hoi week deventer

Studeren in Deventer

Hanzestad, Koekstad, Boekenstad, maar Deventer is ook een studentenstad! Natuurlijk niet zo bekend als Utrecht of Groningen, maar de smalle straatjes, unieke boetiekjes en de Brink maken Deventer heel gezellig. Het is een stad waar je snel bekend bent, maar waar ook altijd iets nieuws te ontdekken valt! Een impressie zie je al in de headervideo, gemaakt door Deventer Marketing.

Studentenstad Deventer

Deventer is prachtig, maar hoe is het hier eigenlijk als student? Check deze video en waan je even in de kleine straatjes van deze Hanzestad!

Zoek je een kamer, studio of appartement in Deventer? Hier vind je een compleet overzicht van beschikbare kamers, studio’s en appartementen van betrouwbare aanbieders. Saxion werkt samen met:

Er zijn tijdelijk ook kamers van onze studentenhuisvestiging in Deventer beschikbaar voor binnenlandse studenten. Deze kamers zijn beschikbaar van 17 augustus tot en met 17 januari 2020.
De huurprijs voor een gemeubileerde kamer (inclusief gas/water/licht en wifi) is 439 euro per maand.

Interesse? Vul het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Let op: heb je een kamer gevonden? Vergeet je dan niet in te schrijven bij de gemeente.

Wonen als student in enschede.jpg

Het studentleven is niet goedkoop, maar dit wil je natuurlijk niet opgeven. Logisch dus als je naast je studie wat wilt bijverdienen. Maar wat is nu een relaxte job naast je studie? Wij helpen je een handje op weg!

 1. Horeca: In Deventer zijn veel kroegen en restaurantjes waar je kunt bijspringen. Niet verkeerd, want je baan is niet ver van je huis, je hebt een redelijk salaris en vaak krijg je ook nog wat biertjes tijdens je dienst. Klinkt goed toch?
 2. Oppassen: Dit klinkt misschien als een bijbaan voor tieners, maar er zijn ook veel studenten die oppassen als bijbaan. De werkuren zijn vaak of in de middag, of juist in de avond. Wat fijn is aan deze baan, is dat wanneer het kindje slaapt je gewoon kan chillen – of je paper kan afmaken.
 3. Supermarkt: Kassa draaien, brood afbakken of de groenteafdeling bijvullen. Het salaris bij een supermarkt is meestal niet verkeerd en tijdens de zomer houd jij je hoofd koel tijdens je werk!
 4. Festivals: Werken met een lekker muziekje op de achtergrond en mensen op je heen die genieten van een festival. Wie wil dat nou niet? Enige nadeel: dit werk is erg seizoensgebonden. 
 5. Bijles geven: Gebruik je liever je brains in plaats van je spieren? Geef dan bijles aan eerstejaars of scholieren! Informeer bij lokale scholen, je eigen universiteit en de vrienden van je ouders. Zo kom je snel aan een klus! 
werken in enschede.jpg

Studeren gaat makkelijker als je in goede conditie bent en lekker in je vel zit. Bij Saxion krijg je daarom aantrekkelijke kortingen bij een aantal sportinstellingen. Benieuwd? Check dan snel waar je terecht kunt! 

Meer info
sport in enschede 2.jpg
Deventer-festival.jpg

Deventer heeft mooie evenementen en leuke plekken waar veel studenten komen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Je medestudenten vind je al snel in bierencafé De Heks, feestcafé De Tijd, DORST of De Bisschop. Lekker eten doe je bij Fooddock en St. Tropez en voor de lunch moet je bij N011 zijn! Zin in een cultureel avondje uit? Kijk dan eens naar het programma van het Burgerweeshuis

Liever een hapje eten bij een Foodtruck Festival? Houd dan de websites van Zeldzaam Mooi, Eten op rolletjes en Davo Fest in de gaten. 

stappen in enschede.jpg

Studieverenigingen zijn altijd gekoppeld aan een opleiding. Naast leuke feestjes organiseren zij ook, excursies en lenzingen met gastsprekers. De studieverenigingen in Deventer zijn:

 • SV Balans (opleidingen Accountancy, Bedrijfseconomie, Fiscaal Recht en Economie en International Finance and Accounting)
 • CEMENTi (Academie Bestuur, Recht & Ruimte)
 • ConnecTTerzake Deventer (opleidingen Bouwtechnische Bedrijfskunde, Technische Bedrijfskunde, BK5 Commercieel-Technische Bedrijfskunde en Small Business & Retail Management)
 • DAS (opleiding Archeologie)
 • FLEX (opleiding Human Resource Management)
 • Hysteria Deventer (studieroute Gezondheid & Technologie)
 • LABor (opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, en Chemie)
 • Pro-ACT (Academie Creatieve Technologie)
 • TP+ (Toegepaste Psychologie)
 • Facility Business Society (Facility Management)
FLEX-bestuur.jpg

Bij studentenverenigingen ligt de nadruk niet op studiegerelateerde activiteiten, maar meer op feestjes, activiteiten en nieuwe vrienden maken. Studentenverenigingen in Deventer zijn:

Pro Deo Deventer 2019.jpg

In en rondom Deventer worden het hele jaar door toffe events en festivals georganiseerd. Wij hebben de drie bekendste voor je op een rij gezet:

pop en jazz festival.jpg