Online Marketing (studieroute)

StudievormVoltijd
TypeBachelor opleidingen en studieroutes
LocatieEnschede
Opleidingsduur4 jaar
Studieroutebinnen Commerciële Economie

Bij de studieroute Online Marketing leer je wat het geheim is achter het digitaal vermarkten van een bedrijf. Hoe krijg je bijvoorbeeld zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website? Je stemt je marketingactiviteiten af op de belangrijkste online bezoekers om zo de hoogste omzet te genereren. Je gaat aan de slag met websites en webshops om met behulp van online tools statistieken en campagnes te analyseren. Zo kun je online informatie vertalen in strategische managementbeslissingen.

De studieroute Online Marketing (binnen Commerciële Economie)

Online MarketingOnline marketing is een sterk groeiende markt: voor vrijwel elke organisatie is het belangrijk om online goed vindbaar te zijn. Bij de studieroute Online Marketing leer je het geheim kennen achter het digitaal vermarkten van een bedrijf. Je gaat aan de slag met zoekmachineoptimalisatie (SEO), leert hoe je een website gebruiksvriendelijk maakt en krijgt les in onder andere bloggen.

Wat leer je?

Je wordt op verschillende vlakken van online marketing getraind. Zo leer je bijvoorbeeld op welke manieren je relevante content creëert en publiceert om klanten aan je te binden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan SEO, AdWords, het maken van een commerciële Facebookpagina en werk je aan online projecten vanuit het werkveld. Je volgt geen standaard hoorcolleges, maar de zogeheten ‘flipped classrooms’: je bekijkt filmpjes vanuit huis, waarbij je de basis leert. Tijdens de colleges ga je dieper op de stof in en werk je aan moeilijkere onderwerpen. Vakken die aan bod komen zijn online marketing, marketingstrategie, financiering en Engels. Ook volg je gastcolleges en lezingen van managers van toonaangevende online organisaties die hun kennis actief willen delen. Je bezoekt enkele van deze bedrijven en voert samen online projecten uit.

Online Marketing in cijfers

 
Startmoment: september
Theorie: 45%
Praktijk en groepsopdrachten: 40%
Studieloopbaanbegeleiding: 15%
   

Gecertificeerde opleiding

e-academy certifiedDe studieroute Online Marketing heeft het Thuiswinkel e-Academy certificaat verkregen. Bij Thuiswinkel.org zijn organisaties als Coolblue, Bol.com en Wehkamp aangesloten. En dat opent deuren: je kan rekenen op interessante gastcolleges en lezingen van experts van bovenstaande organisaties. Daarnaast bezoek je (enkele van) deze bedrijven en voer je samen online projecten uit.
 


Hoe schrijf je je in?

Online Marketing is een studieroute binnen de opleiding Commerciële Economie. Je vindt Online Marketing daarom in Studielink onder de opleidingsnaam Commerciële Economie.

Beperking op inschrijving

Online Marketing is een studieroute binnen de opleiding Commerciële Economie. Hiervoor geldt een beperkte inschrijving van maximaal 75 studenten, meld je daarom aan voor 1 mei. Kijk voor meer informatie onder het kopje "toelating"

Afbeelding laptop Marketing and International ManagementAls online marketeer stem je marketingactiviteiten af op de belangrijkste online bezoekers om de hoogste omzet te genereren. Je analyseert statistieken van campagnes met behulp van online tools. Zo vertaal je online informatie naar strategische managementbeslissingen.

Beroepen voor online marketeers
Je slaat als online marketeer een brug tussen marketing en internet. Met de kennis van online marketing en een achtergrond in Commerciële Economie haal je meer rendement uit internet. Je optimaliseert websites voor zoekmachines, maakt online advertentiecampagnes voor onder andere Google en bekijkt websites met een kritische blik om deze klantvriendelijker te maken.

