Saxion Startersinformatie

Top 10 veelgestelde vragen

Tof dat je bij Saxion gaat starten! Het leuke deel volgt eind augustus tijdens de introductie. Maar voordat je van je welverdiende vakantie kunt genieten, zijn er ook dingen die je moet regelen voordat je aan je opleiding begint. En dit levert vaak allerlei vragen op. Hoe weet ik of mijn inschrijving is voltooid, hoe betaal ik collegegeld, waar vind ik mijn boekenlijst en welke software en laptop heb ik nodig? Om je op weg te helpen vind je hier antwoorden op 10 veelgestelde vragen.

Je bent niet meteen aangemeld als je in Studielink een verzoek tot inschrijving hebt gedaan. Dat ben je pas als je voldoet aan deze voorwaarden:

  • Je hebt je aanmelding bij Saxion bevestigd op sis.saxion.nl.
  • Je diploma is door Saxion of Duo gecontroleerd.
  • Je hebt het toelatingsonderzoek van Saxion gehaald.
  • Je hebt vóór de start van het studiejaar de betaling van het collegegeld geregeld.

Kijk voor meer informatie op "Inschrijven voor een opleiding". Heb je vragen? Neem contact op met het Servicepoint.

Gezellig bij bekenden in de klas? Informeer bij de frontoffice van jouw academie of dit mogelijk is.

In verband met de online lessen heb je een laptop/pc met microfoon en camera nodig. Voor sommige opleidingen gelden specifieke, aanvullende laptopeisen. Kijk hiervoor bij de startersinformatie van jouw opleiding (typ je opleiding in de zoekbalk).

Meer informatie vind je bij Studieboeken en studiematerialen.

Bij Studieboeken en studiematerialen en Online samenwerken vind je meer informatie over veelgebruikte programma's en met korting hardware en software aanschaffen.

Heb je voor jouw opleiding specifieke software nodig? Kijk hiervoor op de startersinformatie van de betreffende opleidingspagina (typ je opleiding in op de zoekbalk van deze pagina).

Bekijk hiervoor de startersinformatie van de betreffende opleidingspagina (typ je opleiding in op de zoekbalk van deze pagina) of kijk op de pagina Studieboeken en studiematerialen.

De roosters zijn beschikbaar vanaf eind augustus. Tijdens de introductie hoor je in welke klas je zit en laten we je zien hoe je je lesrooster via Xedule kunt opzoeken. De eerste lesdag is maandag 30 augustus 2021.

Handig je rooster op je telefoon? Installeer de Mijnsaxion Studenten App.

De introductie is in de week van 24 augustus.

Opleidingsintroductie
Is het opleidingsspecifieke deel. Zo leer je je academie, studieloopbaanbegeleider en je studiegenoten kennen. Vaak wordt je ook op weg geholpen met allerlei praktische zaken en programma's zoals Blackboard, Mijnsaxion en BISON.

Wil je meer weten over het programma van jouw opleidingsintroductie? Bekijk hiervoor de startersinformatie van de betreffende opleidingspagina (typ je opleiding in op de zoekbalk van deze pagina).

Saxion introductie 2021
De Saxion introductie is het feestelijke deel. Zo organiseren we een hele berg toffe en gezellige activiteiten. Het programma is nu nog niet bekend. Maar geloof ons, we gaan je echt verrassen!  

Wil je op de hoogte blijven? Bezoek de website.

Op deze pagina vind je informatie over het betalen van collegegeld.

Ja, dat kan voor 15 augustus 2021 via Studielink.

De RIVM-richtlijnen veranderen regelmatig en dat heeft ook consequenties voor het onderwijs. Blijf op de hoogte van alle actuele maatregelen binnen Saxion via de Veelgestelde vragen Corona

Heb je nog meer vragen?

  • Stel je vraag via de Selfserviceportal (voor je facilitaire/ICT-meldingen, aanvragen en handleidingen). 
  • Bekijk de andere tegels op deze pagina.
  • Wil je liever een persoonlijk antwoord? Bellen met het Servicepoint kan natuurlijk ook.