Studeren aan een hogeschool

Na het afronden van je havo, vwo of mbo, kun je besluiten om te gaan studeren aan een hogeschool. Een compleet nieuwe levensfase dient zich aan. Nieuwe studenten, een nieuwe stad om te verkennen, nieuwe lesstof en een veel vrijer bestaan. Je zult merken dat studeren op een hogeschool op sommige punten nogal verschilt van wat je gewend was.

Past een hogeschool bij jou? 


Op een hogeschool lopen veel meer studenten rond dan op je 'oude' havo-, vwo- of mbo-school. Soms is je aanwezigheid niet meer verplicht of word je aanwezigheid niet meer gecontroleerd. Het jaar is verdeeld in een aantal periodes en aan het eind van zo'n periode vinden de toetsen plaats. Over het algemeen wordt er dus een groter beroep op je zelfstandigheid gedaan. En je moet goed leren plannen!


Kiezen voor een hogeschool

Met je studiekeuze kun je vaak bij veel hogescholen in Nederland terecht. Hoe maak je dan een juiste keuze uit het aanbod? Het antwoord op de volgende vragen kan je helpen bij het vinden van een passende hogeschool:
• Is er in de buurt een kamer te vinden?

• Is de hogeschool ver van het treinstation?

• Pas ik een beetje bij de studenten van de hogeschool of de opleiding?

• Hoe is de sfeer in het gebouw en in de stad?

• Is het klein- of grootschalig en wat past bij mij?Wil je wat je allemaal kunt studeren bij Saxion? Kijk dan eens in studiekiezer naar het opleidingsaanbod.


Heb je moeite om een studie te kiezen, informeer dan eens bij de loopbaanbegeleiders van Saxion. Zij helpen je met je studiekeuze!