Na de studieroute Online Marketing kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan bij een webshop, communicatiebureau, webdesignbureau of marketingbureau als:

 • online marketeer;
 • communicatieadviseur;
 • online strateeg;
 • webanalist;
 • zoekmachinespecialist (SEO);
 • online advertentiespecialist (SEA);
 • usability expert;
 • of ondernemer van je eigen webshop of bedrijf in online marketing.

Bij welke bedrijven kun je werken?
Online marketing is niet meer weg te denken uit onze digitale wereld en daarom kun je bij vrijwel elke organisatie aan de slag, die online iets te bieden heeft.

Doorstuderen na de studieroute Online Marketing?
Wil je doorstuderen na de studieroute Online Marketing? je kunt kiezen voor een doorstroomminor, zodat je na je studie bij Saxion een opleiding aan een universiteit kunt volgen. Aansluitende wo-vervolgopleidingen na de hbo-studieroute Online Marketing zijn bijvoorbeeld bedrijfskunde, communicatiewetenschap en economie.  Toelatingseisen 2017/2018

  Om toegelaten te worden tot de opleiding van je keuze adviseren wij om je uiterlijk op 1 mei aan te melden. 
  Voor Online Marketing geldt voor studiejaar 2017-2018 een beperking. Kijk hiervoor onder het tabje "Overige toelatingsbepalingen".

   

  Havo en vwo

  Onderstaande informatie geldt voor het studiejaar 2017-2018. De toelatingseisen worden gepubliceerd onder voorbehoud van wijzigingen in ministeriële regelingen en de door Saxion vastgestelde regelingen.

  Heb je een havo- of vwo-diploma met een profiel dat tot 1 augustus 2007 op het vo werd aangeboden, dan heb je een oud profiel. Je kan onder meer zien dat je een oud profiel hebt als er sprake is van deelvakken (bijv. Economie1 of Economie 2 en Wiskunde A1 en Wiskunde A2).

  Met een oud havo- of vwo-profiel heb je geen recht meer op rechtstreekse toelating. Het diploma wordt afhankelijk van de keuze van opleiding getoetst en vergeleken met de huidige havo- of vwo-profieleisen en -vakken. Het kan dus zijn dat je profiel nog niet voldoet aan deze toelatingseisen en je dus 'deficiënt bent' (ontoereikend) voor de gekozen opleiding. Om te worden toegelaten moet je een deficiëntietoets afleggen die je met voldoende resultaat moet afsluiten om te kunnen worden ingeschreven.

  Toelating havo of vwo

  Je beschikt over een havo- of vwo-diploma met gewenst profiel en je toont aan dat je eindexamen hebt gedaan of een vavo-certificaat hebt voor de hieronder genoemde vakken:

  Havo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja, met Economie of Management&Organisatie
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja, met Economie of Management&Organisatie
  Economie en Maatschappij (EM)Ja
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja, met Economie of Management&Organisatie en Wiskunde A of Wiskunde B
    

  Vwo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja, met Economie of Management&Organisatie
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja, met Economie of Management&Organisatie
  Economie en Maatschappij (EM)Ja
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja, met Economie of Management&Organisatie
  Deficiëntieonderzoek bij ontbrekende of ontoereikende vakken

  Wanneer je genoemde vakken niet hebt gevolgd, moet je, vóór aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek van Saxion en moet je voor de hieronder vermelde toetsen een voldoende resultaat behalen om alsnog toegelaten te worden:
  - toets Economie of toets Management&Organisatie,
  - toets Wiskunde A of toets Wiskunde B 

  Toelating mbo

  Saxion hanteert de regeling 'nadere toelatingseisen voor mbo-ers' niet.

  Sinds 1 augustus 2015 zijn mbo4 studenten niet meer automatisch toelaatbaar tot alle hbo-studies. Voor een aantal combinaties van mbo- en hbo-opleidingen kunnen 'nadere toelatingseisen' worden gesteld. Het gaat om zogenaamde niet-verwante doorstroom, waarbij je doorstudeert in een andere sector dan waarin je bent opgeleid.

