Uitschrijven

Je kunt op elk moment met je opleiding stoppen. Je moet dan een uitschrijfverzoek doen in Studielink. Je uitschrijving gaat in op de eerste van de maand na de maand waarin je het uitschrijfverzoek hebt gedaan.

Uitschrijving via Studielink

Ben je afgestudeerd? Dan moet je de gewenste uitschrijfdatum zelf aangeven via Studielink. De gewenste datum van uitschrijven moet op een moment zijn na de datum dat je diploma is vastgesteld. Je hebt keuze uit de volgende mogelijkheden:

 1. Uitschrijven in maand vaststelling van je diploma
  Zodra je weet dat je diploma is vastgesteld, schrijf je je direct uit via Studielink. Je wordt dan uitgeschreven op de laatste dag van die maand.
 1. Later moment van je studiejaar uitschrijven
  Zodra je weet dat je diploma is vastgesteld, doe je een uitschrijfverzoek met de gewenste uitschrijfdatum via Studielink. Voor de maanden dat je langer ingeschreven wil blijven staan, betaal je dan wel collegegeld.
 1. Je onderneemt geen actie om je uit te schrijven
  Wanneer je geen actie onderneemt om je direct uit te laten schrijven, word je automatisch per 31 augustus van dat studiejaar uitgeschreven. Je betaalt dan wel collegegeld voor dat volledige studiejaar. Uitschrijfverzoeken kunnen niet met terugwerkende kracht uitgevoerd worden.

Vaststellen diploma datum

Je diploma datum is standaard de datum van de vergadering waarin de examencommissie heeft vastgesteld dat je het examen met goed gevolg hebt afgelegd, dus dat je bent geslaagd.  Ben je het hier niet mee eens en wil je dat de datum van je laatste toets jouw diploma datum is? Dan geef je dit aan bij je examencommissie binnen 3 werkdagen na ontvangst van de e-mail die je hierover ontvangt.

Aanvragen

> Zet je studie stop op Studielink. Dat doe je zo:

 1. Log in met je DigiD
 2. Selecteer bij 'Mijn opleidingen' de opleiding waarmee je wilt stoppen en klik op 'Verzoek tot uitschrijven'
 3. Als je in Studielink een Saxion e-mailadres hebt ingevoerd, verander dat dan in een ander mailadres. We sluiten je Saxion e-mailaccount namelijk af. Je mist dus anders informatie over je uitschrijving en het terugkrijgen van collegegeld.

Meer informatie

 • Studiefinanciering stoppen
  Stop zelf je studiefinanciering en/of studentenreisproduct (OV-chipkaart) via DUO.
 • Collegegeld terugkrijgen
  Meer weten over of je misschien collegegeld terugkrijgt? Kijk dan bij Collegegeld terugkrijgen.
 • Een uittreksel van je diploma downloaden
  Je kunt met je DigiD, zelf bij jouw online diplomagegevens komen. Dit kan door in te loggen via www.mijndiplomas.nl. Hier kun je ook gratis een digitaal uittreksel downloaden. Een digitaal uittreksel van diplomagegevens uit het diplomaregister heeft dezelfde waarde als een papieren gewaarmerkte kopie.

Contact

Meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie of kijk in de Studielink VRAAGbaak.