassen! Zodra er nieuws is zullen wij dit op deze pagina met jullie delen.

Let op: onderstaande info heeft betrekking op de HOI 2019, info over de HOI 2020 volgt zo snel mogelijk!

Op woensdag 26 en donderdag 27 augustus kun je meedoen aan de Saxion-brede introductie: de HOI 2020. Tijdens het gevarieerde programma ga je met een groep van 10-15 eerstejaarsstudenten het studentenleven ontdekken. Een ouderejaarsstudent neemt jou en je groep op sleeptouw.

Programma 

Het programma voor HOI 2020 is nog niet bekend, maar de data al wel! Noteer onderstaande dagen alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent! 

  • Maandag 24 en/of dinsdag 25 augustus voor de academie introducties.
  • Woensdag 26 augustus HOI Apeldoorn 
  • Woensdag 26 en donderdag 27 augustus HOI Enschede en Deventer

Houd deze pagina in de gaten voor updates van het programma per locatie!

Partners van de HOI

Om de HOI mogelijk en betaalbaar te houden voor de deelnemers, werken we samen met een aantal bedrijven (uit de regio). Zo werken we samen met bedrijven die activiteiten verzorgen op de donderdag of bijvoorbeeld reclame maken geduren de week.

Rabobank

De Rabobank is al enkele jaren onlosmakelijk verbonden met de HOI - mede daardoor is de Rabobank onze hoofdsponsor. Nog geen studentenrekening? Vraag er direct een aan!

Vraag een studentenrekening aan
Rabobank tile.png

CampusShop

Nieuwe laptop nodig?

Student zijn moet vooral voordelen hebben. Daarom biedt CampusShop al meer dan 15 jaar scherpe laptopaanbiedingen speciaal voor studenten. CampusShop werkt samen met meer dan 200 onderwijsinstellingen in Nederland en België. Jaarlijks bestellen 20.000 studenten hun laptop bij CampusShop.

Nieuwsgierig? Ga snel naar campusshop.nl en vind voor elke opleiding een geschikte laptop.

Profiteer nu!
Campusshop tile.jpg

McArthurGlen Designer Outlet Ochtrup

It‘s a beautiful shopping destination only 20 minutes from Enschede where you can shop all your favourite brands – always up to 70% less than retail price. You can also treat yourself to delicious food and ice-cold drinks. 

More Info
tile mcarthurglen.jpg

Studystore

Dé shop voor studerend Nederland. Makkelijk studieboeken voor HBO en universiteit bestellen. Scherp geprijsd. Gratis thuisbezorgd.

Check je lijst
Studystore tile.png

Roomspot

Ben jij opzoek naar woonruimte in Enschede, Hengelo of omgeving?
Wij bieden alle ruimte!

Roomspot maakt het zoeken naar huisvesting eenvoudig en gemakkelijk.

Zoek een woning
Roomspot tile.jpg

Stichting Jongeren Huisvesting Twente

SJHT is een woningcorporatie voor studenten en jongeren tussen de 18 en 30 jaar met een minimaal inkomen. Bij ons ben je aan het goede adres voor een kamer in een studentenhuis, studio of appartement. Wij zijn specialist in de verhuur van betaalbare en kwalitatief goede huisvesting in het centrum van Enschede en Hengelo. We zien het als onze missie iedere jongere een goede start te bieden op een betaalbare plek.

Meer info
SJHT tile.png

Ben je al begonnen met studeren en heb je de HOI al als kiddo meegemaakt, maar zou je het vet vinden om het ook dit jaar mee te maken?

Meld je aan om te helpen bij de HOI

Klik
Enschede als studentenstad

Jouw studentenleven in Enschede

Drink een Grolsch biertje op de oude markt, ga shoppen op het Van Heekplein, bezoek een voetbalwedstrijd van FC Twente of ga naar één van de 60 evenementen die er jaarlijks in Enschede georganiseerd worden. Enschede bruist!
Meer over Enschede

Studie- en studentenverenigingen 

In Enschede is een aantal studie- en studentenverenigingen actief. Deze verenigingen leggen de nadruk op gezelligheid en activiteiten naast de studie. Tijdens de HOI kun je kennismaken met deze verenigingen.

Een studievereniging verzorgt de schakel tussen de studenten, de opleiding en de (toekomstige) werkgevers. De activiteiten zijn over het algemeen opleiding gerelateerd.

Een studentenvereniging is niet gekoppeld aan een bepaalde opleiding. Het zijn overkoepelende verenigingen met de doelstelling om je verblijf binnen Saxion zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

NIX18 en de HOI

In Nederland wordt geen alcohol geschonken aan studenten die jonger zijn dan 18 jaar. Dit geldt ook tijdens de HOI. Handig om te weten:

  • HOI deelnemers onder de 18 jaar krijgen een ander polsbandje dan deelnemers boven de 18 jaar.
  • Bij twijfel kan de medewerker, die de polsbandjes uitdeelt, naar je ID vragen.
  • Word je tijdens de HOI 18 jaar, dan mag je je polsbandje (op je verjaardag) omruilen. 
Meer over NIX18
NIX18

Ben je oké?

Zie je ongewenst seksueel gedrag? Stel de vraag!

Ongewenst seksueel gedrag is niet oké, ook niet bij concerten, op festivals en in de clubs. Als je denkt dat iemand wordt lastiggevallen, vraag dan: ‘Ben je oké?’

Zo hebben we allemaal een mooie tijd.

Doe mee!
bjo Tile.png

Antwoord op al je HOI gerelateerde vragen?

Naar de FAQ's!

Contact

Saxion beschermt de privacy van al degenen die bij haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten betrokken zijn. Zij ziet het als haar zorgplicht nauwgezet en transparant om te gaan met persoonsgegevens van al haar stakeholders. Daarom treft Saxion organisatorische en technische maatregelen ter voorkoming van inbreuken op de privacy van haar studenten, studiekiezers en alumni, (oud-)medewerkers en sollicitanten, externen inclusief tijdelijke medewerkers, gasten en werkveldvertegenwoordigers.

Saxion wil een voorbeeldfunctie vervullen voor haar studenten die in de (toekomstige) eigen beroepspraktijk ook de verantwoordelijkheid in deze moeten nemen.

 

Wij vragen je voor deelname aan de HOI 2019 bepaalde persoonlijke gegevens te verstrekken. Hieronder vallen je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, opleiding, studentnummer, telefoonnummer contactpersoon in geval van nood, medische gegevens (allergieën, medicijngebruik, ziektes, dieet etc.).
Deze gegevens worden in verband met mogelijke calamiteiten (gedeeltelijk) verstrekt aan de HOI organisatie, Profi-Sec (beveiliging), cateraars (Parklocatie De Jaargetijden, Appèl en A-Z BBQ). Met deze partijen zijn afspraken gemaakt met betrekking tot omgang met deze gegevens.
Twee maanden na de HOI 2019 zullen deze gegevens bij alle bovenstaande ontvangers worden verwijderd.

Tijdens de HOI worden foto’s en filmopnames gemaakt. Meedoen aan de HOI betekent dat beeldmateriaal (foto en video) met jouw afbeelding voor publicitaire doeleinden kan worden gebruikt.