Fashion and Textile Technologies (voltijd)

StudievormVoltijd
TypeBachelor opleidingen en studieroutes
LocatieEnschede
Opleidingsduur4 jaar

“The future of fashion is materials”, voorspelt trendwatcher Lidewij Edelkoort. En dat is precies waarin de hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies (FTT) van Saxion zich onderscheidt van andere textiel- en modeopleidingen! Professionals uit de mode- en textielindustrie, met passie voor textiele materialen, leiden je op voor uitdagende functies in deze internationale branche.

De opleiding Fashion & Textile Technologies

Bij de hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies (F&TT) kijken we als geen ander naar de toekomst. Hier krijg je de Bachelor of Science titel en weet je straks precies hoe je de internationale mode- en textielindustrie met jouw kennis kan helpen. Want de toekomst zit in innovaties en wij zijn daar bij Saxion koplopers in.

Juist nu richten we ons op thema’s als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Je leert bij deze opleiding alles over textiele materialen, innovatieve productiemethoden, samenstellen van een collectie, inkopen, verkopen en – niet onbelangrijk – ondernemen. Met jouw product- en materiaalkennis vorm je straks een onmisbare schakel tussen ontwerpers, productie en consumenten. Een interieur- of modeontwerper kan niet zonder jouw specifieke kennis en inbreng. Toekomst zit ook in nieuwe toepassingen voor materialen, van zonnecellen in jassen tot innovatief hergebruik van textielafval. The future of fashion & textiles is yours en dus mag jij je best druk maken over een duurzame toekomst in een gezond klimaat.

Wat leer je?

FTTDe opleiding Fashion & Textile Technologies biedt volop ruimte om je eigen talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Of dat nu ligt op het vlak van materials (techniek), collection (creativiteit) of buying (commercieel). Je start breed en leert alle ins en outs van textiel. Met jouw keuze voor een minor, stage, living technology- en afstudeerproject kies jij je eigen pad.

Zo stel je jouw portfolio samen, rondom de volgende onderwerpen:

 • Materials (techniek):
  Van welk materiaal maak ik deze sportkleding? Kan de consument ermee sporten in de regen en kan degene zijn iPhone ermee opladen? Hoe test ik dat?  
 • Collection (creativiteit):
  Hoe bouw ik de collectie voor het nieuwe politiepak op? Waar bestaat een outfit uit? Hoe ziet een politieman er cool uit en straalt hij ook voldoende gezag uit? Zit het lekker en is het mooi gemaakt?
 • Buying (commercieel):
  Waar ga ik deze jeans of dit tapijt inkopen? Hoe doe ik dat op een goede en verantwoorde manier? Wat mag het kosten? Heb ik dan de goede kwaliteit en is mijn klant daarmee tevreden?

Als je een brede interesse hebt, kun je combinaties van onderwerpen maken. Maar je kunt jezelf ook specialiseren in een specifieke richting. Wat je ook kiest: textiele materialen vormen de rode draad in deze opleiding. Met die kennis ben je straks welkom bij veel bedrijven in binnen- en buitenland.

Internationale focus

De mode- en textielbranche is zeer internationaal. Engels is bij de opleiding Fashion &Textile Technologies dan ook een belangrijk vak. De opleiding heeft een groot internationaal netwerk. We bieden je volop keuze voor internationale stages, exchange programma’s en afstudeeropdrachten bij onze partners in vrijwel de hele wereld! Van modehuizen in Zwitserland tot textielproducenten in India.

Ambieer je een carrière in het buitenland? Saxion biedt ook een Engelstalige variant van deze opleiding aan, met studenten uit verschillende landen. Meer informatie over de Engelstalige bachelor in Fashion & Textile Technologies.

Fashion & Textile Technologies is veel meer dan een mode-opleiding. Deze unieke en veelzijdige hbo-opleiding kun je alleen volgen aan Saxion in Enschede. Meer weten? Kom naar onze open dag boordevol inspiratie!

