Veranderen van opleiding

Wil je van opleiding veranderen bij Saxion? Geef dit dan door via Studielink. Wil je met ingang van september met een nieuwe opleiding starten, dan kun je je tot en met 15 augustus 2018* (voor voltijd!) aanmelden voor een andere opleiding bij Saxion. Officieel heet dat 'verzoek tot inschrijving'. Na aanmelding word je uitgenodigd voor de verplichte studiekeuzecheck.
*Let op: voor lotingstudies (numerus fixus) en deeltijd bachelors gelden andere aanmelddeadlines! 

Wil je tijdens het studiejaar veranderen van opleiding, dan moet de directeur van de nieuwe opleiding hiervoor akkoord geven.

 1. Ga naar www.studielink.nl
 2. Log in met je persoonlijke DigiD
 3. Selecteer bij 'Mijn opleidingen' de opleiding waarmee je wilt stoppen en klik op 'Verzoek tot uitschrijven'
 4. Doe daarna een 'Verzoek tot inschrijving' voor de nieuwe opleiding van jouw keuze.
 5. Via e-mail krijg je een bevestiging van jouw verzoek, met daarbij de inlogcodes voor onze aanmeldportal sis.saxion.nl, om daar je aanmelding te voltooien.

Wat gebeurt er na je aanmelding via Studielink?

Je bent nog niet meteen ingeschreven als je in Studielink een verzoek tot inschrijving hebt gedaan. Dat ben je pas als je ook aan deze voorwaarden voldoet:

 • Je hebt je aanmelding bij Saxion bevestigd in de aanmeldportal sis.saxion.nl. Daar kun je ook aanvullende vragen beantwoorden en documenten uploaden die Saxion nodig heeft voor jouw inschrijving.
 • Je diploma (havo, vwo of mbo-4) is door Saxion of DUO gecontroleerd.
 • Met jouw diploma ben je toelaatbaar tot je gekozen opleiding of je hebt met succes een Saxion toelatingsonderzoek gedaan. Je voldoet ook aan een eventuele aanvullende toelatingseis van de opleiding.
 • Je hebt meegedaan aan de verplichte studiekeuzecheck van de opleiding.
 • Als je tijdens het studiejaar wilt veranderen van opleiding, moet de directeur van de nieuwe opleiding hiervoor akkoord geven. De Studentregistratie zal hiervoor een verzoek doen bij de opleiding.
 • Je persoonsgegevens zijn gecheckt. Dat doet Studielink automatisch. Sta je ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, dan haalt Studielink die gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP).
 • Je hebt voor de start van het studiejaar de betaling van het collegegeld geregeld. Hierover ontvang je vanzelf meer informatie.

Kosten

Het aanmelden zelf is gratis. Maar ga je definitief bij Saxion studeren, dan moet je wel elk studiejaar collegegeld betalen. Kijk bij Collegegeld voor de hoogte van het collegegeld.

Meer informatie

Meer informatie over inschrijven? Kijk in de Studielink VRAAGbaak.

Contact

Heb je vragen? De Studentenbalie van Saxion helpt je graag!

Studenten in zitje Edith Stein
Studenten in overleg