  Saxion heeft besloten deze regeling niet te hanteren omdat onderzoek heeft uitgewezen dat deze groep studenten de laatste jaren binnen Saxion niet minder goed gepresteerd heeft dan de andere studenten die vanuit het mbo zijn ingestroomd. Landelijk is dit echter wel het geval en daarom blijft Saxion onderzoek doen om na te gaan of deze resultaten zo blijven.

  Ander Nederlands diploma

  Je beschikt over een in Nederland afgegeven diploma van een vooropleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan een vwo, havo of mbo-diploma (niveau 4) of je beschikt over een in Nederland afgegeven getuigschrift van het propedeutisch of afsluitend examen van een opleiding in het hoger onderwijs (hbo of universiteit). Zie ook 'Wegwerken deficiënties bij een ander diploma'.

  Buitenlands diploma

  Je beschikt over een niet in Nederland afgegeven diploma van een opleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan het hierboven bedoelde vwo, havo of mbo-diploma.
  Je bent toelaatbaar als je daarnaast beschikt over een van de onderstaande certificaten waarmee je aantoont de Nederlandse taal op voldoende niveau te beheersen:
  - certificaat Staatsexamen programma II;
  - certificaat Profiel Taalvaardigheid Hoger Onderwijs (PTHO);
  - certificaat Profiel Academische Taalvaardigheid.
  Als je de Nederlandse taal niet op niveau B2 beheerst, kun je deelnemen aan het Staatsexamen Programma II via DUO.

  Wegwerken deficiënties bij een ander diploma

  Ben je toelaatbaar op grond van een ander Nederlands diploma of een ander buitenlands diploma dan is het wel van belang dat je je realiseert, dat de profieleisen van toepassing zijn. Voldoe je niet aan deze eisen dan moet je vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek en voor de volgende toetsen een voldoende resultaat behalen:
  - toets Economie of toets Management&Organisatie en
  - toets Wiskunde A of toets Wiskunde B 

  21+ Onderzoek

  Indien je niet aan één van de bovenstaande eisen voldoet, kun je, wanneer je uiterlijk op 1 september 2017, 21 jaar of ouder bent, vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het '21+onderzoek'. Je bent toelaatbaar tot inschrijving voor de opleiding als je de volgende onderdelen van het 21+onderzoek met voldoende resultaat hebt afgelegd:
  - onderdeel Nederlands 
  - capaciteitenonderzoek waarbij 4 onderdelen van de DAT (Differentiële Aanleg Test) en 1 onderdeel uit de Drenth testserie worden afgenomen
  - toets Economie of toets Management&Organisatie en
  - toets Wiskunde A of toets Wiskunde B

  De inhoudelijke eisen die bij het deficiëntieonderzoek en het 21+onderzoek worden gesteld, zijn vastgelegd in een aparte brochure.

  Overige toelatingsbepalingen

  Voor het studiejaar 2017-2018 stelt Saxion een beperking in voor de studieroute Online Marketing. Via selectie selecteren we 75 studenten voor het komende studiejaar.

  Bij de selectie letten wij op de volgende twee aspecten:
  - Je motivatie: hoe graag wil je de opleiding volgen en werken als Online Marketeer?
  - Ben je nieuwsgierig en heb je een proactieve houding.

  De selectie bestaat uit 2 stappen:
  1. Aanmelden / insturen van een motivatiebrief
  Meld je uiterlijk op 1 mei 2017 aan bij Studielink (www.studielink.nl). De motivatiebrief moet voor 10 juni binnen zijn. Geef in je brief (maximaal één A4) aan waarom je de studieroute Online Marketing wilt volgen. Verder beantwoord je de vraag waarom Online Marketing tegenwoordig zo belangrijk is. Let op! Brieven die op of na 10 juni 2017 binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen en daarmee ben je dus uitgesloten van verdere deelname aan de selectieprocedure. 