 

Fashion & Textile Technologies in cijfers:
Startmoment
Theorie:
Praktijk en groepsopdrachten:
Studieloopbaanbegeleiding:
september
40%
45%
15%

Studente Fashion and Textile Technologies in showroom bedtextielMet je FTT diploma en de titel Bachelor of Science op zak, kun je solliciteren bij nationale én internationale bedrijven in de textiel- of kledingbranche.

Beroepen voor Fashion and Textile specialisten

Fashion & Textile Technologies is een brede mode- en textielopleiding met veel beroepsmogelijkheden. Als FTT deskundige ben je op de hoogte van alle materiaaleigenschappen en weet je precies hoe je de materialen in de mode en textiel toe kunt passen.

Na de studie Fashion & Textile Technologies kun je, afhankelijk van je specialisatie, aan de slag gaan als:

 • buyer bij een grote modeketen, zoals H&M;
 • product developer bij een interieurbedrijf;
 • quality manager bij een modemerk;
 • of materials engineer bij een bekend kledingmerk als Nike.

 

Bij welke bedrijven kun je werken?

Lisa Bouwmeester, studente Fashion and Textile TechnologiesAls FTT deskundige kun je vele functies in de mode- en textielbranche vervullen. Ook is het mogelijk om een eigen onderneming te starten. om bijvoorbeeld bedrijfskleding te ontwikkelen.

Doorstuderen na de hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies?

Doorstuderen na het afronden van Fashion & Textile Technologies? Dat kan! Heb je ambities om meer commercieel en procesmatig te gaan werken? Dan kun je kiezen uit de post-hbo opleiding BK5, waarmee je binnen één jaar een tweede hbo-diploma kunt behalen.

Ook kun je kiezen uit diverse mastermogelijkheden, waaronder de master ‘Innovative Textile Development’ van Saxion. Maar het is ook mogelijk om een buitenlandse master te studeren, in bijvoorbeeld Manchester of Aberdeen. Hier kun je een specifieke master volgen op commercieel, technisch of creatief gebied.  Toelatingseisen 2017/2018

  Om toegelaten te worden tot de opleiding van je keuze adviseren wij om je uiterlijk op 1 mei aan te melden. Je neemt dan deel aan de studiekeuzecheck. De uitslag hiervan is niet bindend. Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet, kun je met de opleiding van je keuze beginnen in september. Tussen 2 mei en 15 augustus kun je je nog steeds aanmelden, alleen is in die periode de uitkomst van je studiekeuzecheck leidend. Een negatief studiekeuzeadvies heeft tot gevolg dat je niet met de opleiding kan beginnen.

  Havo en vwo

  Onderstaande informatie geldt voor het studiejaar 2017-2018. De toelatingseisen worden gepubliceerd onder voorbehoud van wijzigingen in ministeriële regelingen en de door Saxion vastgestelde regelingen.

  Heb je een havo- of vwo-diploma met een profiel dat tot 1 augustus 2007 op het vo werd aangeboden, dan heb je een oud profiel. Je kan onder meer zien dat je een oud profiel hebt als er sprake is van deelvakken (bijv. Economie1 of Economie 2 en Wiskunde A1 en Wiskunde A2).

  Met een oud havo- of vwo-profiel heb je geen recht meer op rechtstreekse toelating. Het diploma wordt afhankelijk van de keuze van opleiding getoetst en vergeleken met de huidige havo- of vwo-profieleisen en -vakken. Het kan dus zijn dat je profiel nog niet voldoet aan deze toelatingseisen en je dus 'deficiënt bent' (ontoereikend) voor de gekozen opleiding. Om te worden toegelaten moet je een deficiëntietoets afleggen die je met voldoende resultaat moet afsluiten om te kunnen worden ingeschreven.

