Academietent Life Science, Engineering and Design

Academietent Life Science, Engineering and Design

Welkom in de academietent van Life Science, Engineering and Design (LED). We zijn blij dat je er bent!

Directeur Peter van Dam heet jou welkom

Studieverenigingen

Eigenlijk zegt de naam het al een beetje: een studievereniging is studiegerelateerd. De vereniging wordt bestuurd door studenten van een bepaalde studie en is bedoeld voor studenten van diezelfde studie. 

Een studievereniging organiseert activiteiten die gericht zijn op gezelligheid (feestjes, jeeej!), maar faciliteert vaak ook informatieve bijeenkomsten, zoals een lezing van iemand uit jullie vakgebied. Op die manier kom je alvast in contact met bedrijven die interessant kunnen zijn als je op zoek bent naar een stage of zelfs een baan. 

Vrouw kijkt blij in de camera zittend aan een tafel

Benieuwd bij welke studieverenigingen jij je kunt aansluiten?Archimedes

SV Archimedes is een studievereniging voor de studie Werktuigbouwkunde , Industrieel Product Ontwerpen, Chemische Technologie en Mechatronica. Naast betrokkenheid bij de opleiding, proberen zij studenten meer in contact te brengen met het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld door het organiseren van excursies, lezingen en activiteiten voor alle leden.

>> Bekijk de website

IDent

Studievereniging IDent is een vereniging met als hoofddoel het behartigen van de studiebelangen van de studenten van Crime Science en Forensisch Onderzoek. Ook worden er meerdere keren per jaar interessante lezingen en excursies georganiseerd die betrekking hebben tot de opleiding. 

>> Bekijk de website

Oxytoc

S.V. Oxytoc is de studievereniging voor de opleidingen Chemie en Biologie en medisch laboratorium aan het Saxion in Enschede. Ze zijn opgericht in september 2013 en organiseren geregeld gezellige en leerzame activiteiten voor hun leden.

>> Bekijk de website

LABor

Studievereniging LABor is de studievereniging voor de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) en Chemie (CH). Ze organiseren educatieve en recreatieve activiteiten voor studenten en docenten van de opleidingen. Onder educatieve activiteiten vallen bijvoorbeeld: gastcolleges, studiemiddagen en een 3-daagse excursie met bedrijfsbezoeken. Voor de recreatieve activiteiten organiseren ze ook borrels, spelletjesavonden en veel gezelligheid.

>> Bekijk de website

Watt

Watt is de studievereniging voor Technische Natuurkunde, Elektrotechniek, Technische Informatica en Nanotechnologie. Ze bestaan dit jaar al 15 jaar! Sinds de oprichting maken leden op een leuke manier kennis met de mogelijkheden van hun vakgebied. Dit doen zij onder andere door het organiseren van interessante excursies, lezingen en studie-middagen alsmede door het houden van gezellige borrels.

>> Bekijk de website
 

360-graden foto's

Nieuwsgierig geworden naar de academie? Om een voorproefje te geven van hoe het echt is om als Saxion-student binnen de acadmies rond te lopen hebben wij 360-graden foto's gemaakt! Beleef het hieronder.

Deventer chemie lokalen (A1.73/A1.56)

OTSWO  Deventer en BML lokalen (A0.62/A0.56)

Gang in Deventer met mooie lockers

OTSWO Enschede

Terug naar de Campsite afbeelding

Terug naar de Campsite

Alles gezien, gelezen en ervaren van jouw academie en de studievereniging(en)? Nice! Met de knop hieronder kun je terug naar de Campsite.
Naar de Campsite