Master Facility & Real Estate Management (voltijd) (MSc)

StudievormVoltijd
TypeMaster opleidingen
LocatieDeventer
Opleidingsduur12 maanden

Geen pre-master nodig / MSc in een jaar (Engelstalig) / Studiereis naar Londen

De dynamische domeinen facility en vastgoed groeien steeds meer naar elkaar toe. Als het gaat om het creëren van een optimale werk-, zorg- of verblijfsomgeving kunnen vastgoed en facilitair niet zonder elkaar. Strategische vraagstukken hebben een integrale benadering nodig om bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Dit vraagt om experts die interdisciplinair samenwerken en een flinke dosis kennis hebben, zodat ze vraagstukken in een breed perspectief kunnen plaatsen.

Met dit als uitgangspunt biedt Saxion in samenwerking met de University of Greenwich een uniek eenjarig masterprogramma aan. De Engelstalige MSc Master in Facility and Real Estate Management stelt u in staat om complexe projecten te begeleiden op academisch niveau. Het programma is afgestemd met het werkveld en geactualiseerd op basis van recente wetenschappelijke inzichten.

Na succesvolle afronding van het programma ontvang je twee masterdiploma's (double degree):

  • het professionele Master diploma Facility and Real Estate Management van Saxion (MSc);
  • het Britse Master of Science diploma Facility and Real Estate Management van the University of Greenwich (MSc).

Interesse, maar twijfel over een voltijd masteropleiding? We bieden ook losse modules aan!

Ben je geïnteresseerd in de master Facility & Real Estate Management voltijd of deeltijd (MSc)? Voor de professional die zich wil ontwikkelen en verdiepen op het gebied van facility en real estate management bieden we ook losse modules aan:

Logo RICSDeze opleiding is sinds juli 2016 ook RICS geaccrediteerd als eerste voltijd opleiding in Nederland.

 

Met een Master of Science degree ben je een interessantere kandidaat voor functies in grote en internationaal georiënteerde organisaties. Je kunt sneller doorgroeien naar hogere niveaus en bent beter gekwalificeerd voor complexere projecten en functies die met beleidsontwikkeling van doen hebben. 

Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je in het bezit te zijn van een bachelordiploma in de richting Facility- of Vastgoedmanagement, of van een bachelor diploma op een aanverwant gebied zoals de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde, of Hotel Management, of een vergelijkbaar veld.

Je toelaatbaarheid zal door onze Admission Officer worden beoordeeld op basis van je Curriculum Vitae. Een intake maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

FREM master student Xu ChengNadat ik verschillende cursussen had vergeleken koos ik na mijn afstuderen voor de master FREM. Ik herinner me mijn eerste les nog goed: een licht en schoon lokaal, vriendelijke klasgenoten en een interessante spreker door wie ik een hele andere leerervaring kreeg. Tijdens de lessen moedigden de docenten ons altijd aan om de stof te overdenken en te bespreken. Ze gebruikten verschillende lesmethoden om de lessen interactief en interessant te houden.

“Licht en schoon lokaal, vriendelijke klasgenoten en een interessante spreker”

Aan het einde van het éénjarige programma had ik niet alleen professionele kennis over de activiteiten in de Facility en Real Estate sector, maar had ik ook een nieuw leerconcept ervaren. Dit heeft mijn onafhankelijkheid en creativiteit erg gestimuleerd. Deze master maakte deel uit van een waardevolle ervaring — een herinnering die ik de rest van mijn leven zal koesteren.

Xu Cheng | Alumnus master Facility and Real Estate Management

 

“Na de master maken veel studenten een mooie stap in hun carrière”

Al dertien jaar lang ben ik docent Onderzoeksmethoden en scriptiebegeleider van de master Facility & Real Estate Management van Saxion. Elk jaar zie ik veel enthousiaste studenten met de masteropleiding starten. Het is leuk om te zien hoe de deeltijd- en voltijdgroepen van elkaar verschillen. De deeltijdgroep bestaat uit studenten van allerlei leeftijden en met diverse werkervaringen. Deze studenten gaan de uitdaging aan om twee jaar lang werk, studie en privé te combineren. De groep voltijdstudenten is internationaal, jong en actief. Het is mooi om te zien hoe deze groep in de masterperiode groeit en opgedane kennis al goed kan toepassen. Na de master maken veel voltijd- en deeltijdstudenten een mooie stap in hun carrière. Zelf leer ik nog dagelijks van mijn studenten, zo blijft lesgeven een uitdaging.

Brenda Groen | docent master Facility & Real Estate Management

De opleiding duurt 12 maanden en bestaat uit vijf modules en wordt afgesloten met een masterthesis.

  • Strategic Business Management
  • Strategic Building Management
  • Strategic Asset Management
  • Strategic Facility Management
  • Academic skills
  • De Masterthesis

Voor inhoudelijke informatie verwijs ik je graag naar onze brochure die je hiernaast kunt downloaden.

Praktische informatie
De opleiding wordt aangeboden in Deventer. De opleiding begint met een introductie week in september waarin een academisch houding wordt ontwikkeld. Vervolgens worden de modules gegeven op donderdag en vrijdagen. Gedurende de laatste periode van de opleiding werk je individueel aan je masterthesis. Je maakt deel uit van een internationaal samengestelde klas van ongeveer 25 studenten. De voertaal is Engels en er wordt gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur.

De kosten voor het eerste studiejaar (2017-2018) bedragen € 9.500,-, daarna € 2.500,-. Dit is exclusief de kosten voor aan te schaffen literatuur en ander studiemateriaal. Een zogenaamde extension fee is verschuldigd bij studievertraging. 

Andere bijkomende kosten zijn: 

  • Academic English writing course (ca. €150,-)
  • Studiereis naar de University of Greenwich in Londen (ca. €150,- en is exclusief reis- en verblijfskosten).

Het is mogelijk om de kosten in één keer of in termijnen te betalen. 

 


Meer weten?

Master FREM Office
Tel: 088 - 019 3723 /
06 - 4559 4396
(werkdagen van 08.30 - 16.30)


of mail naar Marja Krisman a.m.h.krisman@saxion.nl

Volg de master in deeltijd