  Toelating havo of vwo

  Je beschikt over een havo- of vwo-diploma met gewenst profiel en je toont aan dat je eindexamen hebt gedaan of een vavo-certificaat hebt voor de hieronder genoemde vakken:

  Havo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja
  Economie en Maatschappij (EM)Ja
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja, met Wiskunde A of Wiskunde B
    

  Vwo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja
  Economie en Maatschappij (EM)Ja
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja
  Deficiëntieonderzoek bij ontbrekende of ontoereikende vakken

  Wanneer je genoemde vakken niet hebt gevolgd, moet je, vóór aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek van Saxion en moet je voor de hieronder vermelde toetsen een voldoende resultaat behalen om alsnog toegelaten te worden:
  - toets Wiskunde A of Wiskunde B 

  Toelating mbo

  Saxion hanteert de regeling 'nadere toelatingseisen voor mbo-ers' niet.

  Sinds 1 augustus 2015 zijn mbo4 studenten niet meer automatisch toelaatbaar tot alle hbo-studies. Voor een aantal combinaties van mbo- en hbo-opleidingen kunnen 'nadere toelatingseisen' worden gesteld. Het gaat om zogenaamde niet-verwante doorstroom, waarbij je doorstudeert in een andere sector dan waarin je bent opgeleid.

  Saxion heeft besloten deze regeling niet te hanteren omdat onderzoek heeft uitgewezen dat deze groep studenten de laatste jaren binnen Saxion niet minder goed gepresteerd heeft dan de andere studenten die vanuit het mbo zijn ingestroomd. Landelijk is dit echter wel het geval en daarom blijft Saxion onderzoek doen om na te gaan of deze resultaten zo blijven.

  Ander Nederlands diploma

  Je beschikt over een in Nederland afgegeven diploma van een vooropleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan een vwo, havo of mbo-diploma (niveau 4) of je beschikt over een in Nederland afgegeven getuigschrift van het propedeutisch of afsluitend examen van een opleiding in het hoger onderwijs (hbo of universiteit). Zie ook 'Wegwerken deficiënties bij een ander diploma'.

  Buitenlands diploma

  Je beschikt over een niet in Nederland afgegeven diploma van een opleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan het hierboven bedoelde vwo, havo of mbo-diploma.
  Je bent toelaatbaar als je daarnaast beschikt over een van de onderstaande certificaten waarmee je aantoont de Nederlandse taal op voldoende niveau te beheersen:
  - certificaat Staatsexamen programma II;
  - certificaat Profiel Taalvaardigheid Hoger Onderwijs (PTHO);
  - certificaat Profiel Academische Taalvaardigheid.
  Als je de Nederlandse taal niet op niveau B2 beheerst, kun je deelnemen aan het Staatsexamen Programma II via DUO.

  Wegwerken deficiënties bij een ander diploma

  Ben je toelaatbaar op grond van een ander Nederlands diploma of een ander buitenlands diploma dan is het wel van belang dat je je realiseert, dat de profieleisen van toepassing zijn. Voldoe je niet aan deze eisen dan moet je vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek en voor de volgende toetsen een voldoende resultaat behalen:
  - toets Wiskunde A of Wiskunde B 

  21+ Onderzoek

  Indien je niet aan één van de bovenstaande eisen voldoet, kun je, wanneer je uiterlijk op 1 september 2017, 21 jaar of ouder bent, vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het '21+onderzoek'. Je bent toelaatbaar tot inschrijving voor de opleiding als je de volgende onderdelen van het 21+onderzoek met voldoende resultaat hebt afgelegd:
  - onderdeel Nederlands
  - capaciteitenonderzoek waarbij 4 onderdelen van de DAT (Differentiële Aanleg Test) en 1 onderdeel uit de Drenth testserie worden afgenomen
  - toets Wiskunde A of Wiskunde B

  De inhoudelijke eisen die bij het deficiëntieonderzoek en het 21+onderzoek worden gesteld, zijn vastgelegd in een aparte brochure.

  Overige toelatingsbepalingen

  - niet van toepassing

  Meer informatie

  Neem voor meer informatie contact op met de Studentenbalie:
  - Deventer: 088 - 019 3773
  - Enschede: 088 - 019 1808

  De Studentenbalies zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en zijn bedoeld voor alle (aspirant) Saxion-studenten, ongeacht op welke locatie je studeert of gaat studeren.

