lachende vrouw met oortjes in

Oriëntatiegesprek: welke opleiding of cursus kies jij?

Een keuze maken uit het brede aanbod van opleidingen en cursussen is best lastig. Want wat past nu bij jou? Saxion helpt je graag op weg! In een oriëntatiegesprek gaan we samen met jou op verkenning. Zoals de naam al doet vermoeden is het een eerste oriëntatie in de sector die jou aanspreekt. Door middel van vragen proberen wij samen met jou te ontdekken welke opleiding en / of cursus het beste aansluit bij jouw wensen.

Waarom een oriëntatiegesprek?

Het gesprek helpt jou wanneer jij twijfelt tussen opleidingen / cursussen of wanneer jij werkzaam bent binnen een bepaalde sector maar interesse hebt in een andere sector. Het is een laagdrempelige manier om jou verder op weg te helpen.

Aanmelden
peercoach.jpg

In dit persoonlijke gesprek met een studiecoach kijken we samen of de studie van jouw keuze bij jou past en wat nodig is om te kunnen starten. Tijdens dit gesprek kun jij al jouw vragen stellen over bijvoorbeeld de inhoud, toelatingseisen of loopbaanmogelijkheden. Of over hoe jij jouw studie combineert met privé en/of werk. 

Het gesprek helpt jou ook wanneer jij advies nodig hebt over hoe jij een relevante praktijkomgeving vindt voor jouw deeltijdbachelor, module of master. Uitgangspunten zijn jouw achtergrond, (voor)opleiding, eventuele werkervaring en natuurlijk jouw loopbaanwensen.

Studieadvies op maat

Jij wilt je verder ontwikkelen en overweegt serieus om jou in te schrijven voor een deeltijdopleiding, master of een (mix van) module(n). Wij denken graag met jou mee tijdens een persoonlijk Studieadvies op maat.

Lees meer en meld je aan!

Bij de start van jouw deeltijdopleiding heb jij een relevante praktijkomgeving nodig. Een organisatie waar jij beroepsproducten voor de opleiding kunt maken, bijvoorbeeld bij jouw huidige baan. Op deze manier pas jij de theorie direct toe in de praktijk en kun jij vanuit jouw praktijkomgeving vraagstukken inbrengen.

Heb jij nog geen relevante praktijkomgeving? Dan helpen we jou hoe jij deze kunt vinden. Zodat jij ook kan starten met de opleiding wanneer jij je wilt omscholen of op zoek bent naar een baan. 

Waaraan kun jij denken bij een relevante praktijkomgeving?

Wij zetten een aantal mogelijkheden voor jou op een rij:

  • Een baan in het werkveld van de opleiding waarin werken en leren op hbo-niveau mogelijk is en waar jij opdrachten en beroepsproducten kunt maken.
  • Een werkgever die jou de mogelijkheid biedt om opdrachten en beroepsproducten op hbo-niveau te maken.
  • Vrijwilligerswerk bij een relevante organisatie, die jou de mogelijkheid biedt om opdrachten en beroepsproducten op hbo-niveau te maken.
  • Een bedrijf waarmee jij duidelijke afspraken hebt gemaakt om opdrachten en beroepsproducten op hbo-niveau te maken.
  • Collega’s met minimaal hbo-werk- en denkniveau, die te consulteren zijn op onderwerpen/ thema’s die relevant zijn voor jouw studie.

Hoe weet jij nu of jouw praktijkomgeving voldoende relevant is voor jouw studie? Of wanneer jij deze praktijkomgeving niet hebt, hoe kunnen we zorgen dat jij jouw opdrachten kunt doen? Daarover krijg jij advies tijdens het ‘ Studieadvies op maat’.
In dit persoonlijke gesprek over jouw studie, bespreken we o.a. jouw studiekeuze en de omstandigheden voor het goed kunnen volgen en afronden van jouw studie.

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.