Student met handen in het haar

Je weet dat je wilt studeren, maar wat? Welke opleiding past goed bij jou? Om dat te ontdekken is het belangrijk om eerst jezelf te leren kennen. Zoek uit waar je talenten en interesses liggen.

Wij helpen je graag op weg!

Ontmoet & Kies biedt leerlingen en studenten die in september een (nieuwe) opleiding willen starten de mogelijkheid om na 1 mei op een laagdrempelige manier kennis te maken met een opleiding. Tijdens een oriëntatiegesprek kunnen leerlingen en studenten vragen stellen en de sfeer proeven om erachter te komen of de opleiding bij hun past. Twijfelen zij tussen meerdere opleidingen? Dan kunnen ze zich bij meerdere opleidingen inschrijven voor Ontmoet & Kies.

Meer over Ontmoet & Kies
meisje staat bij openbaar gebouw en lacht in de camera

Praat eens met je decaan op school! Zij hebben ervaring met het kiezen van een opleiding en weten vaak wel wat bij jou en je interesses past. 

twee-mensen-in-gesprek

We bieden bij Saxion 59 opleidingen aan, die verdeeld zijn onder 4 interessegebieden, wij noemen dat branches. Ontdek welke branche bij jou past!

Ontdek jouw interessegebied!
Welke branche past bij jou?

Heb je (bijna) je diploma? Vind je het lastig om je weg te vinden in het enorme aanbod van opleidingen? Dan sluit de StudiekeuzeProef goed aan. In vier bijeenkomsten leer je doelgericht opleidingen zoeken en onderzoek je waar je interesses liggen. Zo kun je een doordachte keuze maken voor een opleiding.

 

Meer over de StudiekeuzeProef
jongen achter laptop