  Toelatingseisen 2018/2019

  Om toegelaten te worden tot de opleiding van je keuze adviseren wij om je uiterlijk op 1 mei aan te melden. Je neemt dan deel aan de studiekeuzecheck. De uitslag hiervan is niet bindend. Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet, kun je met de opleiding van je keuze beginnen in september. Tussen 2 mei en 15 augustus kun je je nog steeds aanmelden, alleen is in die periode de uitkomst van je studiekeuzecheck leidend. Een negatief studiekeuzeadvies heeft tot gevolg dat je niet met de opleiding kan beginnen.

  Havo en vwo

  Onderstaande informatie geldt voor het studiejaar 2018-2019. De toelatingseisen worden gepubliceerd onder voorbehoud van wijzigingen in ministeriële regelingen en de door Saxion vastgestelde regelingen.

  Heb je een havo- of vwo-diploma met een profiel dat tot 1 augustus 2007 op het vo werd aangeboden, dan heb je een oud profiel. Je kan onder meer zien dat je een oud profiel hebt als er sprake is van deelvakken (bijv. Economie1 of Economie 2 en Wiskunde A1 en Wiskunde A2).

  Met een oud havo- of vwo-profiel heb je geen recht meer op rechtstreekse toelating. Het diploma wordt afhankelijk van de keuze van opleiding getoetst en vergeleken met de huidige havo- of vwo-profieleisen en -vakken. Het kan dus zijn dat je profiel nog niet voldoet aan deze toelatingseisen en je dus 'deficiënt bent' (ontoereikend) voor de gekozen opleiding. Om te worden toegelaten moet je een deficiëntietoets afleggen die je met voldoende resultaat moet afsluiten om te kunnen worden ingeschreven.

  Toelating havo of vwo

  Je beschikt over een havo- of vwo-diploma met gewenst profiel en je toont aan dat je eindexamen hebt gedaan of een vavo-certificaat hebt voor de hieronder genoemde vakken:

  Havo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja
  Economie en Maatschappij (EM)Ja
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja, met Wiskunde A of Wiskunde B
    

  Vwo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja
  Economie en Maatschappij (EM)Ja
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja
  Deficiëntieonderzoek bij ontbrekende of ontoereikende vakken

  Wanneer je bovenstaande vakken niet hebt gevolgd, moet je, vóór aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek van Saxion en moet je voor de hieronder vermelde toetsen een voldoende resultaat behalen om alsnog toegelaten te worden:
  - toets Wiskunde A of Wiskunde B 

  Toelating mbo

  Saxion hanteert de regeling 'nadere toelatingseisen voor mbo-ers' niet.

  Sinds 1 augustus 2015 zijn mbo4 studenten niet meer automatisch toelaatbaar tot alle hbo-studies. Voor een aantal combinaties van mbo- en hbo-opleidingen kunnen 'nadere toelatingseisen' worden gesteld. Het gaat om zogenaamde niet-verwante doorstroom, waarbij je doorstudeert in een andere sector dan waarin je bent opgeleid.

  Saxion heeft besloten deze regeling niet te hanteren omdat onderzoek heeft uitgewezen dat deze groep studenten de laatste jaren binnen Saxion niet minder goed gepresteerd heeft dan de andere studenten die vanuit het mbo zijn ingestroomd. Landelijk is dit echter wel het geval en daarom blijft Saxion onderzoek doen om na te gaan of deze resultaten zo blijven.

  Ander Nederlands diploma

  Je beschikt over een in Nederland afgegeven diploma van een vooropleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan een vwo, havo of mbo-diploma (niveau 4) of je beschikt over een in Nederland afgegeven getuigschrift van het propedeutisch of afsluitend examen van een opleiding in het hoger onderwijs (hbo of universiteit). Zie ook 'Wegwerken deficiënties bij een ander diploma'.

