Student kijkt in de camera

Studeren in coronatijd

Nu je gaat studeren terwijl er nog allerlei coronamaatregelen zijn, vraag je je misschien af hoe dat straks allemaal gaat. Op deze pagina vind je hier informatie over.

Om in september te kunnen starten, moet je vóór 15 augustus zijn aangemeld bij Saxion en vóór 31 augustus je volledige inschrijving voltooid hebben. Noteer deze data dus in je agenda!

Je bent pas aangemeld als je voldoet aan deze voorwaarden:

 • Je hebt je aanmelding bij Saxion bevestigd op sis.saxion.nl.
 • Je diploma is door Saxion of Duo gecontroleerd.
 • Je hebt het toelatingsonderzoek van Saxion gehaald.
 • Je hebt vóór de start van het studiejaar de betaling van het collegegeld geregeld.

Lees meer op de pagina 'Aangemeld, en nu?'.

Ben je op zoek naar praktische informatie die je nodig hebt om te kunnen starten met jouw opleiding,  bijvoorbeeld over het rooster, de boeken die je nodig hebt, eventuele laptopeisen en de (verplichte) opleidingsintroductie? Die informatie vind je op de opleidingspagina, onder startersinformatie of ga naar saxion.nl/startersinfo en zoek jouw opleiding op via de zoekbalk.

Het kan zijn dat op de opleidingspagina van jouw opleiding nog niet alle informatie compleet is. Hier wordt momenteel hard aan gewerkt dus kijk dan een paar dagen later nog eens op de pagina. Op saxion.nl/startersinfo vind je veel algemene informatie (voor alle opleidingen).

We streven er naar een mooie mix aan te bieden van online en fysiek onderwijs maar de nadruk zal blijven liggen op online onderwijs. De richtlijnen betreffende de 1,5 meter binnen de locaties en begrenzing van het openbaar vervoer voor het hoger onderwijs blijven hierbij belangrijke uitgangspunten waaraan we moeten voldoen. Uiterlijk 24 augustus wordt je rooster gepubliceerd. Uitgangspunten hierbij zijn:

 • Hoe ziet mijn onderwijs eruit?
  Je gaat alle vakken volgen, voor een deel online en voor een deel op één van onze locaties. Bij versoepeling van de maatregelen gaan we meer onderwijs op Saxion-locaties aanbieden. In onderstaande video vertelt Lars hoe het starten tijdens de coronacrisis er voor een groot deel van onze deeltijd ad- en bacheloropleidingen uit gaat zien. Een ander deel (o.a. de opleidingen in de sector techniek) zal in kwartiel 1 en 2 het onderwijs zoveel mogelijk online aanbieden. Weten hoe jij gaat starten? Kijk op de startersinformatie van jouw opleiding voor meer informatie.
   
 • Krijg ik persoonlijke begeleiding?
  Elke deeltijd student heeft een studiecoach. Deze zorgt voor jouw persoonlijke begeleiding, daarnaast heb je regelmatig contact met je docenten en medestudenten.
   
 • Hoe ziet mijn rooster eruit?
  Uiterlijk 24 augustus publiceren we je rooster, op dat moment zal duidelijk worden wanneer je lessen hebt. We houden rekening met de RIVM-richtlijnen en de afspraken met het openbaar vervoer.
   
 • Veiligheid
  We willen dat jij je veilig en welkom voelt in onze anderhalvemeterschool. We zorgen daarvoor door onze lokalen goed en veilig in te richten en duidelijke routes uit te stippelen.

De coronamaatregelen beperken het gebruik van de Saxion-gebouwen en -faciliteiten.

>> Check de infographic met do's en don'ts om samen veilig te kunnen studeren en werken

Achter de schermen is er hard aan gewerkt om Saxion ook in coronatijd veilig en gastvrij te houden. In de video zie je wat er allemaal gedaan is afgelopen zomer, om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk kunnen starten met het nieuwe studiejaar.

In verband met de online lessen heb je een laptop/pc met microfoon en camera nodig. Voor sommige opleidingen gelden specifieke, aanvullende laptopeisen. Kijk hiervoor bij de startersinformatie van jouw opleiding (typ je opleiding in de zoekbalk).

Bekijk ook de corona updates en FAQ voor de meest actuele informatie.