Hotel Management (Nederlandstalig)

StudievormVoltijd
TypeBachelor opleidingen en studieroutes
LocatieApeldoorn
Opleidingsduur4 jaar

Studenten Hotel ManagementBen je geïnteresseerd in gastvrijheid en zie je het zitten om een hotel te managen? Bij de studie Hotel Management van Saxion in Apeldoorn word je klaargestoomd voor een functie in de wereld van hospitality.

De opleiding Hotel Management

In het vliegtuig check je alvast online in bij het hotel en in de shuttlebus naar de terminal bestel je alvast roomservice. Bij aankomst word je hartelijk ontvangen door de gastheer, waarna je direct doorloopt naar je hotelkamer. Daar staat het eten al klaar. Tijdens het eten boek je de excursies voor de dag erop. Droom jij ervan om als hotelmanager zo’n onvergetelijke ervaring voor je gast te creëren? Met de hbo-opleiding word je expert op het gebied van ‘homes away from home’. Door de kleinschalige leslocatie ben je gegarandeerd van veel persoonlijke aandacht, waardoor je optimaal kunt presteren binnen de studie.

Wat leer je?

Studenten Hotel ManagementTijdens de vier jaar durende studie wordt er aandacht besteed aan kennis op hotel vaktechnisch- en managementgebied én ontwikkel je een gewenste professionele en ethische houding. Met een brede blik op gastvrijheid en internationalisering leer je hoe je als een bedrijf in de hospitalitybranche succesvol leidt. Je vertaalt de wensen van gasten in een aansprekend en gastgericht product. Ook vind je de juiste balans tussen ‘hoe run ik mijn bedrijf’ en ‘hoe verwen ik mijn gasten’. In het tweede jaar pas je de theorie toe in de praktijk met een stage in Nederland of het buitenland. Daarnaast volg je diverse gastcolleges, ga je op excursies en studiereizen en werk je aan casussen uit het werkveld.

Hotel Management in cijfers

Startmoment: september
Theorie: 50%
Praktijk en groepsopdrachten: 45%
Studieloopbaanbegeleiding: 5%
   

Inschrijven voor Hotel Management

Heb je besloten je aan te melden voor Hotel Management? Inschrijvingen verlopen via Studielink. Om deze opleiding te volgen selecteer je in Studielink de studie Hotel Management.

Aanvullende toelatingseisen

Voor Hotel Management gelden aanvullende toelatingseisen. Dit houdt in dat je - al dan niet - wordt toegelaten aan de hand van een selecterende procedure. Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek aanvulende eisen, PDF 90,46KB

Als hotelmanager hou je de boel draaiende: je geeft leiding aan diverse teams binnen het hotel en zorgt ervoor dat gasten - na een aangenaam verblijf - met een glimlach naar huis gaan.

Beroepen in het Hotel Management werkveld

Als hotelier ben je zeer gastvrij en wil je het beste voor je gasten. Je gaat ondernemend aan de slag: zo draag je verantwoordelijk voor het financieel beleid, de marketing en een het personeelsbeleid. Ook staat uitstraling hoog in het vaandel. Met een goede communicatie en een brede interesse in mensen, ben je een uitstekende leidinggevende in de hotellerie.

Na de studie Hotel Management ga je bijvoorbeeld aan de slag als:

 • manager 'guest relations' bij een internationaal hotelketen;
 • commercieel manager van een congrescentrum;
 • manager van de afdeling ‘food and beverage’;
 • of als zelfstandig ondernemer van je eigen bedrijf.

Bij welke bedrijven kun je werken?

Als hotelier kom je in de meest uiteenlopende functies terecht. Met jouw zakelijke en bedrijfskundige inzicht ga je bij organisaties aan de slag waar gastvrijheid centraal staat. Dit zijn bijvoorbeeld hotels, maar ook restaurants, congrescentra en zelfs banken of zorginstellingen.

Doorstuderen na de hbo-opleiding Hotel Management?

