Studiekeuzecheck

<< Ga terug naar Fysiotherapie

Goed van start

Bij Saxion begin je goed voorbereid aan je opleiding. Voordat je start maken we graag persoonlijk kennis tijdens de studiekeuzecheck. Je neemt vanuit huis deel aan een intake assessment en daarna bespreek je samen met je studieloopbaanbegeleider jouw keuze voor de opleiding, motivatie, je verwachtingen en wat je hebt ondernomen om je te oriënteren. Ook bespreek je jouw kansen voor het succesvol afronden van de opleiding en eventuele aandachtspunten, bijvoorbeeld wanneer je twijfelt over de juiste studiekeuze of wilt weten hoe Saxion je helpt wanneer je een functiebeperking hebt. Het Saxion StudieSuccesCentrum kan je hierbij helpen.

Studiekeuzecheck: hoe gaat het in zijn werk?

Om de kennismaking en de studiekeuzecheck goed te laten verlopen maak je thuis een digitaal intake-assessment. Na jouw aanmelding in Studielink, ontvang je een welkomstbrief en een bericht met betrekking tot het maken van het assessment. Wacht niet te lang met het maken van dit assessment. Na het afronden van je assessment (let op: hierbij wordt gevraagd een motivatiebrief (in PDF formaat) te uploaden, dus zorg dat je die al klaar hebt) krijg je de mogelijkheid om een kennismakingsgesprek in te plannen met een intaker van de opleiding Fysiotherapie. De gesprekken zijn gepland in de periode van midden april tot midden juli. We verzoeken je om de afspraak zo vroeg mogelijk in te plannen en niet tot het laatste moment te wachten.

Let op: leerlingen met een hotmail- of gmail-account merken de mail m.b.t. de studiekeuzecheck niet altijd op, omdat deze soms in hun SPAM-folder belandt. Check dus je SPAM-folder als je de mail niet ontvangt.

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 20 minuten. Zoals gezegd kijk je samen met de intaker of jij en de opleiding Fysiotherapie goed bij elkaar passen. Is dat het geval, dan krijg je een positief advies Komen jullie erachter dat de match niet perfect is, dan krijg je een negatief advies. Wanneer je je voor 1 mei hebt aangemeld en aan de toelatingseisen voldoet, is dit advies niet bindend. Kortom: ben je het niet eens met een eventueel negatief advies, dan kun je alsnog met de opleiding starten. Wanneer je je na 1 mei hebt aangemeld, mag de opleiding je wel definitief afwijzen.

Goed om te weten

  • Het maken van het intake-assessment duurt ongeveer een uur. Zorg ervoor dat je in een rustige ruimte zit en genoeg tijd hebt.
  • Het assessment is niet bedoeld om te beoordelen of jij goed genoeg bent, maar om jouw sterke en zwakke punten in kaart te brengen. Het is belangrijk dat jij met het juiste beeld aan de opleiding begint en dat wij weten welke eventuele begeleiding je nodig hebt om succesvol te kunnen studeren.
  • Zoals je weet is het advies na de studiekeuzecheck niet bindend. Zorg ervoor dat je zelf kunt kiezen of je wel of niet aan de opleiding begint en meld je aan vóór 1 mei.

Meer weten?

Heb je vragen over de studiekeuzecheck, neem dan contact op met de Academie Gezondheidszorg (AGZ) via intake.agz@saxion.nl.

<< Ga terug naar Fysiotherapie