Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus

Studeren in deeltijd tijdens corona

Wij bevinden ons nu in een bijzondere periode, maar Saxion denkt graag met jou mee! Deze tijd waarin het coronavirus ons leven beïnvloedt biedt namelijk ook mogelijkheden. Een tijd om niet stil te zitten, maar om in jezelf te investeren.

Een deeltijdopleiding bij Saxion helpt jou verder. Maar hoe pak je zoiets aan? Het antwoord: door te durven! Kies bijvoorbeeld voor korte modulen die stapelbaar zijn tot een hbo-diploma, voor cursussen, post-hbo's of een complete Associate degree, bachelor- of masteropleiding.

Deeltijd studeren brengt allerlei uitdagingen met zich mee, maar daar laat jij je niet door leiden. Jij ziet het grotere geheel en durft te kiezen voor jouw toekomst!

Meer weten over studeren in deeltijd?

Deeltijd studeren in coronatijd #Hoe dan?!

Deeltijd studeren in de coronaperiode doe je zo!

Begin jij binnenkort met een deeltijdopleiding, dan start je in een bijzondere tijd. Je krijgt veelal online les en bent nog meer op jezelf aangewezen. Met deze tips willen we je graag helpen om het (thuis)studeren makkelijker te maken.

Zorg voor een goede dagindeling. Studeren en ontspannen op vaste tijdstippen geeft houvast, overzicht en daarmee ook rust.

Een realistische planning geeft je overzicht en controle over je tijd. Zo zorg je dat je je doelen kan halen en dat geeft een goed gevoel.

Kies thuis voor één vaste studieplek. Zo kun je studeren en vrije tijd beter gescheiden houden.

Als je iedere dag contact met medestudenten en docenten hebt, houd je de binding met elkaar en blijf je op de hoogte van wat er speelt in de opleiding.

Zorg tussen het studeren door voor een energieboost door even te gaan sporten of te ontspannen. Na die tijd kun je met nieuwe energie verder met je studie.

Saxion-61450.jpg

Starten met een deeltijdopleiding tijdens corona? Onze studenten vertellen!

Wil jij binnenkort starten met een deeltijdopleiding bij Saxion en ben je benieuwd naar wat je kunt verwachten? Onze studenten geven jou een inkijkje in wat er bij de start van je studie komt kijken.
Bekijk alle video's van onze studenten

Tips om de corona periode door te komen

Gebruik de tijd om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je doelen zijn voor het komende jaar. Wil je promotie maken op het werk of wil je juist een nieuwe uitdaging aangaan bij een ander bedrijf? Verdiep jezelf goed in de mogelijkheden en zoek naar veel informatie. Zo weet jij straks zeker dat je de goede keuze gaat maken!

Ontwikkel jezelf door een boek of tijdschrift te lezen in plaats van weer een serie op Netflix te kijken. Lezen triggert je hersenen en je doet ook nog nieuwe kennis op!

Zoek op het internet naar artikelen die met jouw vakgebied te maken hebben. Deze artikelen staan vaak bomvol met de laatste trends en interessante weetjes die jou kunnen helpen beter te worden in je werk.

Verbreed je horizon en kennis door het luisteren naar podcasts. Deze podcasts kunnen over jouw vakgebied gaan, maar ook over een heel ander onderwerp.

Houd je social media kanalen in de gaten. Op social media wordt dagelijks veel kennis gedeeld door professionals waar jij jouw voordeel uit kunt halen. Zo ook op het Instagram kanaal van Saxion, zeker de moeite waard om te bekijken!

Ons deeltijdonderwijs

Op de hoogte blijven van het laatste deeltijd nieuws?

Deeltijd nieuws

Contact & vragen

Bij elke deeltijdopleiding vind je handige informatie over het programma, je aanmelding, de toelating en de kosten. Heb je een vraag? Dan kun je terecht bij het Saxion Informatiecentrum.

info@saxion.nl
posthbo.jpg