Bouwkunde

Word een professional in de bouwbranche

Krijg je spontaan renovatie-ideeën als je naar een oud en leegstaand pand kijkt of lijkt je het interessant om nieuwe gebouwen te ontwerpen? Bij de hbo-opleiding Bouwkunde van Saxion in Enschede word je in vier jaar tijd opgeleid tot een professional in de bouwbranche.

Focus op innovatie en techniek

Innovatie in de bouw is een maatschappelijke noodzaak in Nederland. Je leert daarom bij ons alles over BIM (Bouw Informatie Model) en Smart Building (biobased bouwen en duurzaamheid) zodat jij straks de benodigde kennis in huis hebt om de bouw te vernieuwen!

Grote baankans

De bouw zit in de lift en dat is positief nieuws voor jouw toekomst. Er zijn zó veel vacatures in de bouw dat er zelfs een toenemend aantal ondernemers aangeeft last te hebben van een tekort aan gekwalificeerd personeel.

Excursies

De opleiding zit bomvol excursies! Ideaal om een goed beeld te krijgen van de bouwbranche. En op deze manier kun je je goed oriënteren in welke richting jij je wilt specialiseren.

Wiskunde bijspijkeren?

Volg de wiskundecursus!

Tijdens je studie

Bij Bouwkunde staat het maken van een gebouw centraal, waarbij alle fases van het bouwproces aan bod komen. Je leert onder andere met behulp van 3D-programma’s gebouwen te ontwerpen op basis van het pakket van wensen en eisen van de klant. Ook doe je kennis op over constructies, bouwmaterialen, bouwtechnieken, vormgeving en duurzaamheid.

Studie-inhoud
Studentervaring
“Ik werk nu een paar jaar en heb nog steeds veel aan wat ik heb geleerd op de opleiding, zoals het lezen van bouwtechnische tekeningen en begrijpen van constructieve en installatietechnische principes.”
avatar
Dave Letink
oud-student Bouwkunde

Heb jij een vraag voor een student?

Mogelijkheden na je studie

Na het behalen van de studie, ben je een zelfbewuste bouwkundige met oog voor duurzaamheid, innovatie en kwaliteit. Je kunt technische tekeningen maken en lezen, hebt kennis van constructies en materialen en weet hoe je met bouwsystemen om moet gaan. Met de combinatie van bouwtechnische kennis en computervaardigheden die je bezit, kun je aan het werk bij diverse organisaties.

Jouw toekomst
29%

Locatie stadscampus

Saxion Enschede

Ko Wierenga gebouw
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede