Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Tips & Tricks bij online open dagen

Hoe werkt het nou, een online open dag? Hieronder zetten we alles op een rijtje. No worries dus; we loodsen je er doorheen met onze tips!

Online open dagen, hoe dan?

Online open dagen, nog een beetje een nieuw fenomeen. En de naam zegt het al: het zijn onze ‘gewone’ open dagen, maar dan online. Eerlijk is eerlijk, natuurlijk vinden wij het ook het allerleukste om jou gewoon in onze gebouwen te ontvangen voor een open dag. Helaas kan dat nog niet. Dus zorgen wij ervoor dat jij tijdens de online open dagen toch een zo goed mogelijk beeld van jouw favoriete opleiding(en) kan krijgen. Hier vind je onze tips voor de beste studiekeuze!

Tip 1: Bekijk de voorlichtingsvideo’s en bereid je vragen voor

Al een beetje een idee wat je leuk lijkt? Bekijk dan eerst eens de voorlichtingsvideo’s van jouw favoriete opleiding(en). Check ook de video’s van onze locaties en waan je even bij Saxion. Heb je daarna nog steeds vragen? Schrijf ze op! Zo kun je ze later makkelijk terugvinden en aan een docent of student stellen in de livestream.

Hoe kan je je voorbereiden op een online open dag

Naar de online open dagen video's van...

Tip 2: Stel je eigen programma samen van de livestreams

Tijdens de online open dagen zijn er voor alle voltijdopleidingen livestreams waarin je vragen kunt stellen aan docenten en studenten. Bekijk het programma en maak een overzichtje van de opleiding(en) waar jij meer over wilt weten. Noteer de tijden in je agenda! We verdelen de livestreams namelijk over de dagen, dus dan weet je precies wanneer je erbij moet zijn. Ongeveer drie weken voordat de online open dagen plaatsvinden, staat het programma op de online open dagen pagina.

Online open dagen
Saxion open dag in gesprek

Tip 3: Get comfortable en check de basics

Groot voordeel van online open dagen: het kan vanuit je luie stoel! Dus neem het ervan en maak het jezelf gemakkelijk. Let alleen even op de basics voor de livestreams: zorg dat je op tijd klaar zit met jouw laptop of pc en zet je camera en microfoon uit. Je bent dus niet gelijk in beeld, scheelt weer! De livestreams hebben moderators die ervoor zorgen dat jij een vraag kan stellen.

Enschede student S22-06-206.jpg

Tip 4: Laat je ouders even meekijken

Misschien was je al van plan om samen met je ouders naar een open dag te komen bij een van onze locaties. Dus waarom laat je ze niet digitaal meekijken? Geen gek idee, want bijna iedereen doet dit samen. En supermakkelijk vanaf de bank.

Tips voor ouders.jpg

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.