Studente omringd met iconen van vraagtekens, ideeën en likes

Twijfels over je keuze? Volg het traject KANS

Wil je op zoek naar jouw stip op de horizon en de route vinden om daar te komen? Ontdek het tijdens het traject KANS. Het is niet vreemd dat je soms vastloopt of dat je erachter komt dat je op een verkeerd spoor zit. Dit overkwam David ook. In onderstaande video vertelt hij over zijn twijfels tijdens zijn studie.

Zie jouw twijfel als een KANS. Dat doen wij ook. Neem de tijd en de moeite om uit te zoeken wie je bent en waar je voor staat. We leren je hoe je die twijfels omzet naar gerichte acties. Terug in die droomstand, maar wel met beide benen op de grond. We werken aan je mindset. Deze mix zorgt ervoor dat je aan het eind van het traject voor jezelf een routeplan hebt, zodat jij nieuwe stappen gaat zetten. 

Voor wie?

Het KANS-traject is er voor alle Saxion-studenten, die een Nederlandstalige voltijd bachelor volgen, twijfelen over hun studie en samen met medestudenten aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken. Voor deelname aan KANS maakt het niet uit of je nog volop in je studie zit of dat je je hebt uitgeschreven. Zodra je met KANS start, vragen we gedurende tien weken inzet voor jouw hulpvraag en voor het helpen van je groepsgenoten.

Wat biedt KANS jou?

Het KANS-traject van Saxion confronteert jou met wie je bent: je drijfveren, je talenten, je dromen en je manier van denken. Met als resultaat: na tien weken ken je jezelf een stuk beter en weet je wat je kan. Dit helpt je om na KANS veel beter de juiste (studie)keuzes te maken. Of misschien heb je die al gemaakt tijdens dit traject. Het is ons doel om je in deze periode een heel eind in de goede richting te krijgen. Zodat je na tien weken vol vertrouwen zelf verdere vervolgstappen durft te nemen.

Programma

KANS is een traject waarin je in een groep van maximaal tien studenten gedurende tien weken actief aan de slag gaat met jouw route naar succes. Hierbij word je begeleid door twee ervaren coaches. Het programma is zodanig opgebouwd dat we eerst kennismaken en elkaar én onszelf nog beter leren kennen. Waar sta je nu? Wat is je hulpvraag? Dit is je vertrekpunt. Daarna ga je in de droomstand. Waar word je blij van? Wat zijn jouw drijfveren? Waar krijg jij energie van? Wat zijn jouw talenten? Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Wat zou je willen betekenen voor de mensen om je heen en de wereld? Misschien weet je het nog niet precies. Wij helpen je met allerlei tools om dit te formuleren. 

Die stip op de horizon helpt je om te kijken naar welke stappen er nodig zijn, welke kleine acties je nu al kunt doen, et cetera. We geven je in dit traject de nodige inspiratie zodat je belemmerende overtuigingen (die we allemaal hebben) laat varen en je een mindset aanleert waarbij je uitgaat van mogelijkheden.

Na tien weken heb je een beter beeld van jouw route naar succes en weet je welke stappen je gaat nemen en wat je vervolgstappen zijn. Jouw route, jouw persoonlijke ontwikkeling stopt niet na deze tien weken. Na afronding van het traject heb je ook je zelfvertrouwen een boost gegeven en weet je heel goed wat je wilt. Deze combinatie is goud waard. Nu kun je zelf verder.

De kracht van dit programma is dat je zowel in de groep als individueel werkt. Het is prettig om dit in een kleine groep te doen, omdat je enorm veel van elkaar leert. Dit stimuleert je om het beste uit jezelf én de ander te halen. Samen kom je verder. 

Meer informatie en aanmelden

Jouw ervaringen en input zijn belangrijk voor Saxion. Als je deelneemt aan dit traject help je indirect mee het onderwijs te innoveren. Er zijn dan ook geen kosten verbonden aan deelname.

KANS wordt aangeboden bij Saxion in Enschede en start drie keer per jaar.

Kijk voor meer (praktische) informatie over het traject, zoals de startdata en de aanmelding, op mijnsaxion/kans (alleen toegankelijk met een Saxion-account).


* Traject KANS is een experiment van de OnderwijsInnovatie Hub.