Collegegeld terugkrijgen

Je krijgt misschien collegegeld terug als je gestopt bent met je studie. De Studentregistratie van Saxion berekent dat bij het verwerken van je uitschrijving.

Er zijn dan verschillende opties:

  • Heb je het wettelijk collegegeld betaald, dan krijg je het collegegeld terug over de maanden dat je niet meer bent ingeschreven.
  • Heb je instellingscollegegeld betaald, dan heb je maar in heel weinig gevallen recht op restitutie van een deel van het collegegeld. Daar lees je meer over in artikel 5.3 van de Regeling collegegelden van Saxion.
  • Schrijf je je uit na 31 mei, dan krijg je geen collegegeld meer terug. Dat is zo geregeld in artikel 4.4 van de Regeling collegegelden van Saxion.

Na de laatste inning van een betalingstermijn, moet Saxion zes weken wachten met het terugbetalen van je collegegeld. Dat komt omdat in die tijd je automatische incasso nog kan worden teruggedraaid.

Na je afstuderen

Wil je je uitschrijven omdat je bent afgestudeerd? Jouw opleiding moet dan eerst een kopie van je diploma aanleveren. Daarna kan de Studentregistratie van Saxion je verzoek verwerken.

Voorwaarden

Je moet een uitschrijfverzoek doen via www.studielink.nl. Ook heb je geen openstaande collegegeldschuld.

Aanvragen

> Nadat je een uitschrijfverzoek hebt gedaan in www.studielink.nl, kijkt de Studentregistratie automatisch of je nog collegegeld terugkrijgt. Daar hoef je dus zelf niets voor te doen.

Meer informatie

Meer lezen over uitschrijven.

Contact

Meer informatie of heb je vragen? De Studentenbalie helpt je.

Afbeelding studenten op een rij