Master Facility & Real Estate Management (deeltijd) (MSc)

StudievormDeeltijd
TypeMaster opleidingen
LocatieDeventer
Opleidingsduur24 maanden

Geen premaster nodig / MSc in twee jaar (Engelstalig) / Studiereis naar Londen

De dynamische domeinen facility en vastgoed groeien steeds meer naar elkaar toe. Als het gaat om het creëren van een optimale werk-, zorg- of verblijfsomgeving kunnen vastgoed en facilitair niet zonder elkaar. Strategische vraagstukken hebben een integrale benadering nodig om bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Dit vraagt om experts die interdisciplinair samenwerken en een flinke dosis kennis hebben, zodat ze vraagstukken in een breed perspectief kunnen plaatsen.

Wij zien gebouwen als strategisch bezit en onderdeel van de waardeketen van het geïntegreerde facility management. Met dit als uitgangspunt biedt Saxion in samenwerking met de University of Greenwich een uniek tweejarig masterprogramma aan. De Engelstalige MSc Master in Facility and Real Estate Management stelt u in staat om complexe projecten te begeleiden op academisch niveau. Het programma is afgestemd met het werkveld en geactualiseerd op basis van recente wetenschappelijke inzichten.

Na succesvolle afronding van het programma ontvang u twee masterdiploma’s (double degree):

• het professionele Master diploma Facility and Real Estate Management van Saxion (MSc);

------

* Voor de professional die zich wil ontwikkelen en verdiepen op het gebied van facility en real estate bieden we ook losse modules aan.

Logo RICSDeze opleiding is sinds juli 2016 RICS geaccrediteerd als eerste opleiding in Nederland.

Opendag Ben je geïnteresseerd in onze master opleiding en wil je meer informatie ontvangen? Dan ben je van harte welkom op vrijdag 24 november van 13.00-17.00 uur op kamer A2.20 (2e verdieping). Wellicht tot dan.

Met een Master of Science degree bent u een interessantere kandidaat voor functies in grote en internationaal georiënteerde organisaties. U kunt sneller doorgroeien naar hogere niveaus en bent beter gekwalificeerd voor complexere projecten en functies die met beleidsontwikkeling van doen hebben.

Om toegelaten te worden tot de opleiding dient u in het bezit te zijn van een bachelordiploma in de richting Facility- of Vastgoedmanagement, of van een bachelor diploma op een aanverwant gebied zoals de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde, of Hotel Management, of een vergelijkbaar veld.

Om toegelaten te worden tot de deeltijdopleiding dient u bovendien minimaal één jaar relevante werkervaring op HBO+ niveau te hebben.

Uw toelaatbaarheid zal door onze Admission Officer worden beoordeeld op basis van uw Curriculum Vitae. Een intake maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

“Na de master maken veel studenten een mooie stap in hun carrière”

Al dertien jaar lang ben ik docent Onderzoeksmethoden en scriptiebegeleider van de master Facility & Real Estate Management van Saxion. Elk jaar zie ik veel enthousiaste studenten met de masteropleiding starten. Het is leuk om te zien hoe de deeltijd- en voltijdgroepen van elkaar verschillen. De deeltijdgroep bestaat uit studenten van allerlei leeftijden en met diverse werkervaringen. Deze studenten gaan de uitdaging aan om twee jaar lang werk, studie en privé te combineren. De groep voltijdstudenten is internationaal, jong en actief. Het is mooi om te zien hoe deze groep in de masterperiode groeit en opgedane kennis al goed kan toepassen. Na de master maken veel voltijd- en deeltijdstudenten een mooie stap in hun carrière. Zelf leer ik nog dagelijks van mijn studenten, zo blijft lesgeven een uitdaging.

Brenda Groen | docent master Facility & Real Estate Management

De opleiding duurt 24 maanden en bestaat uit vijf modules en wordt afgesloten met een masterthesis.

• Strategic Business Management (8 ECTS)
  • Strategic Building Management (8 ECTS)
  • Strategic Asset Management (8 ECTS)
  • Strategic Facility Management (8 ECTS)
  • Academic skills
  • De Masterthesis

Voor inhoudelijke informatie verwijs ik u graag naar onze brochure die u hiernaast kunt downloaden. Deze is in zowel Nederlands- als Engelstalig beschikbaar.

Praktische informatie
De opleiding wordt aangeboden in Deventer. De opleiding begint met een introductie op donderdag en vrijdag begin september waarin een academisch houding wordt ontwikkeld. Vervolgens worden de modules gegeven op vrijdagen. Gedurende de laatste periode van de opleiding werkt u individueel aan uw masterthesis. De voertaal is Engels en er wordt gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur.

De kosten voor de eerste twee studiejaren (2017-2019) zijn € 13.500,-, daarna € 2.500,-. Dit is exclusief de kosten voor aan te schaffen literatuur en ander studiemateriaal. Een zogenaamde extension fee is verschuldigd bij studievertraging.

Andere bijkomende kosten zijn:

•  Academic English writing course (ca. € 150,-)
  •  Studiereis naar de University of Greenwich in Londen (ca. € 150,- en is exclusief reis- en verblijfskosten).

Het is mogelijk om de kosten in één keer of in termijnen te betalen.

Meer weten?

Master FREM Office
Tel: 088 - 019 3723 /
(werkdagen van 08.30 - 16.30)