  Buitenlands diploma

  Je beschikt over een niet in Nederland afgegeven diploma van een opleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan het hierboven bedoelde vwo, havo of mbo-diploma.
  Je bent toelaatbaar als je daarnaast beschikt over een van de onderstaande diploma's/certificaten waarmee je aantoont de Nederlandse taal op voldoende niveau te beheersen:
  - diploma Staatsexamen programma II; deelname via DUO
  - het certificaat Profiel Educatief Startbekwaam (voorheen Profiel Taalvaardigheid Hoger Onderwijs (PTHO) of
  - het certificaat Profiel Educatief Professioneel (voorheen Profiel Academische Taalvaardigheid (PAT); deelname via het CNaVT.

  Wegwerken deficiënties bij een ander diploma

  Ben je toelaatbaar op grond van een ander Nederlands diploma of een ander buitenlands diploma dan is het wel van belang dat je je realiseert, dat de profieleisen van toepassing zijn. Voldoe je niet aan deze eisen dan moet je vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek en voor de volgende toetsen een voldoende resultaat behalen:
  - toets Wiskunde A of Wiskunde B 

  21+ Onderzoek

  Indien je niet aan één van de bovenstaande eisen voldoet, kun je, wanneer je uiterlijk op 1 september 2018, 21 jaar of ouder bent, vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het '21+onderzoek'. Je bent toelaatbaar tot de opleiding als je de volgende onderdelen van het 21+onderzoek met voldoende resultaat hebt afgelegd:
  - onderdeel Nederlands
  - capaciteitenonderzoek 
  - toets Wiskunde A of Wiskunde B

  De inhoudelijke eisen die bij het deficiëntieonderzoek en het 21+onderzoek worden gesteld, zijn vastgelegd in een aparte brochure die op www.saxion.nl wordt gepubliceerd. Na je aanmelding voor de opleiding krijg je hier meer informatie over toegezonden, samen met een deelnameformulier voor het door jou af te leggen deficiëntie- en/of 21+onderzoek.

  Overige toelatingsbepalingen

  - niet van toepassing

  Meer informatie

  Neem voor meer informatie contact op met Servicepoint Studentenbalie:
  - Deventer: 088 - 019 3773
  - Enschede: 088 - 019 1808

  De Studentenbalies zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.30 uur en zijn bedoeld voor alle (aspirant) Saxion-studenten, ongeacht op welke locatie je studeert of gaat studeren.

   

  Silke van der Velde | Oud-studente, verhuurt gala- en cocktailjurken via haar webshop

  Silke van der Velde, oud-studente Fashion and Textile Technologies, in haar webshopOud-Textielkundestudente Silke van der Velde timmert flink aan de weg met haar bedrijf Jurkenhuren.nl. Zeker in de feestelijke decembermaand weten vrouwen haar jurken volop te vinden.

  Lees het interview met Silke van der Velde op Sax.nu.

   

   

  Roos Herder | Afgestudeerd bij Fashion & Textile Technologies, ontwierp hippe hijabs voor moderne moslima's

  Roos Herder, oud-studente Fashion & Textile Technologies, Saxion"Voor een project op school moesten we een innovatief ontwerp maken voor moslima’s. Dat werd een waterafstotend hoofddoekje. Heel interessant. Ik zag op sociale media dat veel moderne moslimvrouwen in het buitenland hippe kleding dragen. Bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, Engeland en Dubai. In Nederland is dat nog niet zo booming. Bovendien wordt hier vaak negatief gesproken over hoofddoekjes. Ik wilde zelf mijn eigen mening hierover vormen en heb onderzoek gedaan. Zo kwam ik erop om hoofddoekjes te ontwerpen die geloof en mode combineren."  

  Lees meer over de hippe hijabs van Roos Herder in het artikel in De Stentor d.d. 10 februari 2017

   

  Floor van Nieuwamerongen | Vierdejaars student
  "Een brede opleiding die opleidt tot verschillende functies in de textielbranche. Na mijn studie wil ik graag werken als inkoper of productmanager bij een groot  kledingmerk."

