Aanmelden voor een opleiding? Doe dat uiterlijk 1 mei!

Heb je de opleiding gevonden die bij je past? Meld je dan uiterlijk 1 mei* aan via Studielink. Officieel heet je aanmelding een 'verzoek tot inschrijving'. Na aanmelding word je uitgenodigd voor de verplichte studiekeuzecheck.
*Let op: voor lotingstudies en deeltijd bachelors en masters gelden soms andere aanmelddeadlines! 

Meld je je na 1 mei voor het eerst aan voor een opleiding in het hoger onderwijs? Dan kan de opleiding besluiten om je op basis van de studiekeuzecheck niet toe te laten tot de opleiding.

 1. Ga naar www.studielink.nl.
 2. Log in met je persoonlijke DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag die dan eerst aan via www.digid.nl.
 3. Vul je persoonlijke gegevens in.
 4. Doe een 'verzoek tot inschrijving' voor de opleiding van jouw keuze.
 5. Via e-mail krijg je een bevestiging van jouw verzoek, met daarbij de inlogcodes voor onze aanmeldportal sis.saxion.nl, om daar je aanmelding te voltooien.

Via Studielink komt jouw inschrijving bij Saxion. We communiceren daarna met je via e-mail. Het komt wel eens voor dat onze mails in de spambox belanden. Check die daarom ook regelmatig.

Wat gebeurt er na je aanmelding via Studielink?

Je bent nog niet meteen ingeschreven als je in Studielink een verzoek tot inschrijving hebt gedaan. Dat ben je pas als je ook aan deze voorwaarden voldoet:

 • Je hebt je aanmelding bij Saxion bevestigd in de aanmeldportal sis.saxion.nl. Daar kun je ook aanvullende vragen beantwoorden en documenten uploaden die Saxion nodig heeft voor jouw inschrijving.
 • Je diploma (havo, vwo of mbo-4) is door Saxion of DUO gecontroleerd.
 • Met jouw diploma ben je toelaatbaar tot je gekozen opleiding of je hebt met succes een Saxion toelatingsonderzoek gedaan. Je voldoet ook aan een eventuele aanvullende toelatingseis van de opleiding.
 • Je hebt meegedaan aan de verplichte studiekeuzecheck van de opleiding.
 • Je persoonsgegevens zijn gecheckt. Dat doet Studielink automatisch. Sta je ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, dan haalt Studielink die gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP).
 • Je hebt voor de start van het studiejaar de betaling van het collegegeld geregeld. Hierover ontvang je vanzelf meer informatie.

Nog geen keuze gemaakt of jouw studiekeuze aanpassen?

Heb je nog geen keuze kunnen maken voor aankomende jaar of wil je je studiekeuze nog aanpassen? Dan biedt Saxion je na je examens nog de mogelijkheid om een oriĆ«ntatiegesprek bij onze opleidingen te hebben. Zo helpen we je bij het maken van je studiekeuze. Ontmoet & Kies noemen we dat.

Introductie en boekenlijsten

Bij de start van je studie vind je je boekenlijst en introductieprogramma op saxion.nl/startersinfo

Meer informatie

Meer informatie over inschrijven? Kijk in de Studielink VRAAGbaak.

Contact

Heb je vragen? De Studentenbalie van Saxion helpt je graag!

Studente aan het werk