Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Tips & Tricks bij online open dagen

Online open dagen, nog een beetje een nieuw fenomeen. En de naam zegt het al: het zijn onze ‘gewone’ open dagen, maar dan online. Eerlijk is eerlijk, natuurlijk vinden wij het ook het allerleukste om jou gewoon in onze gebouwen te ontvangen voor een open dag. Helaas kan dat nog niet. Dus zorgen wij ervoor dat jij tijdens de online open dagen toch een zo goed mogelijk beeld van jouw favoriete opleiding(en) kan krijgen. Zo maak je de beste studiekeuze!

Online open dagen, hoe dan?

Hoe werkt het nou, een online open dag? Geen paniek, hieronder leggen we je even uit hoe dit in elkaar steekt. Wij loodsen je er wel doorheen met onze tips!

Tip 1: Bekijk de voorlichtingsvideo’s en bereid je vragen voor
Al een beetje een idee wat je leuk lijkt? Bekijk dan eerst eens de voorlichtingsvideo’s van jouw favoriete opleiding(en). Check ook de video’s van onze locaties en waan je even bij Saxion. Heb je daarna nog steeds vragen? Schrijf ze op! Zo kun je ze later makkelijk terugvinden en aan een docent of student stellen in de livestream.

Tip 2: Stel je eigen programma samen van de livestreams
Tijdens de online open dagen zijn er voor alle voltijdopleidingen livestreams waarin je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Bekijk het programma en maak een overzichtje van de opleiding(en) waar jij meer over wilt weten. Noteer de tijden in je agenda! We verdelen de livestreams namelijk over de dagen, dus dan weet je precies wanneer je erbij moet zijn.

Tip 3: Get comfortable en check de basics
Groot voordeel van online open dagen: het kan vanuit je luie stoel! Dus neem het ervan en maak het jezelf gemakkelijk. Let alleen even op de basics voor de livestreams: zorg dat je op tijd klaar zit met jouw laptop of pc en zet je camera en microfoon uit. Je bent dus niet gelijk in beeld, scheelt weer! De livestreams hebben moderators die ervoor zorgen dat jij een vraag kan stellen.

Tip 4: Laat je ouders even meekijken
Misschien was je al van plan om samen met je ouders naar een open dag te komen bij een van onze locaties. Dus waarom laat je ze niet digitaal meekijken? Geen gek idee, want bijna iedereen doet dit samen. En supermakkelijk vanaf de bank.

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over de online open dagen of heb je vragen? Bekijk dan onze online open dagen pagina.