Doorstuderen na Hotel Management? Het vakgebied Hotel Management heeft geen universitaire variant, maar er zijn diverse universitaire managementstudies die goed op de studie aansluiten. Ook masters als organisatiewetenschappen, managementstudies, HRM en bedrijfswetenschappen zijn geschikt als vervolgstudie.  Toelatingseisen 2017/2018

  Als je je voor een hoger beroepsopleiding wilt inschrijven, moet je rekening houden met een aantal spelregels. Je moet je uiterlijk op 1 mei via Studielink aanmelden. 
  Om te kunnen beginnen met de opleiding Hotel Management (Nederlandstalig), moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding.
  Voor deze opleiding gelden aanvullende toelatingseisen. Kijk hiervoor onder het kopje 'Overige toelatingsbepalingen'.

  Havo en vwo

  Onderstaande informatie geldt voor het studiejaar 2017-2018. De toelatingseisen worden gepubliceerd onder voorbehoud van wijzigingen in ministeriële regelingen en de door Saxion vastgestelde regelingen.

  Heb je een havo- of vwo-diploma met een profiel dat tot 1 augustus 2007 op het vo werd aangeboden, dan heb je een oud profiel. Je kan onder meer zien dat je een oud profiel hebt als er sprake is van deelvakken (bijv. Economie1 of Economie 2 en Wiskunde A1 en Wiskunde A2).

  Met een oud havo- of vwo-profiel heb je geen recht meer op rechtstreekse toelating. Het diploma wordt afhankelijk van de keuze van opleiding getoetst en vergeleken met de huidige havo- of vwo-profieleisen en -vakken. Het kan dus zijn dat je profiel nog niet voldoet aan deze toelatingseisen en je dus 'deficiënt bent' (ontoereikend) voor de gekozen opleiding. Om te worden toegelaten moet je een deficiëntietoets afleggen die je met voldoende resultaat moet afsluiten om te kunnen worden ingeschreven.

  Toelating havo of vwo

  Je beschikt over een havo- of vwo-diploma met gewenst profiel en je toont aan dat je eindexamen hebt gedaan of een vavo-certificaat hebt voor de hieronder genoemde vakken:

  Havo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Economie en Maatschappij (EM)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja, met Economie of Management&Organisatie
    

  Vwo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Economie en Maatschappij (EM)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja
  Deficiëntieonderzoek bij ontbrekende of ontoereikende vakken

  Wanneer je genoemde vakken niet hebt gevolgd, moet je, vóór aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek van Saxion en moet je voor de hieronder vermelde toetsen een voldoende resultaat behalen om alsnog toegelaten te worden:
  - toets Economie of toets Management&Organisatie;
  - toets Frans of toets Duits ter vervanging van het vak Tweede moderne vreemde taal

  De volgende vreemde talen: Arabisch, Fries, Spaans, Russisch, Papiaments en Turks waarin centraal schriftelijk eindexamen is gedaan, gelden als Tweede Moderne Vreemde Taal. Grieks en Latijn gelden niet als Tweede Moderne Vreemde Taal en kunnen daarom niet als vervanging gelden.

  Toelating mbo

  Saxion hanteert de regeling 'nadere toelatingseisen voor mbo-ers' niet.

  Sinds 1 augustus 2015 zijn mbo4 studenten niet meer automatisch toelaatbaar tot alle hbo-studies. Voor een aantal combinaties van mbo- en hbo-opleidingen kunnen 'nadere toelatingseisen' worden gesteld. Het gaat om zogenaamde niet-verwante doorstroom, waarbij je doorstudeert in een andere sector dan waarin je bent opgeleid.

  Saxion heeft besloten deze regeling niet te hanteren omdat onderzoek heeft uitgewezen dat deze groep studenten de laatste jaren binnen Saxion niet minder goed gepresteerd heeft dan de andere studenten die vanuit het mbo zijn ingestroomd. Landelijk is dit echter wel het geval en daarom blijft Saxion onderzoek doen om na te gaan of deze resultaten zo blijven.

  Ook voor mbo4-studenten geldt dat voor de inschrijving bij Hotel Management zij deel moeten nemen aan het onderzoek aanvullende eisen. Kijk hiervoor onder het kopje 'Overige toelatingsbepalingen'.

  Ander Nederlands diploma

  Je beschikt over een in Nederland afgegeven diploma van een vooropleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan een vwo, havo of mbo-diploma (niveau 4) of je beschikt over een in Nederland afgegeven getuigschrift van het propedeutisch of afsluitend examen van een opleiding in het hoger onderwijs (hbo of universiteit). Zie ook 'Wegwerken deficiënties bij een ander diploma'.

