Crime Science (voltijd)

StudievormVoltijd
TypeBachelor opleidingen en studieroutes
LocatieEnschede
Opleidingsduur4 jaar
Studieroutebinnen de opleiding Chemie

Let op: je kunt je niet meer inschrijven voor de studieroute Crime Science. De studieroute stopt per 1 september 2018.

Crime Science was een studieroute binnen de opleiding Chemie. Het onderwijsprogramma van de opleiding Chemie is vernieuwd waardoor het eerste en tweede studiejaar voor alle Chemie-studenten gelijk is. Daarom is gekozen om de studieroute Crime Science te beëindigen. Vanuit de opleiding Chemie blijft het mogelijk om je vanaf het derde studiejaar te richten op crime science, zoals een minor, stage, het Smart Solution semester en afstuderen.

Voor vragen kun je contact opnemen met: 

Bert Swennenhuis
Teamleider opleiding Chemie
E-mail: b.h.g.swennenhuis@saxion.nl

 


 

Studenten in laboratorium Chemie / Crime ScienceHeb jij oog voor detail en vind je het een uitdaging om iets tot op de bodem uit te zoeken? Wil jij onderzoek doen in een laboratorium naar bijvoorbeeld vezels, drugs of vergiftigingen? Bij Crime Science leer je dit onderzoek!

Crime Science is een studieroute binnen de opleiding Chemie. Het eerste en tweede jaar volg je het programma van de opleiding Chemie. In het derde en vierde jaar specialiseer je je in Crime Science. 

Binnen de studieroute Crime Science staat scheikundig onderzoek centraal, dit in relatie tot de forensische wereld. Je krijgt op het laboratorium de rol om het forensische onderzoek te assisteren met chemische of fysische methoden. Er komt veel kijken bij dit speurwerk en je hebt dan ook een flinke dosis technisch inzicht nodig!

Na succesvolle afronding ontvang je het diploma van de bacheloropleiding Chemie. De studieroute is zodanig opgezet, dat je ook in chemische of biologische laboratoria kunt gaan werken.

Wiskunde bijspijkeren?