Strategic Business Management

StudievormOverig
TypeCursus / training
LocatieDeventer
Opleidingsduur

Voor de professional die zich wil ontwikkelen en verdiepen op het gebied van facility en real estate. Tijdens deze cursus komen de belangrijkste management theorieën en- strategieën aan bod.

De dynamische domeinen facility en real estate groeien steeds meer naar elkaar toe. Als het gaat om het creëren van een optimale werk-, zorg- of verblijfsomgeving kunnen real estate en facilitair niet zonder saxionelkaar. Strategische vraagstukken hebben een integrale benadering nodig om bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Dit vraagt om experts die interdisciplinair samenwerken en een flinke dosis kennis hebben, zodat ze vraagstukken in een breed perspectief kunnen plaatsen.

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursus komen de belangrijkste management theorieën en- strategieën aan bod. We bespreken hun impact op de primaire en ondersteunende processen binnen organisaties en je leert hoe deze ondersteunende processen kunnen bijdragen aan de doelen van een organisatie.
* Toetsing: je schrijft een analyse paper en een schriftelijk (case studie) examen.

Accreditatie

Wij zijn NVAO geaccrediteerd.

Bewijs van deelname

Na afronding van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Praktische informatie

Start: Studiejaar 2017 - 2018 (startdatum nog niet bekend). Neem voor meer informatie en uitleg contact op met de admission officer.
Toelating:    Je voldoet aan de onze vooropleidingseisen.
Tijdstip:    Je volgt colleges op vrijdagen*, van 11.00 uur - 16.30 uur (*dit kan incidenteel afwijken indien er een feestdag plaatsvindt).
Locatie:    De colleges vinden plaats bij Saxion in Deventer.
Periode:  De cursus duurt 13 weken.
Studiebelasting: 10 à 15 uur per week, inclusief het college.
Taal: De voertaal is Engels en er wordt gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur.

Wat leer je?

  1. Het kritisch analyseren van een strategisch businessplan op basis van een analyse van de bedrijfsstrategie.
  2. Het kritisch analyseren van organisatiestructuren.
  3. Het beschouwen van, reflecteren op, ontwerpen van en het tonen van leiderschap binnen veranderende organisaties en/of  organisatieomgevingen.
  4. De synthese van de relaties tussen organisatiedoelen en ondersteunende en control processen.
  5. Het ontwikkelen van presentatievaardigheden voor het communiceren van de resultaten van bedrijfskundige analyses op een academische, bondige, informatieve en kritische wijze.

Indien je na afronding van de cursus besluit in de stromen in de master Facility and Real Estate Management MFREM/MSc kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen. Over aansluiting bij de master en eventuele vrijstellingen kun je contact opnemen met onze admission officer.

In het bezit van een bachelordiploma

Om toegelaten te kunnen worden dien je in het bezit te zijn van een bachelordiploma in de richting Facility- of Vastgoedmanagement, of van een bachelor diploma op een aanverwant gebied zoals de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde, Hotel Management, of een vergelijkbaar veld.

Minimaal één jaar werkervaring op niveau

Je dient bovendien minimaal één jaar relevante werkervaring op HBO+ managementniveau te hebben. Je toelaatbaarheid zal door onze admission officer worden beoordeeld op basis van je Curriculum Vitae. Een intake maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Vragen en toelating (Admission)

A.M.H. (Marja) Krisman
Email: a.m.h.krisman@saxion.nl
Telefoon: 088 - 019 3723 / 06 - 4559 4396
Werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag

De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen €1500, inclusief bijbehorende assessment(s).

Dit is exclusief de kosten voor aan te schaffen literatuur en ander studiemateriaal, en eventuele deelname aan de studiereis naar de University of Greenwich in Londen.

Kosten voor herkansing

Een zogenaamde extension fee van €150 is verschuldigd indien je één van beide of beide assessments wilt herkansen.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via het digitale inschrijfformulier. Deze kun je samen met een geldig legitimatiebewijs (tweezijdig) opsturen of mailen t.a.v. Mw. A.M.H. (Marja) Krisman. Onze admission officer zal binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om de verdere gang van zaken te bespreken.

Vragen en toelating (Admission)

A.M.H. (Marja) Krisman
Email: a.m.h.krisman@saxion.nl
Telefoon: 088-0193723 / 06 455 94396
Werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag


Meer weten?

Master FREM Office
Tel: 088 - 019 3723 /
06 - 4559 4396
(werkdagen van 08.30 - 16.30)


of mail naar Marja Krisman a.m.h.krisman@saxion.nl

Volg deze cursus als onderdeel van de Master Facility & Real Estate Management