  Buitenlands diploma

  Je beschikt over een niet in Nederland afgegeven diploma van een opleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan het hierboven bedoelde vwo, havo of mbo-diploma.
  Je bent toelaatbaar als je daarnaast beschikt over een van de onderstaande certificaten waarmee je aantoont de Nederlandse taal op voldoende niveau te beheersen:
  - certificaat Staatsexamen programma II;
  - certificaat Profiel Taalvaardigheid Hoger Onderwijs (PTHO);
  - certificaat Profiel Academische Taalvaardigheid.
  Als je de Nederlandse taal niet op niveau B2 beheerst, kun je deelnemen aan het Staatsexamen Programma II via DUO.

  Wegwerken deficiënties bij een ander diploma

  Ben je toelaatbaar op grond van een ander Nederlands diploma of een ander buitenlands diploma dan is het wel van belang dat je je realiseert, dat de profieleisen van toepassing zijn. Voldoe je niet aan deze eisen dan moet je vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek en voor de volgende toetsen een voldoende resultaat behalen:
  - toets Economie of toets Management&Organisatie;
  - toets Frans of Duits ter vervanging van het vak Tweede moderne vreemde taal

  21+ Onderzoek

  Indien je niet aan één van de bovenstaande eisen voldoet, kun je, wanneer je uiterlijk op 1 september 2017, 21 jaar of ouder bent, vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het '21+onderzoek'. Je bent toelaatbaar tot inschrijving voor de opleiding als je de volgende onderdelen van het 21+onderzoek met voldoende resultaat hebt afgelegd:
  - onderdeel Nederlands
  - capaciteitenonderzoek waarbij 4 onderdelen van de DAT (Differentiële Aanleg Test) en 1 onderdeel uit de Drenth testserie worden afgenomen
  - toets Economie of toets Management&Organisatie en
  - toets Duits of toets Frans

  De inhoudelijke eisen die bij het deficiëntieonderzoek en het 21+onderzoek worden gesteld, zijn vastgelegd in een aparte brochure.

  Overige toelatingsbepalingen

  Voor de opleiding Hotel Management vindt er selectie plaats door middel van het onderzoek aanvullende eisen (Intake).

  De kandidaten krijgen na de aanmelding een uitnodiging voor het onderzoek aanvullende eisen en een uitnodiging voor het maken van een online START assessment. Deze assessment moet uiterlijk 2 werkdagen voorafgaand aan het onderzoek worden ingevuld.

  Het onderzoek aanvullende eisen vindt plaats op verschillende momenten. De selectie bij de bacheloropleiding Hotel Management vindt plaats aan de hand van de volgende selectiecriteria:

  - cognitieve capaciteiten als rekenvaardigheid, taal en redeneren;

  - persoonlijke vaardigheden als zelfvertrouwen, ordelijkheid, bedachtzaamheid en hospitality houding.

  De kandidaat ontvangt binnen 5 werkdagen na het laatste onderdeel van het onderzoek aanvullende eisen de uitslag van het onderzoek.

  Kijk hier voor meer informatie over de procedure.

  Om toegelaten te worden tot de opleiding Hotel Management, dien je aan de wettelijke toelatingseisen te voldoen en daarnaast dien je een positieve uitslag op het onderzoek aanvullende eisen te behalen.

  Meer informatie

  Neem voor meer informatie contact op met de Studentenbalie:
  - Deventer: 088 - 019 3773
  - Enschede: 088 - 019 1808

  De Studentenbalies zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en zijn bedoeld voor alle (aspirant) Saxion-studenten, ongeacht op welke locatie je studeert of gaat studeren.

  Toelatingseisen 2018/2019

  Als je je voor een hoger beroepsopleiding wilt inschrijven, moet je rekening houden met een aantal spelregels. Je moet je uiterlijk op 1 mei via Studielink aanmelden. 
  Om te kunnen beginnen met de opleiding Hotel Management (Nederlandstalig), moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding.
  Voor deze opleiding gelden aanvullende toelatingseisen. Kijk hiervoor onder het kopje 'Overige toelatingsbepalingen'.

  Havo en vwo

  Onderstaande informatie geldt voor het studiejaar 2018-2019. De toelatingseisen worden gepubliceerd onder voorbehoud van wijzigingen in ministeriële regelingen en de door Saxion vastgestelde regelingen.

