Student in twijfel

Twijfel je nog over een aantal opleidingen of tussen verschillende hogescholen? Weet je niet zeker of je de juiste richting op gaat? Wij helpen je graag op weg! Afhankelijk van of je in september wilt starten of volgend jaar zijn er verschillende mogelijkheden. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet!

Wil je in september 2019 gaan studeren, maar twijfel je welke opleiding bij je past? Hieronder vind je de mogelijkheden tot september om erachter te komen welke opleiding bij je past!

Proefstuderen

Je kunt bij Saxion op twee manieren proefstuderen: door een proeflessendag of meeloopdag te volgen. Of door ze alle twee te doen, zodat je zeker weet wat je wilt gaan studeren!

Proeflessendag

Volg proeflessen en ontdek of de lesstof en onze manier van werken bij jou passen. De proeflessendagen vinden plaats tussen oktober en april.

Meeloopdag

Is de proeflessendag je goed bevallen maar weet je nog niet zeker of je de juiste opleiding hebt gevonden? Kies dan voor een Meeloopdag. Je loopt dan een dag mee met een student.

studenten achter laptop

Ontmoet & Kies

Ontmoet & Kies biedt leerlingen en studenten die in september een (nieuwe) opleiding willen starten de mogelijkheid om na 1 mei op een laagdrempelige manier kennis te maken met een opleiding. Tijdens een oriëntatiegesprek kunnen leerlingen en studenten vragen stellen en de sfeer proeven om erachter te komen of de opleiding bij hun past. Twijfelen zij tussen meerdere opleidingen? Dan kunnen ze zich bij meerdere opleidingen inschrijven voor Ontmoet & Kies.

Meer over Ontmoet & Kies
meisje staat bij openbaar gebouw en lacht in de camera

Studiekeuze op maat

Kies voor Studiekeuze op maat als je één-op-één in gesprek wilt met een loopbaancoach. De coach is onafhankelijk en kijkt binnen én buiten Saxion naar een opleiding die bij je past.

Meer over Studiekeuze op maat
Studenten Human Resource Management Saxion in gesprek

SkillsCoach

Je wilt studeren, maar wat nu? Er komt veel op je af en studeren is toch even anders dan de middelbare school of het mbo. Hoe fijn is het dan om een coach te krijgen die je de do’s en don’ts van studeren (bij Saxion) vertelt?

Daarom hebben we een SkillsCoach voor jou; een tweedejaarsstudent van jouw studierichting met een mbo, havo of vwo achtergrond.

Meer over SkillsCoach
Studenten

Start je in 2020 of 2021 met studeren bij Saxion en heb je nog hulp nodig bij je studiekeuze? Dan zijn er meerdere mogelijkheden om je te oriënteren. Deze vind je hieronder. 

Bezoek de Open Dagen!

Tijdens de open dag proef je de sfeer bij Saxion en ontdek je welke opleiding bij je past. Je kan in gesprek met studenten en docenten. Of volg een workshop of proefles! 

Meer over Open Dagen
Studenten in gesprek met elkaar

StudiekeuzeProef

In vier bijeenkomsten krijg je inzicht in je interesses en je kwaliteiten. Je leert doelgericht en systematisch opleidingen en beroepen onderzoeken en je bent daardoor beter in staat een doordachte studiekeuze te maken.

Meer over de StudiekeuzeProef
Studenten op de laptop