  2. Intakegesprek
  Nadat je een motivatiebrief hebt toegestuurd krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek wordt gekeken of je de juiste studiehouding hebt die nodig is om Online Marketeer te worden. We stellen je een aantal vragen op basis van je motivatiebrief en geven je een paar opdrachten die je ter plekke gaat uitvoeren. Dit gesprek zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen.

  Uitslag
  Na elke stap in het hierboven beschreven proces bekijken wij of je nog steeds een geschikte kandidaat bent voor verdere deelname aan de selectie. Er bestaat dus een kans dat je eerder in de selectieprocedure afvalt. Op basis van alle gegevens selecteren we uiteindelijk 75 studenten. Van Saxion krijg je een brief met de uitslag.

  Bewijs van toelating
  Twee weken na je intake hoor je van de opleiding of je bent geselecteerd tot de studieroute Online Marketing of dat je op de wachtlijst bent geplaatst.

  Indien je verhinderd bent om deel te nemen aan de intake
  Indien je verhinderd bent deel te nemen aan het intakegesprek dan dien je je vóór 9.00 uur ’s morgens per e-mail af te melden via dit mail-adres: decentraleselectie.mim@saxion.nl. Je bericht en afmelding worden dezelfde middag besproken en je krijgt per e-mail een reactie met betrekking tot een mogelijke tweede kans.

  Wanneer ben je toegelaten tot de opleiding?
  Je bent toegelaten tot de studieroute  indien je bent geselecteerd door ons, en voldoet aan alle toelatingseisen die Online Marketing aan haar studenten stelt.

  Belangrijk is goed te beseffen dat je voor de studieroute Online Marketing geselecteerd moet worden. Er bestaat dus een kans dat je niet voor de studieroute geselecteerd wordt. Daarom is het verstandig je voor meerdere studies in te schrijven. Je kunt je ook voor Commerciële Economie inschrijven, hiervoor geldt geen beperking.

   

  Meer informatie

  Neem voor meer informatie contact op met de Studentenbalie:
  - Deventer: 088 - 019 3773
  - Enschede: 088 - 019 1808

  De Studentenbalies zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en zijn bedoeld voor alle (aspirant) Saxion-studenten, ongeacht op welke locatie je studeert of gaat studeren.

  Toelatingseisen 2018/2019

  Om toegelaten te worden tot de opleiding van je keuze adviseren wij om je uiterlijk op 1 mei aan te melden. 
  Voor Online Marketing geldt voor studiejaar 2018-2019 een beperking. Kijk hiervoor onder het tabje "Overige toelatingsbepalingen".

   

  Havo en vwo

  Onderstaande informatie geldt voor het studiejaar 2018-2019. De toelatingseisen worden gepubliceerd onder voorbehoud van wijzigingen in ministeriële regelingen en de door Saxion vastgestelde regelingen.

  Heb je een havo- of vwo-diploma met een profiel dat tot 1 augustus 2007 op het vo werd aangeboden, dan heb je een oud profiel. Je kan onder meer zien dat je een oud profiel hebt als er sprake is van deelvakken (bijv. Economie1 of Economie 2 en Wiskunde A1 en Wiskunde A2).

  Met een oud havo- of vwo-profiel heb je geen recht meer op rechtstreekse toelating. Het diploma wordt afhankelijk van de keuze van opleiding getoetst en vergeleken met de huidige havo- of vwo-profieleisen en -vakken. Het kan dus zijn dat je profiel nog niet voldoet aan deze toelatingseisen en je dus 'deficiënt bent' (ontoereikend) voor de gekozen opleiding. Om te worden toegelaten moet je een deficiëntietoets afleggen die je met voldoende resultaat moet afsluiten om te kunnen worden ingeschreven.