  Heb je een havo- of vwo-diploma met een profiel dat tot 1 augustus 2007 op het vo werd aangeboden, dan heb je een oud profiel. Je kan onder meer zien dat je een oud profiel hebt als er sprake is van deelvakken (bijv. Economie1 of Economie 2 en Wiskunde A1 en Wiskunde A2).

  Met een oud havo- of vwo-profiel heb je geen recht meer op rechtstreekse toelating. Het diploma wordt afhankelijk van de keuze van opleiding getoetst en vergeleken met de huidige havo- of vwo-profieleisen en -vakken. Het kan dus zijn dat je profiel nog niet voldoet aan deze toelatingseisen en je dus 'deficiënt bent' (ontoereikend) voor de gekozen opleiding. Om te worden toegelaten moet je een deficiëntietoets afleggen die je met voldoende resultaat moet afsluiten om te kunnen worden ingeschreven.

  Toelating havo of vwo

  Je beschikt over een havo- of vwo-diploma met gewenst profiel en je toont aan dat je eindexamen hebt gedaan of een vavo-certificaat hebt voor de hieronder genoemde vakken:

  Havo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Economie en Maatschappij (EM)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja, met Economie of Management&Organisatie
    

  Vwo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Economie en Maatschappij (EM)Ja, met Tweede moderne vreemde taal
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja
  Deficiëntieonderzoek bij ontbrekende of ontoereikende vakken

  Wanneer je bovenstaande vakken niet hebt gevolgd, moet je, vóór aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek van Saxion en moet je voor de hieronder vermelde toetsen een voldoende resultaat behalen om alsnog toegelaten te worden:
  - toets Economie of toets Management&Organisatie;
  - toets Frans of toets Duits ter vervanging van het vak Tweede moderne vreemde taal

  De volgende vreemde talen: Arabisch, Fries, Spaans, Russisch, Papiaments en Turks waarin centraal schriftelijk eindexamen is gedaan, gelden als Tweede Moderne Vreemde Taal. Grieks en Latijn gelden niet als Tweede Moderne Vreemde Taal en kunnen daarom niet als vervanging gelden.

  Toelating mbo

  Saxion hanteert de regeling 'nadere toelatingseisen voor mbo-ers' niet.

  Sinds 1 augustus 2015 zijn mbo4 studenten niet meer automatisch toelaatbaar tot alle hbo-studies. Voor een aantal combinaties van mbo- en hbo-opleidingen kunnen 'nadere toelatingseisen' worden gesteld. Het gaat om zogenaamde niet-verwante doorstroom, waarbij je doorstudeert in een andere sector dan waarin je bent opgeleid.

  Saxion heeft besloten deze regeling niet te hanteren omdat onderzoek heeft uitgewezen dat deze groep studenten de laatste jaren binnen Saxion niet minder goed gepresteerd heeft dan de andere studenten die vanuit het mbo zijn ingestroomd. Landelijk is dit echter wel het geval en daarom blijft Saxion onderzoek doen om na te gaan of deze resultaten zo blijven.

  Ander Nederlands diploma

  Je beschikt over een in Nederland afgegeven diploma van een vooropleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan een vwo, havo of mbo-diploma (niveau 4) of je beschikt over een in Nederland afgegeven getuigschrift van het propedeutisch of afsluitend examen van een opleiding in het hoger onderwijs (hbo of universiteit). Zie ook 'Wegwerken deficiënties bij een ander diploma'.

  Buitenlands diploma

  Je beschikt over een niet in Nederland afgegeven diploma van een opleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan het hierboven bedoelde vwo, havo of mbo-diploma.
  Je bent toelaatbaar als je daarnaast beschikt over een van de onderstaande diploma's/certificaten waarmee je aantoont de Nederlandse taal op voldoende niveau te beheersen:
  - diploma Staatsexamen programma II; deelname via DUO
  - het certificaat Profiel Educatief Startbekwaam  (voorheen Profiel Taalvaardigheid Hoger Onderwijs (PTHO) of
  - het certificaat Profiel Educatief Professioneel (voorheen Profiel Academische Taalvaardigheid (PAT); deelname via het CNaVT.