   

  Lianne Ruijs | Vierdejaars student
  "Een brede opleiding waarin alle aspecten van de textielbranche aan bod komen en het theoretische goed met het praktische in balans staat. Als je affiniteit hebt met mode en management is dit de geschikte opleiding."

   

  In vier jaar tijd word je opgeleid tot mode- en textielspecialist. Je maakt tijdens de studie al kennis met het werkveld en specialiseert je door een thema te volgen die het beste bij je past.

  Eerste en tweede jaar

  In de eerste twee jaren start je met het leggen van een brede basis voor de rest van de studie. Je gaat aan de slag met projecten Buying, Material en Collection en volgt diverse colleges waaronder basistextiel, Engels, bedrijfseconomie en marketing. Ook doe je vaardigheden op zoals taal en rekenen. Elk kwartiel staat in het teken van een thema: Into The Future, Inkoop, Collectie of Materiaalconcept.

  Top Talent Programma
  Vanaf het tweede studiejaar kun je in aanmerking komen voor het Saxion Top Talent Programma. Je krijgt er de kans om jouw talenten verder te ontwikkelen zodat je een eenvoudige en soepele overgang ervaart van hbo naar wo. Meer weten? Lees alle info op Top Talent Programma.

  Derde en vierde jaar

  In het derde jaar verdiep je je verder in de thema’s Buying, Material of Collection door een minor te volgen en vijf à zes maanden stage te lopen. Ook start je met een Living Technology project.

  Modellen op de catwalk tijdens Saxion Fashion & Textile Event 2017Het vierde jaar staat in het teken van Living Technology, waarbij je leert hoe je technologische ontwikkelingen succesvol toepast in jouw vakgebied met studenten van andere opleidingen binnen Saxion. Daarnaast organiseren alle vierdejaars Fashion-studenten samen het jaarlijke Fashion & Textile Event Saxion in het Wilminktheater in Enschede. Hier show je de met jouw groep zelfgemaakte collectie op de catwalk. Ook maak je met jouw groep filmpjes over de innovaties die jullie verwerkt hebben in de collecties: van fruitleer tot verven met roest. Bekijk het foto-album van het Fashion & Textile Event Saxion 2017.

  Is Fashion & Textile Technologies iets voor jou? Kom dan eens langs op een van onze open dagen waar je kennis kunt maken met studenten en docenten die je nóg meer kunnen vertellen over deze opleiding.

  Heb je dat al gedaan, maar ben je benieuwd hoe het is om bij Saxion te studeren? Of wil je je nog iets verder verdiepen in deze opleiding? Kom dan proefstuderen. Voor Fashion & Textile Technologies kan dat op drie manieren: door een proeflessendag, een meeloopdag of door mee te doen aan de studie try-out.

  Proeflessendag
  Tijdens de proeflessendag krijg je een aantal verschillende lessen met andere toekomstige studenten, waardoor je een goed beeld krijgt van je opleiding. Je proeft de sfeer op Saxion, maar je maakt ook kennis met de manier waarop docenten lesgeven. Vraag je je af wat je precies gaat leren of wat je moet weten voordat je aan de opleiding begint? Daar kom je achter tijdens een proeflessendag!

  Kies een proeflessendag uit het overzicht en meld je aan via de link:
  [PLD-PLACEHOLDER]

  Meeloopdag
  Tijdens een meeloopdag loop je mee met een eerstejaarsstudent en ervaar je hoe het is om Saxion student te zijn. Het verschil met een proeflessendag is dat je tijdens de meeloopdag bij echte lessen zit. Hierdoor zijn de lessen vaak al wat moeilijker, maar kom je er wel achter hoe een gewone dag op Saxion eruit ziet, wat de sfeer is in een klas en hoeveel huiswerk studenten moeten maken.

  Kies een Meeloopdag uit het overzicht en meld je aan via de link:
  [MLD-PLACEHOLDER]

  Hulp nodig met kiezen?
  Wil je meedoen aan één van deze activiteiten, maar weet je niet welke het beste bij je past? Neem dan contact op met het Studie InformatieCentrum of stuur ons een berichtje via Facebook of Twitter.