  Toelating havo of vwo

  Je beschikt over een havo- of vwo-diploma met gewenst profiel en je toont aan dat je eindexamen hebt gedaan of een vavo-certificaat hebt voor de hieronder genoemde vakken:

  Havo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja,
  Economie en Maatschappij (EM)Ja
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja, met Economie of Management&Organisatie en Wiskunde A of Wiskunde B
    

  Vwo profiel

  Toelaatbaar

  Natuur en Techniek (NT)Ja
  Natuur en Gezondheid (NG)Ja
  Economie en Maatschappij (EM)Ja
  Cultuur en Maatschappij (CM)Ja, met Economie of Management&Organisatie
  Deficiëntieonderzoek bij ontbrekende of ontoereikende vakken

  Wanneer je bovenstaande vakken niet hebt gevolgd, moet je, vóór aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek van Saxion en moet je voor de hieronder vermelde toetsen een voldoende resultaat behalen om alsnog toegelaten te worden:
  - toets Economie of toets Management&Organisatie,
  - toets Wiskunde A of toets Wiskunde B 

  Toelating mbo

  Saxion hanteert de regeling 'nadere toelatingseisen voor mbo-ers' niet.

  Sinds 1 augustus 2015 zijn mbo4 studenten niet meer automatisch toelaatbaar tot alle hbo-studies. Voor een aantal combinaties van mbo- en hbo-opleidingen kunnen 'nadere toelatingseisen' worden gesteld. Het gaat om zogenaamde niet-verwante doorstroom, waarbij je doorstudeert in een andere sector dan waarin je bent opgeleid.

  Saxion heeft besloten deze regeling niet te hanteren omdat onderzoek heeft uitgewezen dat deze groep studenten de laatste jaren binnen Saxion niet minder goed gepresteerd heeft dan de andere studenten die vanuit het mbo zijn ingestroomd. Landelijk is dit echter wel het geval en daarom blijft Saxion onderzoek doen om na te gaan of deze resultaten zo blijven.

  Ander Nederlands diploma

  Je beschikt over een in Nederland afgegeven diploma van een vooropleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan een vwo, havo of mbo-diploma (niveau 4) of je beschikt over een in Nederland afgegeven getuigschrift van het propedeutisch of afsluitend examen van een opleiding in het hoger onderwijs (hbo of universiteit). Zie ook 'Wegwerken deficiënties bij een ander diploma'.

  Buitenlands diploma

  Je beschikt over een niet in Nederland afgegeven diploma van een opleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan het hierboven bedoelde vwo, havo of mbo-diploma.
  Je bent toelaatbaar als je daarnaast beschikt over een van de onderstaande diploma's/certificaten waarmee je aantoont de Nederlandse taal op voldoende niveau te beheersen:
  - diploma Staatsexamen programma II; deelname via DUO
  - het certificaat Profiel Educatief Startbekwaam  (voorheen Profiel Taalvaardigheid Hoger Onderwijs (PTHO) of
  - het certificaat Profiel Educatief Professioneel (voorheen Profiel Academische Taalvaardigheid (PAT); deelname via het CNaVT.

  Wegwerken deficiënties bij een ander diploma

  Ben je toelaatbaar op grond van een ander Nederlands diploma of een ander buitenlands diploma dan is het wel van belang dat je je realiseert, dat de profieleisen van toepassing zijn. Voldoe je niet aan deze eisen dan moet je vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het deficiëntieonderzoek en voor de volgende toetsen een voldoende resultaat behalen:
  - toets Economie of toets Management&Organisatie en
  - toets Wiskunde A of toets Wiskunde B 

  21+ Onderzoek

  Indien je niet aan één van de bovenstaande eisen voldoet, kun je, wanneer je uiterlijk op 1 september 2018, 21 jaar of ouder bent, vóór de aanvang van de opleiding, deelnemen aan het '21+onderzoek'. Je bent toelaatbaar tot de opleiding als je de volgende onderdelen van het 21+onderzoek met voldoende resultaat hebt afgelegd:
  - onderdeel Nederlands 
  - capaciteitenonderzoek 
  - toets Economie of toets Management&Organisatie en
  - toets Wiskunde A of toets Wiskunde B