  Wegwerken deficiënties bij een ander diploma

  Ben je toelaatbaar op grond van een ander Nederlands diploma of een ander buitenlands diploma dan is het wel van belang dat je je realiseert, dat de profieleisen van toepassing zijn. Voldoe je niet aan deze eisen dan moet je vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek en voor de volgende toetsen een voldoende resultaat behalen:
  - toets Economie of toets Management&Organisatie;
  - toets Frans of Duits ter vervanging van het vak Tweede moderne vreemde taal

  21+ Onderzoek

  Indien je niet aan één van de bovenstaande eisen voldoet, kun je, wanneer je uiterlijk op 1 september 2018, 21 jaar of ouder bent, vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het '21+onderzoek'. Je bent toelaatbaar tot de opleiding als je de volgende onderdelen van het 21+onderzoek met voldoende resultaat hebt afgelegd:
  - onderdeel Nederlands
  - capaciteitenonderzoek 
  - toets Economie of toets Management&Organisatie en
  - toets Duits of toets Frans

  De inhoudelijke eisen die bij het deficiëntieonderzoek en het 21+onderzoek worden gesteld, zijn vastgelegd in een aparte brochure die op www.saxion.nl wordt gepubliceerd. Na je aanmelding voor de opleiding krijg je hier meer informatie over toegezonden, samen met een deelnameformulier voor het door jou af te leggen deficiëntie- en/of 21+onderzoek.

  Overige toelatingsbepalingen

  Voor de opleiding Hotel Management vindt er selectie plaats door middel van het onderzoek aanvullende eisen.

  De kandidaten krijgen na de aanmelding een uitnodiging voor het onderzoek aanvullende eisen en een uitnodiging voor het maken van een online START assessment. Dit assessment moet uiterlijk 2 werkdagen voorafgaand aan het onderzoek worden ingevuld. Let op: binnen 4 weken na ontvangst van de uitnodiging voor het onderzoek aanvullende eisen, dien je een afspraak te hebben gemaakt voor de selectiedag. Als je dit niet hebt gedaan, word je namelijk uitgeschreven voor deelname aan het onderzoek aanvullende eisen. Zorg er daarom voor dat je dit snel regelt.

  Het onderzoek aanvullende eisen vindt plaats op verschillende momenten. De selectie bij de bacheloropleiding Hotel Management vindt plaats aan de hand van de volgende selectiecriteria:

  - cognitieve capaciteiten als rekenvaardigheid, taal en redeneren;

  - persoonlijke vaardigheden als zelfvertrouwen, ordelijkheid, bedachtzaamheid en hospitality houding.

  De kandidaat ontvangt binnen 5 werkdagen na het laatste onderdeel van het onderzoek aanvullende eisen de uitslag van het onderzoek.

  Kijk hier voor meer informatie over de procedure.

  Om toegelaten te worden tot de opleiding Hotel Management, dien je aan de wettelijke toelatingseisen te voldoen en daarnaast dien je een positieve uitslag op het onderzoek aanvullende eisen te behalen.

  Meer informatie

  Neem voor meer informatie contact op met Servicepoint Studentenbalie:
  - Deventer: 088 - 019 3773
  - Enschede: 088 - 019 1808

  De Studentenbalies zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.30 uur en zijn bedoeld voor alle (aspirant) Saxion-studenten, ongeacht op welke locatie je studeert of gaat studeren.

  Foto Charlotte‘ Tijdens de open dag en proeflessendag werd ik altijd warm en vriendelijk ontvangen. Ook hoorde ik positieve verhalen over Saxion, waardoor mijn keuze voor deze opleiding zo was gemaakt. De opleiding is kleinschalig en de docenten zijn erg betrokken. Dit maakt de lessen boeiend, want vanuit hun persoonlijke ervaringen in binnen en buitenland vertellen ze je de leukste verhalen! Dat geeft je echt een goed beeld over hoe je toekomstige baan eruit kan zien.’

  Charlotte | studente Hoger Hotelonderwijs

  Je legt in het eerste jaar een stevige basis met kennisvakken, waarna je de theorie in het tweede en derde jaar toepast in de praktijk. In het vierde jaar studeer je af als hotelier.

