Studenten in overleg

Ben jij eerstejaarsstudent, ligt je studie op schema en ben je bereid extra tijd en inzet te leveren? Dan is een Top Talent Programma echt iets voor jou! Daarmee haal je meer uit je studie én jezelf door je kennis te verbreden of te verdiepen. Dit is niet alleen leuk, maar ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo'n ge-upgrade bachelor geeft je carrière een vliegende start!

Verbreden of verdiepen

Er zijn twee varianten Top Talent Programma’s: een Honours Programma en een Excellentietraject. Beide programma’s lopen vanaf het tweede studiejaar naast je reguliere bachelor en duren drie jaar. Binnen een Honours Programma verbreed je je kennis. Binnen een Excellentietraject verdiep je je kennis. Beide Top Talent programma’s staan open voor studenten van alle opleidingen.

Student schrijft iets op

Studiebelasting

De geschatte studiebelasting van een Top Talent Programma is vergelijkbaar met 30 studiepunten (EC’s), verspreid over meerdere jaren (een of twee dagdelen per week). De EC’s die je met het Top Talent Programma haalt, kun je niet inwisselen voor bachelor studiepunten. Als je een Honours Programma of Excellentietraject succesvol afsluit, nominaal gestudeerd hebt en een goed afstudeerresultaat* behaald hebt, krijg je een speciale aantekening op je getuigschrift. Een Top Talent Programma heeft geen gevolgen voor de studieduur van je eigen bachelor en als je het vroegtijdig beëindigt, om welke reden dan ook, heeft dat ook geen invloed op je reguliere opleiding.

* Je moet voor je reguliere afstudeertraject in je bachelor minimaal een 7 halen. Bij sommige opleidingen is dit één product, bijvoorbeeld een thesis. Bij andere opleidingen bestaat het afstuderen uit meerdere te behalen toetsen, waarvan het gewogen gemiddelde minimaal een 7 moet zijn.

Student aan het werk

Honours Programma’s

Binnen een Honours Programma verbreed je je kennis. We werken volgens het Honours Approach principe. 

Bekijk onze Honours Programma's
Student presenteert

Excellentietrajecten

Binnen een Excellentietraject verdiep je je kennis. 

Student achter de laptop

Online communityvorming

#hoedan?
saxion-deventer-hires-19.jpg

Saxion Top Talent according to students and teachers

Accepteer de cookies om deze video te bekijken Meer over cookies

Contact

Heb je vragen? Mail dan naar toptalent@saxion.nl of bel met 088 – 019 1499. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een van de medewerkers van het Top Talent programmateam:

Marike Lammers

Marike Lammers

Programmadirecteur Saxion Top Talent / Onderzoeker Comenius programma

Raymond.jpg

Raymond ter Woord

Secretaris Saxion Top Talent

daniek2.jpg

Daniek van der Zande

Programmamedewerker Saxion Top Talent

Foto Marijke.jpg

Marijke Verwijs-Meijer

Programmamedewerker Saxion Top Talent