  De inhoudelijke eisen die bij het deficiëntieonderzoek en het 21+onderzoek worden gesteld, zijn vastgelegd in een aparte brochure die op www.saxion.nl wordt gepubliceerd. Na je aanmelding voor de opleiding krijg je hier meer informatie over toegezonden, samen met een deelnameformulier voor het door jou af te leggen deficiëntie- en/of 21+onderzoek.

  Overige toelatingsbepalingen

  Voor het studiejaar 2018-2019 stelt Saxion een beperking in voor de studieroute Online Marketing. Via selectie selecteren we 75 studenten voor het komende studiejaar.

  Bij de selectie letten wij op de volgende twee aspecten:
  - Je motivatie: hoe graag wil je de opleiding volgen en werken als Online Marketeer?
  - Ben je nieuwsgierig en heb je een proactieve houding.

  De selectie bestaat uit 2 stappen:
  1. Aanmelden / insturen van een motivatiebrief
  Meld je uiterlijk op 1 mei 2018 aan bij Studielink (www.studielink.nl). De motivatiebrief moet voor 12 juni binnen zijn. Geef in je brief (maximaal één A4) aan waarom je de studieroute Online Marketing wilt volgen. Verder beantwoord je de vraag waarom Online Marketing tegenwoordig zo belangrijk is. Let op! Brieven die op of na 12 juni 2018 binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen en daarmee ben je dus uitgesloten van verdere deelname aan de selectieprocedure. 

  2. Intakegesprek
  Nadat je een motivatiebrief hebt toegestuurd krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek wordt gekeken of je de juiste studiehouding hebt die nodig is om Online Marketeer te worden. We stellen je een aantal vragen op basis van je motivatiebrief en geven je een paar opdrachten die je ter plekke gaat uitvoeren. Dit gesprek zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen.

  Uitslag
  Na elke stap in het hierboven beschreven proces bekijken wij of je nog steeds een geschikte kandidaat bent voor verdere deelname aan de selectie. Er bestaat dus een kans dat je eerder in de selectieprocedure afvalt. Op basis van alle gegevens selecteren we uiteindelijk 75 studenten. Van Saxion krijg je een brief met de uitslag.

  Bewijs van toelating
  Twee weken na je intake hoor je van de opleiding of je bent geselecteerd tot de studieroute Online Marketing of dat je op de wachtlijst bent geplaatst.

  Indien je verhinderd bent om deel te nemen aan de intake
  Indien je verhinderd bent deel te nemen aan het intakegesprek dan dien je je vóór 9.00 uur ’s morgens per e-mail af te melden via dit mail-adres: decentraleselectie.mim@saxion.nl. Je bericht en afmelding worden dezelfde middag besproken en je krijgt per e-mail een reactie met betrekking tot een mogelijke tweede kans.

  Wanneer ben je toegelaten tot de opleiding?
  Je bent toegelaten tot de studieroute  indien je bent geselecteerd door ons, en voldoet aan alle toelatingseisen die Online Marketing aan haar studenten stelt.

  Belangrijk is goed te beseffen dat je voor de studieroute Online Marketing geselecteerd moet worden. Er bestaat dus een kans dat je niet voor de studieroute geselecteerd wordt. Daarom is het verstandig je voor meerdere studies in te schrijven. Je kunt je ook voor Commerciële Economie inschrijven, hiervoor geldt geen beperking.

   

  Meer informatie

  Neem voor meer informatie contact op met Servicepoint Studentenbalie:
  - Deventer: 088 - 019 3773
  - Enschede: 088 - 019 1808

  De Studentenbalies zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.30 uur en zijn bedoeld voor alle (aspirant) Saxion-studenten, ongeacht op welke locatie je studeert of gaat studeren.