  Eerste jaar

  In het eerste jaar krijg je basiskennis aangereikt van etiquette tot wijn-spijscombinaties, maar het meeste tijd besteed je aan de kennis die jij nodig hebt als hotelmanager. Je gaat aan de slag met vakken op het gebied van management, communicatie en bedrijfseconomie. Daarnaast doe je vakkennis op van de hotellerie, gastvrijheid en evenementenorganisatie. Al vanaf het begin oriënteer je je op het werkveld: je gaat op excursies, je loopt kort mee in het bedrijfsleven en volgt gastcolleges.Docent tijdens college

  Tweede jaar

  Bij de hotelschool in Apeldoorn pas je je theorie direct toe in de echte praktijk. Daarom loop je in het tweede jaar loop je een half jaar stage in Nederland of in het buitenland. Daarnaast volg je een half jaar modulen die in het teken staan van ondernemen. Je verdiept je in talen, managementtheorieën, bedrijfsvoering en economie.

  Derde en vierde jaar

  Nu je de basiskennis eigengemaakt hebt, stort jij je in het derde jaar op het blok hotelmanagement en een half jaar hospitality business. De bijbehorende vakken kun je zowel in het Nederlands als in het Engels volgen. Deze jaren staat in het teken van innovatie, conceptueel denken en strategie. Je volgt ook een minor om je kennis te verbreden of te verdiepen. De minor kan ook een managementstage in het binnen- of buitenland zijn. Je studie sluit je af met een onderzoeks- en adviesopdracht die je uitvoert voor het werkveld.

  Voor deze opleiding is het verplicht dat je minimaal een half jaar doorbrengt in het buitenland.

  Past deze studie bij jou? Meld je aan voor een meeloopdag of proeflessendag en stel al je vragen. Ga voor aanmelden naar het tabblad Oriëntatie.

  Bijkomende kosten opleiding Hotel Management

  Naast het collegegeld komen er nog kosten bij voor kleding en eventuele excursies. Richtbedragen zijn:

  Kleding

  Er representatief uitzien staat hoog in het vaandel. Bij een aantal gelegenheden, zoals de studiereis, gastcolleges, bedrijfsbezoeken, het geven van presentaties en tijdens het uitvoeren van evenementen draag je een kostuum. Om eenheid uit te stralen heeft de Hospitality Business School een kledingset samengesteld.

  De damesset bestaat uit De herenset bestaat uit
  1 antraciete colbert 1 antraciet kostuum (2 knoops/flatfront)
  1 antraciete rok en/of pantalon 2 witte shirts
  2 witte blouses 1 groene stropdas
  1 groene pochet 1 antraciet vest
  Studentenprijs:
  Set met rok €235,-
  Set met pantalon €250,-
  Set €290,-


  De kledingset wordt geleverd door Piet Zoomers. Het passen van je HBS-pak vindt plaats op locatie bij Piet Zoomers in Wilp. Het uitleveren van jouw HBS-pak gebeurt op Saxion in Apeldoorn. Nadat je bent aangenomen voor de opleiding, word je hierover verder geïnformeerd.

  Boeken en Syllabi

  Het boekengeld bedraagt ca. €550,- . Dit is inclusief de aanbevolen boeken. De kosten voor studiematerialen nemen jaarlijks af.

  Excursies

  In het eerste jaar wordt er een studiereis georganiseerd. De kosten daarvan bedragen ca. €395,-. Hiernaast worden er excursies georganiseerd. De reizen en excursies kennen geen verplichte deelname, maar je wordt sterk aanbevolen om mee te gaan.

  Studenten in pak

  Studeren bij Saxion

  De omgeving is natuurlijk uiterst belangrijk als je gaat studeren. Niet alleen wil je meer weten over de stad, maar ook over de faciliteiten van de school en de sfeer die er hangt.

  Saxion
  Start je in september 2016 aan je Hotel Management-opleiding? Dan krijg je les op onze nieuwe locatie; De Nettenfabriek. Deze locatie ligt op een paar minuten lopen van het Centraal Station in Apeldoorn.  

  Faciliteiten Saxion
  Saxion biedt jou een goede ondersteuning bij je studie. Er is een bibliotheek, verschillende werk- en ontmoetingsruimtes en een facility desk waar je onder andere apparatuur kunt lenen. Ook is er een restaurant waar je zowel kunt pauzeren als werken.