  De studieroute Online Marketing is actueel en praktijkgericht; je werkt aan opdrachten vanuit het bedrijfsleven en zet de theorie direct om in de praktijk. De verschillende modules zijn middels een project met elkaar verbonden en in elk semester staat een beroepsrol centraal.

  Eerste jaar
  In het eerste jaar volg je vakken als social media marketing, websiteontwikkeling, Engels, marketingstrategie en -beleid. Daarnaast volg je vakken als onderzoeksvaardigheden en werk je aan verschillende online projecten. Ook leer je meer over juridische kaders die je als online marketeer tegen kunt komen. 

  Tweede jaar
  Je werkt aan verschillende online projecten in het tweede jaar. Je leert een communicatieplan schrijven en daarnaast krijg je college in zoekmachineoptimalistie, klantvriendelijke websites, marketingcommunicatie, digital marketing, webshop marketing en zoekmachine adverteren. Ook krijg je een sollicitatietraining, die je kunt gebruiken bij het vinden van een stageplek voor het derde jaar.

  Top Talent Programma
  Vanaf het tweede studiejaar kun je in aanmerking komen voor het Saxion Top Talent Programma. Je krijgt er de kans om jouw talenten verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld voor een eenvoudige en soepele overgang van hbo naar wo. Meer weten? Lees alle info op onze Top Talent Programma

  Derde en vierde jaar
  In de eerste helft van het derde jaar loop je vijf maanden stage. Saxion heeft goede contacten met het bedrijfsleven, maar je mag ook zelf bedrijven en organisaties benaderen. Het vierde jaar staat in het teken van strategische online marketing en je minor. Je sluit de studieroute Online Marketing af met een afstudeeropdracht.

  Benieuwd naar welke vakken je gaat volgen? Meld je dan aan voor een meeloopdag en stel al je vragen. Ga voor aanmelden naar het tabblad Oriëntatie.

  Wil je weten wat derdejaarsstudent Sanne van de studieroute Online Marketing vindt? Lees haar ervaring:

  Sanne | derdejaarsstudentSanne, student Online Marketing

  'Tegenwoordig kun je als bedrijf niet meer zonder online marketing. Bedrijven die niets aan online marketing doen, lopen veel klanten mis. In de toekomst zullen meer en meer bedrijven op zoek zijn naar specialisten op dit gebied. Dat is de reden dat ik voor Online Marketing heb gekozen. Het studeren bevalt me goed: de lessen zijn fijn opgebouwd en de docenten zijn enthousiast en hebben veel kennis in huis.'

   

  Is Online Marketing iets voor jou? Kom dan eens langs op een van onze open dagen waar je kennis kunt maken met studenten en docenten die je nóg meer kunnen vertellen over deze opleiding.

  Heb je dat al gedaan, maar ben je benieuwd hoe het is om bij Saxion te studeren? Of wil je je nog iets verder verdiepen in deze opleiding? Kom dan proefstuderen. Voor Online Marketing kan dat door een meeloopdag.

  Meeloopdag
  Tijdens een meeloopdag loop je mee met een eerstejaarsstudent en ervaar je hoe het is om Saxion student te zijn. Het verschil met een proeflessendag is dat je tijdens de meeloopdag bij echte lessen zit. Hierdoor zijn de lessen vaak al wat moeilijker, maar kom je er wel achter hoe een gewone dag op Saxion eruit ziet, wat de sfeer is in een klas en hoeveel huiswerk studenten moeten maken.

  Kies een meeloopdag uit het overzicht en meld je aan via de link:
  [MLD-PLACEHOLDER]

  Hulp nodig?
  Wil je meedoen aan een meeloopdag, maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met het Studie InformatieCentrum of stuur ons een berichtje via Facebook of Twitter.