  De binnenstad en omgeving van Apeldoorn

  Vanaf Saxion loop je binnen 1 minuut de stad in. Er zijn 61 cafés en terrasjes in de binnenstad waar jij in een tussenuur of na je colleges kunt bijkletsen met klasgenoten. Wil je cultuur opsnuiven of gezellig op pad? Bezoek dan Paleis het Loo, de Apenheul of rijd door de Veluwe. Neem een duik in het grootste buitenzwembad van Europa of ga winkelen in het centrum. Als je in Apeldoorn studeert moet je haar prinsjesnacht meemaken net als het drakenbootfestival in juli. Bierliefhebbers moeten zeker het bierfestival in september meemaken voor het stadshuis.

  Wat raden studenten aan?

  We vroegen studenten waar zij vaak te vinden zijn tijdens tussenuren of na de colleges. Vijf tweedejaars Hotelschoolstudenten raden de volgende plekjes aan:

  1. Saxion zelf; ons thuishonkPlattengrond Apeldoorn
  2. Klein Berlijn; muziekwinkel, ontbijt- en brunchrestaurant in één. Het is eigenlijk gewoon een cool café waar alles samenkomt: leuke gadgets, lekker Duits eten en drinken en gemoedelijke mensen van jong tot oud
  3. Vlaams Friethuis Loket 13; met een beoordeling van een 9,5 door het Algemeen Dagblad kun je een frietje bij Loket 13 niet overslaan! Dit is precies hoe friet moet smaken, een echte aanrader!
  4. Martins Brasserie; hier vind je de beste koffie en het lekkerste gebak. Maar ook voor het drinken van een wijntje, een goed verzorgde lunch of een diner ben je hier aan het goede adres. Het is een gezellige plek om met je klasgenoten te zijn.
  5. Bagels & Beans; je kan hier heerlijk ontbijten en lunchen met een ruime keuze uit verse sappen, koffie's en bagels.
  6. CODA; af en toe heb je ook colleges in het CODA-gebouw. In de pauze kun je hier ook terecht om wat te eten of te drinken.
  7. Doppio Espresso; Deze espressobar zet zich volledig in om gasten te overweldigen met een waanzinnig kopje koffie, een lekkere lunch en goede persoonlijke service.

   

  Meer weten?

  Lees meer over de activiteiten van onze Hotel Managementstudenten op Facebook. Neem ook eens een kijkje op de Sax website om een beter beeld te krijgen van de studenten op Saxion. Wil je nog meer weten over de stad?  Kijk dan eens op de toekomstsite.

  Is Hotel Management iets voor jou? Kom dan eens langs op een van onze open dagen waar je kennis kunt maken met studenten en docenten die je nóg meer kunnen vertellen over deze opleiding.

  Heb je dat al gedaan, maar ben je benieuwd hoe het is om bij Saxion te studeren? Of wil je je nog iets verder verdiepen in deze opleiding? Kom dan proefstuderen. Voor Hotel Management kan dat op twee manieren: door een proeflessendag of een meeloopdag.

  ProeflessendagStudenten voor Saxion
  Tijdens de proeflessendag krijg je een aantal verschillende lessen met andere toekomstige studenten, waardoor je een goed beeld krijgt van je opleiding. Je proeft de sfeer op Saxion, maar je maakt ook kennis met de manier waarop docenten lesgeven. Vraag je je af wat je precies gaat leren of wat je moet weten voordat je aan de opleiding begint? Daar kom je achter tijdens een proeflessendag!

  Kies een proeflessendag uit het overzicht en meld je aan via de link:
  [PLD-PLACEHOLDER]

  Meeloopdag
  Tijdens een meeloopdag loop je mee met een eerstejaarsstudent en ervaar je hoe het is om Saxion student te zijn. Het verschil met een proeflessendag is dat je tijdens de meeloopdag bij echte lessen zit. Hierdoor zijn de lessen vaak al wat moeilijker, maar kom je er wel achter hoe een gewone dag op Saxion eruit ziet, wat de sfeer is in een klas en hoeveel huiswerk studenten moeten maken.

  Kies een Meeloopdag uit het overzicht en meld je aan via de link:
  [MLD-PLACEHOLDER]

  Hulp nodig met kiezen?
  Wil je meedoen aan één van deze activiteiten, maar weet je niet welke het beste bij je past? Neem dan contact op met het Studie InformatieCentrum of stuur ons een berichtje via Facebook of Twitter.